Alerģija? No kā?

Alerģija? No kā?

20. Dec 2010, 17:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā noteikt, no kāda pārtikas produkta mazulim ir alerģiska reakcija un kas jāsmērē uz pumpiņām? Konsultē pediatre Ieva Tauriņa.

 

1

 

Īsto alerģijas izraisītāju varat atrast ar izslēgšanas metodi.

 

Ja mamma baro ar krūti, tad alerģija būs no mammas uzturā lietotajiem pārtikas produktiem.Visbiežāk tie ir augļi, rieksti, saldumi, bet var jau būt arī individuāla kāda produkta nepanesība. Potenciāli aizdomās turamais produkts no uztura ir jāizslēdz un jāvēro,kas notiek ar ādu. Tieši tāpat rīkojas, kad bērns jau pats ēd piebarojumus un jauna pārtikas produkta ieviešana uzturā izraisa alerģisku reakciju.

 

Lokāli alerģiju ārstē ar Sudokrēmu vai cinka ziedi.

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

Ja Tev ir jautājumi par alerģijām, piesakies uz alerģijas lekciju, aizpildot anketu!

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 21:36

mmia
tad tas nozime ka pati kaut ko apped ko mazais nepanes.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 21:32

lilaste
tiesi ta varbut kaut kas no ka sastav jogurti,sierini.kaut kada viela kas abiem ir.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 21:31

mmia
tad tas nozime ka pati kaut ko apped ko mazais nepanes.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 20:16

mazulite
ar to alergiju ir ta gruti.Vini jau tur analizes netaisa uz visu iespejamo,tadel varbut ir uz kaut ko tadu uz ko netaisija.Man delam metas tadi sarkani pleki uz visa kermena un bija doma ka no kalkaina udens,jo mums ir loti kalkains.man metas sausa ada un berna ada ir tada jutiga,ka viss var but.Tadel,ja analizes neuzradija ir jamegina skatities,kaut ko iznemt no edienkartes uz kadu nedelu un skatities ka ir.Ta mums ar lika darit.Un vel katru dienu pierakstit ko mazais eda,lai zin kad vairak kad mazak metas.
Mums analizes taisija ne vienu reizi vien.varbut vajag atkartot.

10. Apr 2010, 19:58

mēs 3 mēn vecumā taisijām testus, neko neuzrādija.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 17:52

Un vel kad noskaidrojas ka mums ir alergija no olam,daktere teica,ka ta var paraugt uz alergiju no kviesiem,par laimi mums ta nebija.Berniem ir tada alergijas kede,sakuma alergija no piena,tad ta pariet uz olam un tad uz kviesiem.
Tadel ir loti svarigi iet pie arsta un censties noskaidrot kas un ka.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 17:50

mmia
uz galu???? nedomaju,drizak kas cits.Daudziem ir uz piena produktiem.Bet labak pasam neko neizdomat,bet aiziet pie alergaloga,tomer tas ir berns.Ja alergiju arste tad to var izarstet,bet ja turpina est to ko nedrikst var but ta ka alergija pastiprinas un velak var but lielakas problemas.
Man masas puikam ir alergija no piena produktiem-piens,siers,sviests,biezpiens nu pilnigi uz visiem piena produktiem.Vinam tagad 2,2 gadi bet alergija nepariet.Varbut tadel ka sakuma ignoreja un deva tos produktus.Un lidz ar to ka nevar lietot piena produktus ir jalieto dazadi vitamini un vins lenak attistas un ir tads tievins.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 17:44

mazulite
Pec arstu teikta sakuma no 0-4 menesiem bija piena alergija,bet velak sutija uz analizem pie alergaloga un uzradija alergiju uz olam.No 4 menesiem lidz 2 gadiem izledzam no edienkartes edienus,kuros ir olas. Tas ir makaroni,cepumi,jalasa bija sastavs,ari kur olu pulveris nedriksteja.Pec gadina saku ta lenam dot kadu cepumu un skatijos ka ir,ta ka nepalika sliktak devu visu iznemot olas ka tadas-varitas,omletes,pankukas.
pats labakais ir parbaudities pie alergaloga,ar gimenes arsta nosutijumu tas ir bez maksas.

10. Apr 2010, 16:12

taschinka - jums izdevās noskaidrot no kā īsti bij tā alergija..

mēs arī cīnamies ar alergijām (baroju ar krūti) bet tā arī pagaidām nav izdevies īsti noskaidrot no kā

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 11:32

Mums no dzimsanas saka mesties uz sejas pumpinas,sakuma teica ka no piena.Taka mazais atteicas est kruti,baroju ar Aptamil,tad mainijam uz Milumil.Protams teica ka japerk specialas putras,kas domatas alergiskiem berniem,bet tas bija nereali,jo nedela izmaksaja 20 ls,tad palikam pie Milumil.Velak atklajas,ka piena alergija ir beigusies(vai vispar tada bija) un teica ka no olam alergija.Bija jaizsledz visi produkti,kuru sastava ir olas.Kadu laiku nelietojam un tad pamazam saku dot.Alergija ilga lidz 2 gadiem.
Visu so laiku bija rupigi jakopj berna adina,jo bija loli sausa,metas pumpinas.