4 likumi, ko vērts aizņemties no bērniem

4 likumi, ko vērts aizņemties no bērniem

03. Jan 2011, 14:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labas ziņas mazuļu vecākiem: jums šķiet, ka esat ieguldījuši lielu darbu mācot kā pareizi ēst? Tad laiks arī jums no mazuļu ēšanas paradumiem iemācīties dažus būtiskus likumus.

 

Ieklausies savā ķermenī

 

Bērni intuitīvi jūt, kad ir izsalkuši un līdzīgi arī, kad puncīši ir jau pilni.

 

Ieklausies savās izjūtās un dabiskajā sistēmā, kura Tev signalizē, kad organismam vajadzīga jauna enerģijas deva un, kad ēšanas laikā, vēders ir jau pilns. Tu būsi pārsteigta, cik skaidri organisms ar Tevi runā. 

 

Kad jūti, ka esi izsalkusi, padomā vai tam ir fizioloģisks iemesls vai arī ēšana ir labs veids, kā aizpildīt pauzi vai apēst stresu?

 

Spēlējies ar ēdienu

 

Pirms likt mutē, bērnam patīk pasmaržot, pataustīt un pagaršot ēdienu, kāpēc Tu tā nevarētu? Ir jāzina, vai Tev tas ir vajadzīgs un vai tas ir garšīgs.

 

Lai arī bērna spēlēšanās ar ēdienu padara Tevi vai traku, atceries, ka šāda ēdiena iepazīšana vairākās dimensijās, ir būtiska Tavu ēšanas paradumi uzlabošanai.

 

Esi izvēlīga

 

Arī šis bērnu ēšanas paradums Tevi tracina, BET tam ir nozīme. Ja kļūsi izvēlīgāka un Tev būs augstākas prasības pret ēdienu, arī uzņemtais pārtikas daudzums samazināsies un uzturs kļūs kvalitatīvs un veselāks. Turklāt varbūt arī Tavas garšas kārpiņas atdzims un spēsi izjust un izgaršot dabisko produktu garšu, nevis garšas pastiprinātāju radīto garšas mītu.

 

Neēd arī laikā, kad dari ko citu, pat ja tā ir TIKAI televizora skatīšanās vai auto vadīšana. Tā Tu apēdīsi vairāk nekā Tev gribas un būtu vajadzīgs.

 

Ballītēs ir kas vairāk nekā tikai kūkas un saldējums

 

Ja Tavas izklaides ved Tevi ārpus mājām, tad nesaisti tās tikai ar un ap ēdienu. Sarunājušas?

Arī Tavi bērni, ejot uz ballītēm, vairāk domā par to, ko viņi darīs un tikai pēc tam par gardo saldējumu un kūkām.

 

 

Izbaudi kopā būšanas prieku un gūtās emocijas!

 

Avots: www.indystar.com

28. Mar 2010, 12:39

😀 jāmācās no dēla.

27. Mar 2010, 22:40

SAVA TAISNĪBA JAU TAM IR😀!