15 veidi, kā ieradināt bērnu dzert ūdeni

15 veidi, kā ieradināt bērnu dzert ūdeni

19. Sep 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1. Pastāsti bērnam par ūdens dzeršanas labumu

Bērnam saprotamā valodā izstāsti par ūdens maģiskajām īpašībām, par to, kā tā cilvēkus padara spēcīgus un gudrus! Noticot tam, bērns patiešām padzersies un jutīsies spēka pilns.

2. Padari ūdens pudeli redzamu

Ņem parastu pudeli un aptin to ar krāsainu skoču, vienmēr turi pudeli redzamā vietā. Vienojieties ar bērnu, ka tiklīdz viņš pamana pudeli, viņš no tās padzeras.

3. Pārvērt ūdens dzeršanu par veidu, kā rodas spilgtas emocijas

Nopērc bērnam īpašu ūdens krūzīti. Tai jābūt skaistai un tai jāpatīk bērnam, iespējams, uz tās varētu būt attēloti bērna iemīļotie pasaku vai multfilmu varoņi. Vienmēr speciālo krūzīti turi vietā, kur bērns var to viegli aizsniegt un padzerties no tās.

4. Padari ūdeni pieejamu

Ūdens krūzītei jābūt ne tikai virtuvē, bet arī bērna istabā un pat viesistabā!

5. Vienmēr turi ūdeni arī mašīnā

Regulāri piedāvā bērnam padzerties izbraukumu laikā.

6. Vienmēr dod bērnam ūdeni līdzi uz skolu

Neceri uz ūdens krāniem, kas tur uzstādīti, tas, ka bērnam ūdens ir pieejams, nenozīmē, ka viņš padzersies. Tāpat arī ēdot pusdienas var aizmirsties padzerties.

7. Izmanto pudeles ar mērījumiem

Padari pudeli interesantu, aplīmē to ar iedaļām, un katru reizi, kad bērns dzers, viņam jāizdzer noteiktas iedaļas apmēros.

8. Izmanto ledu

Mūsdienās pieejamas dažādas ledus saldēšanas formiņas. Tādai formiņai jābūt arī jūsu saldētavā. Bērniem būs prieks, ka ļausiet ielikt ledus gabaliņu ūdens glāzē! Neuztraucies, bērna ūdens no viena ledus gabaliņa nekļūs ledains.

9. Padari ūdens glāzi pievilcīgu

Saldēti augļu gabaliņi - tas ir gan jautri, gan interesanti. Un patīk gan lielākiem, gan mazākiem bērniem. Iesaldē ledū ogas vai mazus augļu gabaliņus un liec tos ūdens glāzē.

10. Padari ūdens dzeršanas procesu interesantu un jautru

Pārvērt ūdens dzeršanu par jautrību ar dažādiem kokteiļu salmiņiem. Ir salmiņi gan šokolādes kokteiļiem, gan aukstajiem dzērieniem, turklāt - pieejamas dažādas formas un krāsas! Turi tos redzamā vietā, lai bērns vienmēr varētu tos izmantot arī ūdens dzeršanai.

11. Iemāci bērnam pašapkalpoties

Lai bērns zin un saprot, kā ieliet ūdeni, kur paņemt salmiņu, kur ledu utt.

12. Esi atdarināšanas objekts

Ūdens dzeršanu vieglāk būs iemācīt ne tikai tad, ja teiksi, ka ūdens ir labākais dzēriens pasaulē, bet arī, ja parādīsi, ka tu arī dzer ūdeni, un ka tas ir gards un veselīgs. Lej glāzē ūdeni un piedāvā padzerties arī bērnam.

13. Uzsver izdošanos katru dienu

Izveido plakātu, kurā tu un bērns varat atzīmēt, cik ūdens šodien izdzerts. Var uzzīmēt pudelīti ar iedaļām un aizkrāsot katru reizi, kad padzeraties. Var uzzīmēt cilvēka siluetu un iekrāsot tam iedaļas sākot no pēdām un beidzot ar galvu. Uzdevums - uz vakaru jābūt pilnībā visam izkrāsotam. Varat arī apbalvot viens otru - kaut vai ar uzlīmītēm.

14. Uzstādi noteikumus: sākumā ūdens, pēc tam sula

Ja bērns dod priekšroku citiem dzērieniem, piemēram, sulai, tad lai sula ir kā apbalvojums par izdzertu ūdens glāzi!

15. Ierobežo dzērienu izvēli mājās

Ja bērnam ir liela izvēles iespēja, viņam pieejamas ir sulas, piens, gāzētie dzērieni, kompoti, tad visdrīzāk, bērns gribēs dzert saldos dzērienus, nevis ūdeni. Tāpēc pieradinot bērnu dzert ūdeni, no visa liekā jāatvadās. Atstāj tikai ūdeni, pienu un mazliet sulas. Un seko līdzi tam, lai bērns priekšroku dotu ūdenim.

Ieradums dzert ūdeni - ir veids, kā bērnam iemācīt būt veselam, gudram un enerģiskam.

Māmiņu Klubs