Arī mēs nodrošinām sevi vasarai!

Arī mēs nodrošinām sevi vasarai!

17. May 2012, 13:30 princesemince princesemince

 

Sveiki, vasaras gaidītāji un mīļotāji! Mūsmājās ar mazu bērnu šī būs jau ceturtā vasara, trešā – kopš mazais ir patstāvīgs staigātājs, kuru ratu kulbā no saules nenoslēpsi un virs zemes rokās nenoturēsi. Tad nu laika gaitā mums ir izveidojušies savi aizsardzības pasākumi vasarai.

Vispirms par to, no kā nudien vasarā nekā neizvairīsies – saulīte. Pirmkārt, līdz šim centāmies saulē neiziet no plkst.12 līdz plkst.14, veiksmīgi to īstenojām, šai laikā pusdienojot un bērns baudot diendusu, šogad tas, izskatās, mājās tā vairs nenotiks (diendusa konkrēti), bet vienalga mēģināšu pievilināt pasēdēšanai istabā šajās stundās. Otrkārt, lietoju gan sev, gan bērnam saules aizsargkrēmu. Izvēlos ar aizsargfiltru 25, jo pēc ilgas informācijas meklēšanas un arī aizsargkrēma lietošanas (vairāku gadu pieredzes), esmu sapratusi, ka mani šis skaitlis pilnībā apmierina. Zināmas ekonomijas dēļ izvēlos sev un bērnam vienādu krēmu.

Līdz šim pēc konsistences un darbības tīkamākais ir no Eco cosmetics.

 

Jāatzīst, bērnam sākotnēji bija pagrūti nosēdēt, kamēr smērēju, tādēļ pagājušās vasaras atklājums ir arī Altermed, kura sastāvs nav ideāls, taču aizsardzības dēļ man tomēr pieņemams, kā arī konsistence lietošanai nepacietīgam bērnam ērtāka.

 Pēc sauļošanās, ja jūtu nepieciešamību, ķermenim lietoju sezama eļļu, kuru izvēlos no Elpis eļļu klāsta. Lieliski nomierina ādu. Pat, ja sagadījies pašai piemirs sasmērēties ar aizsargkrēmu, bet visa diena aizvadīta saulē, pateicoties šai eļļai, mana ādai nākošā rītā ir bez mazākajām sekām no iepriekšējās dienas neprāta.

 

Vēl viena vasaras „parādība”, no kā neizvairīties – kukaiņi. Noder dabas izpētes procesā, taču nereti tie rada arī nepatīkamas izjūtas. Nu ko – cīnāmies arī ar tiem. Uz ķermeņa smērēšanai vislabprātāk izvēlos krēmu odu un ērču atbaidīšanai no Ekoell. Kas man vēl īpaši patīk pie šī līdzekļa – lieliski noņem niezi, ja tomēr ods pamanījies iekost! Un kā papildus "ekstra" - aizsargā arī no vēja un saules iedarbības. Tas noder gadījumos, kad it kā sanāktu bērnam smērēt uz ķermeni slāni pēc slāņa ar dažādiem krēmiem, tad nu dažkārt izvēlos, piemēram, kājām smērēt tikai šo vien.

Jāatzīst, odu un blusu kodumiem (abi ar bērnu šiem garšojam ļoti!), ja tie uzmācīgi nenoiet, mēdzu uzsmērēt arī Fenistil gel.

Vēl aptieciņā atrodams arī „Odiņš”, tomēr to lietoju retāk, tā kā tā bāze ir augu eļļa – mēdz notraipīties apģērbs, jāgaida laiks, kamēr iesūcas ādā, kā arī rokas pēc tam nav „uzreiz lietojamas”. Šis ir rezerves variants, ja nu iepriekšējais līdzeklis neplānoti beidzies.

Vasarā jau nesanāk staigāt mazapģērbtiem vien, tādēļ vakariem, kad ķermeni sedz arī garāks apģērbs, ir vēl kāds pretmošķu līdzeklis, kuru mēdzu lietot – Bros šķidrums pret odiem un ērcēm, bet to pūšu tikai uz ar apģērbu apsegtajām ķermeņa daļām.

 

Vēl abi ar dēlu esam vakcinēti pret ērču encefalītu. Lai arī tas var nepasargāt no saslimšanas pēc slimas ērces koduma, tomēr ticu, ka tas pasargā vairāk nekā nekas jeb paļaušanās, ka viss jau būs labi. Vīrs nav vakcinēts, jo ir izslimojis šo slimību un ieguvis imunitāti, kuru gan reizi piecos gados pārbauda, vai nav beigusies, jo otrreiz ko tādu piedzīvot nevēlas.

Tālāk jau seko nepieciešamie drošības pasākumi vienkārši dzīvojot un baudot vasaru. Piemēram, drošība peldoties. Pirmkārt, izvēlamies pārbaudītas ūdenstilpnes. Otrkārt, bērns tiek „aprīkots ar uzpariktēm”, kas notur virs ūdens – kā kurā situācijā ērtāk, vai nu ar peldriņķi, aprocēm vai vesti.

Vēl vasarā ir svarīgi domāt par sekām pēc mazliet neuzmanīgas kustēšanās, t.i., dažādas traumas. Bērns mums ir ne tikai kustīgs, bet arī pārgalvīgs skrējējs, riteņotājs un skrejriteņotājs, ķiveri lietojam (gan ne vienmēr, tomēr nu jau biežāk nekā agrāk), tomēr ceļu un roku sargus – nē. Kāpēc nē? Viennozīmīgi nevaru pateikt, bet viens ir noteikti - uzlikti bērnam, tie nerada man pārliecību, ka bērns kļūs vēl neveiklāks savās ātrajās kustībās. Lai nu kā, bet sanāk dažādi nobrāzumi, kurus, ja godīgi, nekā īpaši neaprūpēju. Vienkārši apmazgāju ar tīru ūdeni, ja nu krevelīte tomēr velk ādu, uzsmērēju kādu ķermeņa eļļu vai krēmu. Ja nu tomēr no iegūtās traumiņas asinis tek, ja trauma tādā vietā, kur tos iespējams lietot, lai bērnam būtu patīkamāk, mājās iegādāti dzīvnieku formas krāsaini plāksterīši (šie pirkti Cenu klubā).

Plāksteri – gan ūdensizturīgie, gan elpojošie, gan ar bērnam tīkamiem zīmējumiem – noteikti atrodas arī automašīnā, kur patiesībā ir viss „otrais komplekts” vasarai, tikai mazākos iepakojumos, jo nereti jau var piemirsties paņemt līdzi visu vajadzīgo, kad steidzīgi gribas tikt ārpus dzīvokļa sienām.

Un, ja nu tomēr šķiet, ka vajag ko vairāk, aptieciņā vienmēr ir Kliņģerītes tinktūra vai Briljantzaļais – kurš nu kurā brīdī piemērotāks.

Bet pāri visam – dzeramais ūdens, kas īstenībā ir pirmais drošības noteikums, vasarā dodoties ārā pa mājas durvīm!

 

Izmantoti ilustratīvie attēli no dažādām interneta vietnēm.

Blogu konkurss: Par drošu vasaru!

Pirmā krāsainā palīdzība bērniem.

Plāksteri ar košiem un krāsainiem zīmejumiem. Ideāli piemēroti bērniem, lai brūču apstrāde sagādātu interesi un ļautu novērs bērna uzmanību no sāpēm. Tiem ir īpaša līmviela, kas nekairina bērna jutīgo ādu un ir hipoalerģiska. Ieteicams bērniem no 3 gadu vecuma.