Attīstāmies caur pieskārieniem un skaņām

Attīstāmies caur pieskārieniem un skaņām

09. Aug 2012, 12:30 mamma27 mamma27

Lai arī Denīze ir pavisam maziņa arī es cenšos darīt kaut ko ,lai viņa labāk attīstītos un augtu. Pavisam drīz jau Denīzei būs trīs mēneši un viņa pēdējās dienās sāk satvert lietas,ko viņai ieliek rociņās. Tad nu arī to izmantoju.

Lai meitene saprastu ,ka pasaulē ir daudz un dažādas lietas , viņas rociņā lieku dažāda veida audumus- dvielīša stūri, savu matu lentu, sīda šallīti, vilnas gabaliņu. Vārdu sakot ,visu,kas ir mājās- dažādas tekstūras audumus, jo aptaustot tos ,attīstās mazās rociņas un pirkstiņi. šos audumus izmantoju arī viņas glāstīšanai- velku pa punci ar spalvu, ar zīda šallīti- mazajai nedaudz kut,bet viņa sajūt dažādus pieskārienus. Jo arī mums ar tēti ir dažādas rokas- manas  maigākjas ,tētim raupjākas ,bet abas vienādi mīļas.

ļoti laba lieta ir pēdiņu un plaukstiņu glāstīšana- īsti neatceros ,kur lasīju vai ,kas teica, bet zinu ,ka kāds speciālists( pedagoģiju mācoties ,jau informācijas tik daudz,ka nevar visu atterēties). Lai attīstītu labāk runas prasmes , esot zīdainim jāglāsta plaukstas un pēdas. Tad nu tā arī daru. Nezinu vai tāpēc ,bet Adrians jau diezgan labi runāja 1,5 gada vecumā. Un šādi  darīju arī viņam.

Katru reizi pārģērbjot mazo, cenšos nedaudz pavingrināt viņu. Ar rociņām izpildam vinrojumus-uz augšu , uz leju, uz sāniem . Un to darot runāju un dziedu dziesmiņu. Denīzei tas ļoti patīk, viņa smejas- un līdz ar to attīsta ne tikai dzirdi ,bet noņem arī tonusu plecos. šādi darīju ,kad bija Adrians maziņš, daktere ieteica.

KONKURSS: Augsim un attīstimies kopā ar Huggies® Super Dry

IESŪTI SAVU PADOMU ŠEIT!

Katra māmiņa var iesūtīt vairākus padomus, ieteikumus, blogus! Mēs par to tikai priecāsimies!

BALVU FONDS

Katru nedēļu - veicināšanas balva

Katru nedēļu katrā portālā - www.maminuklubs.lv un www.maminklub.lv - par nedēļas ieguldījumu mūsu ideju krātuvītē (vērtēsim gan aktivitāti, gan kvalitāti) viena māmiņa saņems veicināšanas balvu.

Katru nedēļu tās būs

dažādas galda spēles

no bērnu preču veikala "Princese" (Saharova iela, 8, Rīga)

Katru otro nedēļu papildus pasniegsim

masāžas paklājiņu no dizaina studijas Kabinetto

GALVENĀ BALVA

Visi iesūtītie padomi un blogi piedalīsies lielās balvas izspēlē -

mēneša abonementam uz attīstošajām nodarbībām Māmiņu Klubā

Tāpat kāda māmiņa saņems

lielo iepakojumu Huggies® Super Dry autiņbiksīšu,

kas sniegs aizsardzību mazulim līdz pat 12 stundām!

Izspēlēsim arī

vienu mobilā alfabēta komplektu

(to var pasūtīt pa e-pastu sabina.bakilina@gmail.com)

Konkurss norisināsies līdz 26.augustam ieskaitot