Ar bērnu nelaiž sporta klubā

Ar bērnu nelaiž sporta klubā

16. Aug 2011, 16:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar bērnu sporta klubā aizliegts ieiet. Tik stingra un nelokāma bija sporta kluba "Tornado" pārstāves atbilde kādai ģimenei, kura brīvdienās bija nolēmusi doties vingrot. Portāls TVNET skaidroja, kā iespējams, ka pat mūsdienās Rīgā ir atpūtas un sporta vietas, kurās bērnu klātbūtne ir nevēlama.

 

Lasītājs Valdis portālam TVNET pastāstīja, ka septembra nogales brīvdienās kopā ar ģimeni un draugiem devās uz sporta klubu "Tornado".



Liels bija ģimenes pārsteigums, kad aiz sporta kluba letes sēdošā darbiniece viņus apturēja jau pie ieejas un uz viņu izteikto vēlmi vingrot atbildēja, ka bērni sporta klubā netiek ielaisti.

"Darbiniece nejautāja ne cik bērnam gadu, ne kā viņš uzvedas sporta zālē! Viņa tikai noteica, ka bērns ir pārāk mazs un ar bērnu iekšā iet nevar," Valdis stāstīja.

Viņš norādīja, ka trīsgadīgā meita regulāri devusies tētim līdzi uz citu sporta klubu, kuru viņi apmeklēja iepriekš. Meitene esot ļoti mierīga un sporta klubā prot uzvesties. Iepriekšējo vingrošanas vietu ģimenei nācies pamest dzīvesvietas maiņas dēļ.

""Tornado" pārstāve arī nepiedāvāja parakstīt kādu dokumentu, ka pats uzņemos atbildību par savu bērnu. Turklāt bērnu pieskatītāja jau pulksten 12 bija mājās, kaut arī klubs strādā līdz pulksten 16."

Sarūgtinātās ģimenes galva arī atgādināja, ka iepriekšējās brīvdienās notika Latvijas sporta klubu pasākums "Esi aktīva, Latvija!", kura laikā bija aicinājums izmēģināt dažādu Latvijas sporta klubu piedāvājumus, un šajā akcijā piedalījās arī fitnesa klubs „Tornado”.

"Ir bezjēdzīgi iztērēt naudu reklāmai, aicinot jaunus klientus nākt uz sporta klubu, ja klātienē kluba darbinieki nelaiž iekšā," Valdis pauda un norādīja, ka šā "nepamatotā aizlieguma" dēļ klubu sestdien neapmeklēja gan viņa, gan ģimenes draugi. Turklāt viņš tajā neieteiks vingrot nevienam savam draugam.


Nebiju domājis, ka Rīgā joprojām ir vietas, kur bērns ir traucēklis.

Fitnesa kluba "Tornado" interneta mājas lapā 25. septembris norādīts kā atvērto durvju diena, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs var apmeklēt klubu bez maksas un iepazīties ar grupu nodarbību piedāvājumu, apmeklēt trenažieru zāli, piedalīties dažādās fitnesa kluba piedāvātajās aktivitātēs.

Klubā pārkāpumus nesaskata

Savukārt klubā "Tornado", skaidrojot šo situāciju, portālam TVNET pavēstīja, ka "bērni mūsu klubā nav traucēklis".  Klubā norādīja, ka vecāki ar bērniem vienmēr bija un būs gaidīti, tāpēc pirms trim gadiem atvērts bērnu pieskatīšanas centrs. Tajā klienti var atstāt savus bērnus auklīšu uzraudzībā. Bērnu pieskatīšanas istaba strādā katru dienu no pulksten 18 līdz 20, bet sestdienās un svētdienās - pēc pieraksta.


Informācija par bērnu istabas darba laiku ir pieejama gan kluba mājaslapā, gan klubā pie ziņojumu dēļa. Fitnesa kluba iekšējās kārtības noteikumos rakstīts, ka trenažieru zālē patstāvīgi atļauts nodarboties no 16 gadu vecuma, izņemot treniņus individuālā trenera vadībā vai ar sporta kluba vadības atļauju, kuru vajag aizpildīt un parakstīt vecākiem. Bērniem nav atļauts atrasties nodarbību laikā kopā ar vecākiem.

Ieiet sporta klubā ar bērniem nav aizliegts, klubā informēja, taču norādīja, ka trīsgadīgam bērnam ir aizliegts atrasties trenažieru zālē, uz kurieni nāk cilvēki (pārsvarā vīrieši) trenēties trenažieros, kā arī smagajā zonā celt un mest smagumos.

Uz lasītāja iebildi, ka kluba darbiniece nejautāja bērna vecumu un par uzvedību sporta zālē, "Tornado" norādīja -  "ja darbiniece redz, ka bērns ir mazs, viņai nav jāprasa bērna vecums vai arī kā bērns uzvedīsies sporta zālē! Trenažieru zāle nav domāta bērniem, kuriem ir trīs gadiņi, šādiem bērniņiem klubā ir speciāla bērnu istaba.

Diemžēl god. Valdis klubā ar bērniņu bija nolēmis atpūsties brīvdienā, kad bērnu istaba strādā tikai pēc iepriekšēja pieraksta (vismaz dienu iepriekš)."

Kluba administrācija izteica nožēlu, ka Valdim tika izbojāta iecere vingrot, "tomēr mēs neuzskatām, ka tas bija “nepamatots aizliegums”, jo klubā ieeja ar mazu bērnu nav aizliegta, bet aizliegta ir bērna atrašanās trenažieru zālē. Arī kluba darbiniece to klientam izskaidroja."

Lasītājs: darbiniece melo, ka skaidrojusi

Savukārt Valdis pēc iepazīšanās ar šo kluba atbildi norādīja, ka kluba darbiniece viņa ģimenei neko nav minējusi par aizliegumiem bērnam atrasties trenažieru zālē. Viņa vienkārši teikusi, ka ar bērnu sporta klubā nav atļauts iet. Kluba darbiniece neesot šīs lietas skaidrojusi.

"Ja jau es uz šo klubu nāktu ik dienas, tad, protams, zinātu, ka bērnistaba ir jāpiesaka dienu iepriekš, taču mēs uz klubu aizgājām pirmo reizi un turklāt akcijas dienā, kad bija izsludināts aicinājums klubu apmeklēt ikvienam."

Turklāt kluba darbiniece man par bērna auklīti neminēja ne vārda.

"Es pats viņai uzdevu jautājumu, vai nav auklītes, uz ko viņa man atbildēja, ka aukle jau pirms stundas aizgājusi, kaut arī klubs strādāja vēl trīs stundas!" Valdis rezumēja un uzsvēra: "Viņa pat nepiedāvāja ieiet klubā un paskatīties!"

Asociācija - svarīga ir bērnu drošība


Savukārt Latvijas fitnesa un veselības veicināšanas nozares asociācijas valdes priekšsēdētājs Gints Kuzņecovs portālam TVNET skaidroja, ka, popularizējot sporta klubus, akcijā cilvēki arī aicināti iepazīties ar klubu iekšējās kārtības noteikumiem. "Cik man zināms, pārsvarā visu klubu trenažieru zālēs aizliegts ieiet bērniem līdz 14 gadu vecumam."

Komentējot lasītāja pausto, ka viņu nelaida ne tikai trenažieru zālē, bet arī pašā klubā, Kuzņecovs teica: "Tas ir dīvaini, ka nelaida iekšā. (..) Varbūt meitene nebija pietiekami profesionāla." Viņš atzina, ka bērniem vajadzētu ļaut piedalīties kluba apskatē, protams, ja darbiniekiem ir laiks kluba apmeklētājus izvadāt.

"Tas ir pašu vecāku, pašas ģimenes drošības interesēs, ka viņu trīsgadīgais bērns neiet trenažieru zālē, kur ir liela smago svaru zona," viņš sacīja un norādīja, ka cilvēki trenažieru zālēs guvuši nopietnus savainojumus. Dzirdēti arī letāli gadījumi.

 

Santa Kvaste,

TVNET lasītājs

Foto: LETA

10. Oct 2010, 17:09

Es te nekādu problēmu nesaskatu- sporta kluba pārstāvju argumenti liekas loģiski un saprotami. Man arī neliekas, ka maziem bērniem būtu ko darīt trenažieru zālē, tieši no drošības viedokļa. Un kas būs, ja visi klienti nāks ar bērniem uz sporta klubu?...

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 10. Oct 2010, 11:33

milēdija,lai zinātu,ka šī nav draudzīga vieta😉