Atslēgas vārdi labklājībai: vai zini, kuri tie ir?

Atslēgas vārdi labklājībai: vai zini, kuri tie ir?

20. Aug 2012, 18:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kundalinī jogas skolotāja Agnese Guļāne tev šoreiz atklās, kādas ir divas mantras modernas sievietes pilnīgai „pārinstalācijai”! Uzzini labklājības noslēpumu!  

Pirmā mantra – tev ir laiks!

 

Tas ir tieši tik vienkārši: saki, domā, tici un atgādini sev, ka tev IR laiks. Tev ir laiks visam tam, ko vēlies darīt.

 

Bieži mēs nevaram vai negribam kaut kam atrast laiku, bieži, mēs savā dzīvē kaut kam nespējam atrast "telpu" (gan laiku, gan vietu, gan "rūmi" galvā). Bet, tiklīdz tu nolem, kas ir tas, ko tu vēlies panākt, tad dari to. Atceries un atgādini, ka tev tam ir laiks. Man ir laiks. Tas skan tik patīkami. Seko seni jogu ieteikumi, kam vajadzētu atrast laiku.

 

Man ir laiks atpūsties. Man vajag atpūsties, es apzinos, ka tas ir vajadzīgs un man tam ir laiks! Tās varētu būt divas, trīs pauzes pa dienu, kad mierīgi, netraucēti apsēžos klusumā un apzināti paelpoju. Ja gribu nomierināties, elpoju pēc iespējas lēnāk - lēēēna ieelpa, elpas aizture, lēēēna izelpa un visas vienādā garumā. 20:20:20 sekundes būtu ideālā attiecība, bet lieliski var sākt ar 10:10:10. Un tā 11 minūtes.

 

Ja esmu maz gulējusi un jūtos nogurusi, tad man ir laiks 11 minūšu ilgai atpūtai bērna pozā, un es jūtos atpūtusies. Šāds laiks šādā pozā atsver 4 stundu miegu, pēc tam es jūtos atguvusi spēkus un dzīves līdzsvaru, lai turpinātu. Ja man nepieciešama enerģija, man ir laiks brīdi paelpot caur labo deguna nāsi, tādējādi aktivizējot saules enerģiju.

 

Man ir laiks piecu minūšu acu kontaktam ar savu dzīvesdraugu katru dienu. Tikai piecas minūtes - tieši tik daudz laika ir nepieciešams, lai viņš justos saprasts, vajadzīgs un iedvesmots. Labs. 

 

Man ir laiks 15 minūtes uz grīdas pabūt kopā ar bērniem, tā ir absolūta nepieciešamība. Tikai 15 pilnībā bērnam veltītu minūšu, kuru laikā nav pat svarīgi, KO jūs darāt. Svarīgi, ka tajā laikā mamma pieder tikai viņam vai viņai. Triks ir tajā, ka sēžat (guļat) un grīdas, vienā līmenī, kopā. Tā ir nepieciešamība, šo minūšu laikā bērns jūtas mīlēts, vajadzīgs un svarīgs, tas veicina viņa uzticēšanos un drošības sajūtu. Ja fonā ir ieslēgts televizors vai blakus atvērts žurnāls - tas neskaitās! :)

 

Vēl man ir laiks padomāt par lietām, vietām, cilvēkiem un procesiem, par ko jūtos pateicīga. Esmu laimīga, kad katru dienu atrodu arvien jaunas 3 lietas. Man ir laiks par to padomāt.

 

Man ir laiks vismaz vienai siltai maltītei dienā kopā ar maniem mīļajiem. Tā ir reize, kad kopā pavadām laiku ēdot, daloties, runājoties un skatoties viens otram acīs. 

 

Iepriekš uzskaitītās lietas saskaņā ar jogu tradīciju ir obligātas katras dienas sastāvdaļas sievietei, kurai ir ģimene. Man tām ir laiks, jo es tā gribu, un es tās gribu, tā ir mana izvēle. Tās ir lietas, ap kurām visa mana pārējā dzīve sakārtojas un pakārtojas. Šī ir obligātā daļa, un es jūtos ļoti slikti, ja kādu no tām nākas izlaist. Bet es neesmu perfekta. Ha, hā! Šī ir tā otrā mantra!

 

Otrā mantra – neviens nav perfekts

 

Es neesmu perfekta. Mani bērni nav perfekti. Es nedzīvoju kopā ar perfektu vīrieti. Mani vecāki nav perfekti. Mans boss nav perfekts. Nu... visa mana apkārtne NAV un tai nevajag būt perfektai.

 

Tu nevari iedomāties, cik daudz laika, telpas un „rūmes” tad atbrīvojas! Gan galvā, gan sirdī, gan laiks parādās, gan saspringums atkāpjas, tad varu būt radoša, stipra un... laimīga! Atbrīvojas tik daudz svaigas, brīvas enerģijas, kuru vari lietot kā vien vēlies.

 

Atļauj sev nebūt perfektai, atļauj sev kļūdīties, augt un attīstīties. Tu esi pietiekami laba, es tam ticu un to zinu. Varbūt to tev neviens nekad nav teicis (vai tieši otrādi – teicis, ka tu būsi laba TAD, ja...), bet tā nav taisnība!

 

Tu esi pietiekami laba tāda, kāda esi. Priecājoties par to, kas esi, ko māki un ko dari, tu arī automātiski atbrīvo vēl rūmi un enerģiju, lai tu varētu būt... vēl kaut kas, darīt vēl kaut ko, ko vēlies. Bet uztraucoties, kreņķējoties un cenšoties visu izdarīt perfekti, steigā un satraukumā mēs ļoti daudz ko zaudējam, īpaši jau prieku par pavisam vienkāršām lietām, kuras patiešām ir svarīgas.

 

Par to, ka mēs visas esam stipras, skaistas un mīlētas, veselas un dievišķas. Labas. Plikas un apģērbtas, priecīgas, dusmīgas, laimīgas un kreņķīgas, pilnīgi visas! Lūk! Lai nāk par svētību! :) 

 

Agnese Guļāne, Kundalinī jogas skolotāja

Vairāk par jogas centru lasi šeit!>>

 

Kā tev to izdodas īstenot? Vai tev ir laiks visam iepriekšminētajam un, vai apzinies, ka esi pietiekami laba tāda, kāda esi?