Adrians mācās ciparus

Adrians mācās ciparus

14. Aug 2012, 10:30 mamma27 mamma27

Lai kaut ko bērnam iemācītu ,vislabāk to sasaistīt ar reālo dzīvi un darbošanos. Tad vieglāk šīs zināšanas iet galvā ,kā arī labāk paliek prātā.

Tā arī mēs mācam Adrianam ciparus un skaitļus caur prakstiskām lietām.

Lai bērns iemācītos skaitļus ,vispirms viņam jāapgūst cipari. Un tā kā ciparu nav daudz ,tad diezgan ātri tos varam iegaumēt.

Pirmā reize kad sākām mācīties ciparus bija ar grāmatas palīdzību.

grāmatā ir zīmējums ar zvēriem ,kurus ir jāsaskaita un tad jāsameklē attiecīgais cipars. Tādā veidā mēs vizuāli centāmies iemācīties kā izskatās visi desmit cipari un arī mācījāmies skaitīt.

šī gan mums bija ipaša mācīšanās,jo par katru pareizi uzgriestu ciparu Adrians dabūja buču. Un tā nu beigās es viņam vienu, viņš man deva tik buču ,cik liels skaitlis.

Nākamais solis bija cirka spēle. Te vispirms Adrianam bija jāapgūst tas,ka skaitu var attēlot ne tikai ar cipariem ,bet arī punktiņiem- kā tas ir uz metamā kauliņa. Ja sākumā katru reizi viņš skaitīja punktiņus ,tad tagad jau uzreiz uzmetot zina , cik tad jāpaiet uz priekšu.

Ja pēc grāmatas lasīšanas šķita ,ka nu jau Adrians zina visus skaitļus,tad pēc nedēļas izrādījās ,ka tā nemaz nav un zināšanas ir jānostiprina un laiku pa laikam jāatjauno.

Tad nu viena ļoti jauka lieta bija Ringloto spēlē,ko atradām laukos,kad bija uznācis lietus. To viņš ar papuci spēlēja vairākus vakarus no vietas.

 

Spēlējot šo spēli , Adrians grieza bumbiņu un teica kāds cipars viņam uzgriezies. Nosauca to un meklēja šo ciparu uz lapas,kur lika virsū žetoniņu. Ar viencipara skatiļiem pēc pāris dienām vairs problēmu nebija, tos viņš pazina ļoti labi.Bet Divciparu skaitļi ,tā ir grūta lieta un jāapgūst ilgāk. Tāpēc ,ja tika uzgriezts skaitlis 21, tad Adrians teica,ka ir cipars 2 un 1 ,mēs viņam teicām ,ka to sauc divdesmit viens. Tā nu šī spēlē tika spēlēta un daudzus skaitļus un sakarību kā tie rodas viņš arī apguva.

Lai neaizmirstu ciparus ,mēs to ikdienā cenšamies atkārtot caur praktiskām lietām. Braucot mašīnā skatamies uz ceļazīmēm un viņa uzedevums ir pateikt ,kas tie par cipariem vai skatiļiem.

Ļoti patīk arī mazie baltie ceļa stabiņi ,kuri ir numurēti no 1 līdz 9. Arī tos viņš sauc ,kad braucam kaut kur.

Vēl šajā nedēļas nogalē atklājām ,ka varam arī saukt priekšā stāvošās mašīnas numuru pa cipariem.

Un protams arī vecais labais lifts. Braucam uz septīto stāvu- spied ciparu septiņi. Tā aŗi var labi apgūt un atcerēties ciparus.

KONKURSS: Augsim un attīstimies kopā ar Huggies® Super Dry

IESŪTI SAVU PADOMU ŠEIT!

Katra māmiņa var iesūtīt vairākus padomus, ieteikumus, blogus! Mēs par to tikai priecāsimies!

BALVU FONDS

Katru nedēļu - veicināšanas balva

Katru nedēļu katrā portālā - www.maminuklubs.lv un www.maminklub.lv - par nedēļas ieguldījumu mūsu ideju krātuvītē (vērtēsim gan aktivitāti, gan kvalitāti) viena māmiņa saņems veicināšanas balvu.

Katru nedēļu tās būs

dažādas galda spēles

no bērnu preču veikala "Princese" (Saharova iela, 8, Rīga)

Katru otro nedēļu papildus pasniegsim

masāžas paklājiņu no dizaina studijas Kabinetto

GALVENĀ BALVA

Visi iesūtītie padomi un blogi piedalīsies lielās balvas izspēlē -

mēneša abonementam uz attīstošajām nodarbībām Māmiņu Klubā

Tāpat kāda māmiņa saņems

lielo iepakojumu Huggies® Super Dry autiņbiksīšu,

kas sniegs aizsardzību mazulim līdz pat 12 stundām!

Izspēlēsim arī

vienu mobilā alfabēta komplektu

(to var pasūtīt pa e-pastu sabina.bakilina@gmail.com)

Konkurss norisināsies līdz 26.augustam ieskaitot