Baranova: nestaidziniet bērnus aiz padusēm!

Baranova: nestaidziniet bērnus aiz padusēm!

28. Nov 2011, 18:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par to tiek runāts vēl un vēl- bērnus staidzināt nav ieteicams, ja nevēlaties, lai vēlākā vecumā bērns piedzīvo fiziskas problēmas. Vairāk stāsta fizioterapeite Kristīne Baranova.

 

Māmiņa jautā:

 

Vai bērniņu turot aiz padusēm un rādot, kā jāiet, netiek noradīts liels ļaunums?

 

 

Atbild fizioterapeite Kristīne Baranova:

 

Tas patiesi var nodarīt lielu  ļaunumu, jo bērnus nedrīkst staidzināt ne aiz padusēm, ne aiz rokas ne kādā citā veidā, jo tas noteikti atsauksies uz vēlāko fizisko attīstību (ja bērns nav gatavs to darīt, var rasties muguras un stājas problēmas un citas likstas).

 

Tad, kad bērns būs gatavs, viņš piecelsies un aizies bez apkārtējo palīdzības. Tomēr, ja mazulis vēl nav gatavs staigāšanai un bērnam ir ierādīts, ka viņš ar apkārtējo palīdzību var tikt vertikalizēts, viņš dodas pēc palīdzības pie pieaugušajiem un mammas sirds ir mīksta un viņa palīdz mazulim, lai gan fiziski viņš tam nav gatavs.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 


PIESAKIES MAZO STAIGĀTĀJU KLUBIŅAM ŠEIT!

taschinka taschinka 28. Jan 2011, 17:37

Man par laimi,dēlam viss kārtībā.
bet domāju,ka ģimenes ārstiem vajadzētu vairāk stāstīt jaunajiem vecākiem,jo tas viss ir jauns un nezināms.
Kā piemēram,kad bērns piedzimst un dodas jau majās,kura tur dienā nak gimenes ārsts apraudzīt,mums atsūtīja praktikanti,kura ieradās un teica,kādi jautājumi???Nu kā es varu zinat ko jaurtāt,ja man viss ir jauns.Tad zvanīju un atsūtīja ģimenes ārstu un tad tā mums pati stāstīja un nebija jāuzdod jautajumi.Tā kā,jāpalīdz jaunajiem vecākiem,lai tie visu darītu pareizi un zinatu,kas un kā.Tādēļ tagad loti priecājos,ka ir tāds māmiņu klubs un,ka ir kur ienākt palasīt un uzdot jautajumus.

princesemince princesemince 28. Jan 2011, 14:17

par staiguli - masierei bijis mazais klients - bērniņš, kuram "pateicoties staigulim" nebija izveidojušies fizioloģiskie mugurkaula izliekumi, bet tas bijis gandrīz taisns. vecāki, kad bērnam bijuši 2 gadi, piefiksējuši, ka bērns iet, iet un saļimst, tad tik tas esot konstatēts.

taschinka taschinka 28. Jan 2011, 07:36

Manam dēlam viss kārtībā 😉 es vienkārši zinu ko nodara staigulis kā tāds 😉
dēls vienmēr attīstījās ļoti labi vienīgi nerāpoja.

taschinka taschinka 27. Jan 2011, 21:21

Nu tagad es ar zinu ko nodara staigulis,bet tad es nezinaju,domaju,ka tā būs ērti bērnam.

taschinka taschinka 27. Jan 2011, 19:32

Un reti,kurš atzīsies,ka ir ko darījis,ko nepareizu,jo tad visi nosodīs.

taschinka taschinka 27. Jan 2011, 19:24

Un vēl,kāpēc es piemēram nezinaju,ka tas staigulis ir tik slikts,jo visi to lietoja,neviens ārsts neteica neko,un kā man var ienākt prātā ko jautāt,viss kas notiek pirmo reizi ir grūti zināt ka tad ir tiešām pareizi.
Es priecājos,ka tagad māmiņām ir tads māminu klubs,kur uzzinat kas un kā.

taschinka taschinka 27. Jan 2011, 19:22

Es savas nezināšanas dēļ,liku staigulī,tad neviens ārsts kā tagad nestāstīja un kur nu es zināšu,ka tas ir slikti.Tagad daudz stāsta,runā,raksta un arī es esmu gudrāka un atzīstu,ka esmu pieļāvusi kļudas,nav sanācis būt perfektai,visu zinošai ar pirmo bērnu.Bet mācos no kļūdām 😉

princesemince princesemince 27. Jan 2011, 18:44

es atkal smejos, ka esmu pārāk slinka, lai lauztu savu muguru un visu dienu bērnu aiz rokām/padusēm staidzinātu. tas pats attiecas uz jebkurām citām prasmju apgūšanām - ļauju pašam, jo esmu par slinku 😃 nu, beigās tas, protams, ātri dod labus augļus, un es no slinkas topu par pareizu 😉

27. Jan 2011, 17:05

šajā konkrētajā jautājumā neredzu iemeslu izbrīnam....

liekot roku uz sirds, varu apgalvot, ka to neesmu darījusi un ne prātā nenāca to darīt!!

27. Jan 2011, 15:52

es arī savam ne reizi neesmu palīdzējusi- ne pieturējusi, neko. Un sāka arī visu darīt pat ļoti laicīgi, staigāja no 11 mēn stabili, bez kritieniem. Tāpēc uzskatu, ka nepalīdzēšana mūsu gadījumā bijusi ļoti veiksmīga! 😀

27. Jan 2011, 15:50

Varbūt esmu ļauna :d bet savam bērnam vispār nepalīdzēju - jo īpaši sākt staigāt. Tāpēc visu viņš pats sāka darīt ne pārāk agri, laicīgi, toties uzreiz stabili. Staigāt sāka uzreiz pēc 1 gada sasniegšanas, uzreiz stabili. Brāļa dēls sāka jau 10 mēnešu vecumā staigāt, man aizdomas, ka viņu "trenēja", tagad puika ļoti nestabili to dara un gāžas.

27. Jan 2011, 15:45

celt un staidzināt aiz padusēm vai aiz izstieptām rokām- vnk drausmas!! staiguļi un tml palīdzība no malas ir nu galīgi nevietā!

labākais bija, kad it kā visnotaļ inteliģents pāris uzskatīja, ka nepilnus 3 mēnešus vecs bērns "grib sēdēt"!! biju vnk šokā!!!! bērnam bija acīmredzamas problēmas ar tonusu, bet nē, bērns raujas čokurā, jo gribot sēdēt. Un ko pateiksi, ja paši gudri?! tas skats man ilgi paliks atmiņā...... ☹

27. Jan 2011, 13:46

Es arī nevaru pārdzīvot, ka bērnu tur aiz padusēm, vispār, ka paņem aiz rokām un nu tik staigās. Tad tik vecāki lepni, kladzina:"Mans bērns staigā!"
Smieklīgi.
Bērns pats sapratīs, kad sākt staigāt un darīs to, kad spēs.