10 principi, kas jāievēro audzinot Indigo bērnu

10 principi, kas jāievēro audzinot Indigo bērnu

04. Jan 2012, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tavs bērns cenšas izlauzt ceļu caur mežu, kuru viņš nepazīst un nesaprot.  Tā notiek, jo viņa acis pasauli uztver un redz citādāk. Ieskaties 10 ieteikumos, audzinot jaunā laikmeta bērnu!

 

Džeimss Tvaimans, Lī Kerola, Džena Toubere, veicot pētījumus, kurā dzimuši Indigo bērni, izvirzījuši 10 principus, kas ir ļoti svarīgi Indigo bērnu jeb jaunās pasaules bērnu audzināšanā.

 

  • Izturieties pret Indigo bērniem ar cieņu, sagaidiet viņu ierašanos savā ģimenē.

 

  • Palīdziet viņiem pieņemt pastāvīgus lēmumus, sevišķi, ja tie attiecas uz viņu pašu disciplīnu.

 

  • Vienmēr piedāvājiet viņiem iespēju izvēlēties brīvi, lai arī par ko būtu runa!

 

  • Nekad viņus nepazemojiet – nekad!

 

  • Vienmēr paskaidrojiet viņiem, kāpēc dodat kaut kādas instrukcijas, un to darot, ieklausieties arī paši savos paskaidrojumos. Pievērsiet uzmanību tam, lai tie neizklausīties muļķīgi, kā, piemēram, frāze „jo es tā teicu!”. Ja tādu frāzi saklausāt savās instrukcijās, rīkojumos, mainiet tos. Bērni Jūs cienīs par to un pagaidīs. Bet, ja liksiet viņiem ko darīt diktatora vai autoritāra režīma stilā, sevišķi – bez pamata, bērni no Jums vairīsies. Viņi neklausīsies, viņi pat var noskaitīt Jums veselu sarakstu ar iemesliem, kāpēc tas vai kas cits nav labi! Dažreiz Jūsu paskaidrojumi var izrādīties paši vienkāršākie, piemēram, „tāpēc, ka tādā veidā tu būsi man palīdzējis, es esmu šodien ļoti nogurusi.”. Ar godīgumu iekarojiet savu bērnu sirdis. Sākumā viņi domās par to, ko Jūs pateicāt, bet pēc tam sāks darīt, ko esat lūguši.

 

  • Padariet bērnus par saviem partneriem viņu pašu audzināšanā. Labi apdomājiet šo aspektu! Kamēr Indigo bērni ir vēl mazi, paskaidrojiet viņiem visu, ko Jūs darāt. Viņi ne vienmēr Jūs sapratīs, bet sajutīs Jūsu domāšanas veidu, kā arī, svarīgākais, sajutīs, ka Jūs viņus cienāt. To visu vajag sākt darīt vēl pirms bērns iemācās runāt, un tad arī viņš  - vēl pirms būs iemācījies runāt, patiešām Jūs izpratīs.

 

  • Ja bērniem parādās nopietnas problēmas, pirms sākat viņus ārstēt ar medikamentiem, veiciet testus, lai pārliecinātos par to, vai problēmas vispār ir saistītas ar veselību. Jūsu atbalstu bērns izrādīs caur savu drošības sajūtu. 

 

  • Izvairieties bērnus kritizēt. Vienmēr ļaujiet viņiem saprast, ka atbalstāt viņus. Viņi kļūs uzņēmīgāki pret Jūsu vārdiem un – ieraudzīs Jūs. Un pēc tam kopā varēsiet svinēt uzvaru! Nelieciet viņiem sasniegt kaut ko, bet ļaujiet viņiem darboties ar iedvesmu.

 

  • Nesakiet viņiem, kas viņi ir tagad, un par ko kļūs nākotnē. Viņi to zina labāk par Jums. Ļaujiet viņiem izlemt pašiem, kas viņiem patīk un ir interesants. Nelieciet viņiem turpināt Jūsu dinastiju un nepiesaistiet ģimenes biznesam tikai tāpēc, ka tā rīkojušies Jūsu ģimenes locekļi vairākās paaudzēs. Indigo bērns kļūs pilnīgi kurls attiecībā uz šiem argumentiem.

 

  • Pats svarīgākais Indigo bērnu audzināšanas noteikums: « Mēs izturamies ar cieņu pret Tevi, un Tu dari to pašu arī pret mums».

 

PIESAKIES UZ SEMINĀRU UN UZZINI, KĀ AUDZINĀT JAUNĀ LAIKMETA BĒRNUS!

princesemince princesemince 04. Jan 2012, 17:20

Tevis aprakstītais tiešām varētu būt indigo bērns, kamēr lielākā daļa man jau šķiet vienkārši mūsdienīgi bērni, kuri, kā likums, visi ir superkustīgi un superzinātkāri, kamēr pa vidu tikai pagadās pa retam kāds, kurš ir absolūts pretstats 😀

princesemince princesemince 04. Jan 2012, 13:00

man jau arī šķiet, ka pēc šī brīža ieteiktajiem audzināšanas pamatprincipiem šie piederas. jā, šī brīža bērni atšķiras no bērniem pirms 40 un vairāk gadiem, bet nu ne visi ir indigo.

04. Jan 2012, 12:03

Atļaušos piebilst, ka šie principi jāievēro pret jebkuru bērnu!
1. Ikviens bērniņš ir jāgaida ģimenē!
2.Ikvienam bērnam jādod iespēja izvēlēties!
3.Nevienu bērnu nedrīkst pazemot!!! Nevienu!!!
4. Ikvienam bērniņam ir viss jāskaidro, jāstāsta-kas, kāpēc jādara tas vai šitas!
5.Ikvienam bērnam uzreiz nav jāķeras pie medikamentiem, bet ir citādās ārstēšanās metodes.
6.Jāizvairās kritizēt- tas attiecas uz VISIEM bērniņiem!!!!
7. Tas jau sen skaidrs, ka bērns pats izvēlēsies savu dzīves dzīves ceļu, nevis vecāku nepiepildītos sapņus!
8. Ar cieņu un kā pret līdzvērtīgu ir jāizturas pret VISIEM bērniem!!!!!!