Ādas problēmu gadījumā jāraksta uztura dienasgrāmata!

Ādas problēmu gadījumā jāraksta uztura dienasgrāmata!

14. Sep 2011, 20:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja mazajam ir problēmas ar ādiņu, aizejot pie ārsta, pirmais, ko viņš liks darīt, būs rakstīt uztura dienasgrāmatu. Kāpēc tas vajadzīgs? Stāsta dermatologs Džuljeta Ulmane.

 

Reizēm gadās, ka māmiņa konstatē, ka apsārtums vai kādas citas ādas problēmas parādās kādā konkrēta gadalaikā vai kādos konkrētos apstākļos. Tad izejot no tā, var mēģināt saprast cēloni ādas saslimšanai. Bet ja ādiņa visu laiku ir sausa, apsārtusi un problemātiska, tad pirmais, ko māmiņai vajadzētu darīt, ir rakstīt uztura dienasgrāmatu.

 

Tas ir nepieciešams, lai saprastu, kas ir tie produkti, kas tomēr pastiprina apsārtumu un izraisa izsitumus. Pierakstot, kādus produktus mazulis pa dienu uzņem, māmiņa varēs konstatēt, uz ko ādiņa reaģē stiprāk.

 

Protams, paralēli tam ir nepieciešama regulāra ādas kopšana. Āda ir jākopj ne tikai tad, kad parādās jaunas pumpiņas, bet arī ikdienā un vajadzētu papildus uzmanību pievērst tam, lai āda būtu mitrināta, kopta, ko var panākt ar speciāliem līdzekļiem, kas paredzēti atopiskajam dermatītam.

 

Līdzekļi, kas nesatur parabēnus un kortikosteroīdus, ir droši patstāvīgai un ilgstošai lietošanai bez riska izraisīt strukturālus ādas bojājumus vai nozīmīgas, noturīgas blaknes.


Dermalex® REPAIR piedāvā JAUNUS LĪDZEKĻUS EKZĒMAS ĀRSTĒŠANAI, kas aktīvi un efektīvi palīdz atbrīvoties no ekzēmas un ādas kairinājuma un atjaunot ādas veselību.


Dermalex® REPAIR produktu līniju veido krēmi atopiskas ekzēmas un kontakta ekzēmas ārstēšanai 30g iepakojumos.

 

 

Pieejams bez receptes.


PĒRC DERMALEX REPAIR MĀMIŅU KLUBA INTERNETA VEIKALĀ!

 

Vairāk informācijas atradīsit www.dermalex.com

 

 

10

Ulmaņu privātklīnika

Sporta 3-1, Rīga

6 7336268

www.dermatologija.lv

13. Nov 2010, 15:54

to More
to, ko kāds joka pēc nosauca par alergiju ir pavisam kas cits. Tikjus sakāt lietot svaigu tiru ēdienu, notiek organisma ditoksikācija. Tā var izpausties, kā "alerģija uz burkāniem"😀) -ārprāts ar kotik cilvēki domā?! Ditoksikācijas procesu var pārtraukt salietojoties farmaceitisko praparatu ..piemēram.

12. Nov 2010, 13:24

mums ir tā problēma ka esam taisijusi jau kādus 5- 6 testus un katreiz rāda ko citu, atkārtojas tikai uz mājdzīvniekiem.

nācās atbrīvoties no mājdzīvniekiem un pat nomainījām dzīvesvietu (kur vismaz pēdējos 10 gadus nav bijusi), nomainījām pat visu apgērbu un veļu un tik un tā kaut kas nav kārtībā... kas īsti ... ārsti ar vairs neko nevar ieteikt

taschinka taschinka 12. Nov 2010, 12:54

Mūs sūtīja uz Vienības gatvi pie alergaloga,Dr.Puķīte.
taisīja analīzes.Kopumā esam bijuši kādas 3 reizes.Un visas reizes uzrādīja,ka elerģija no olas baltuma.
Viss bez maksas,ja sūta ģimenes ārsts.
vajadzēja izslēgt no ēdienkartes visus produktus,kas satur olas.Pēc 1,6 gadiem alerģija pati pazuda un vairs nav manīta.Bijam uz 5 mēnešiem,uz 10 un uz 1,4 gadiem.

12. Nov 2010, 12:09

mums uztura dienasgrāmata neko nepalīdz..

taschinka - kā jūs atklājāt alergiju? speciālie testi tad kur un pa cik??

taschinka taschinka 12. Nov 2010, 08:53

man piemēram dēlam bija alerģija uz olas baltumu,bet to nelietojot tā vai tā bija problēmas ar ādu.pamanījām,ka tieši pēc vannošanās palika sliktāk,jo mums ir ļoti,ļoti hlorēts ūdens,arī man no šī ūdens sausa āda patstāvīgi.Mēģinājām vest ūdeni no avota un bija labāk.

Muuna Muuna 12. Nov 2010, 00:12

nu, es uztura dienasgrāmatu konsekventi rakstu kopš bērna dzimšanas pirmās dienas.. cik reizes ēda utt pēc Diānas Zandes ieteikumiem un arī tad, kad sāku piebarot - pierakstu pilnīgi visu katru dienu, ko bērns ēd.. - bez nekādiem izņēmumiem.., bet mums vienalga problēma pastāv - vaidziņi mēdz sārtoties. Esmu pat mainījusi kardināti visu ēdienkarti un tas neko nav līdzējis. Manā skatījumā vainīgs ir sauss gaiss dzīvoklī. Lietojam Dermalex jau kādu laiku un tas palīdz labāk kā citi līdzekļi, bet kamēr vien pastāvēs cēlonis, nāksies cīnīties ar sekām... Man pašai ir jutīga āda, laikam tādu mantojis arī mazais..