10.mēnesis - bērns sper savu pirmo patstāvīgo soli.

10.mēnesis - bērns sper savu pirmo patstāvīgo soli.

13. Feb 2018, 10:44 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Kustības - Gabriels pirmo reizi nogāja savus pirmos solīšus nedēļu pirms 10.mēnešjubilejas. Bailīgi, bet līdz mērķim tika. Pēc aptuveni nedēļas sāka jau biežāk staigāt, bet vēl, protams, rāpojām vairāk. Centos cik nu varēju pielikt pie zemes, bet puika ne pa kam negribēja, labāk bija tipināt.

Roku acu koordinācija - patīk spēlēties ar rotaļlietām, kuras dzied un spīd. Sāk patikt rotaļāties pa atvilktnēm, jo tādējādi var atrast jaunas sev interesējošas rotaļlietas. Patīk skaitāmpantiņi, kā, piemēram “cepu, cepu kukulīti”.

Valoda - lieto dažādas zilbes pēc kārtas, šķiet, ka būs dikti liels runātājs. Pārtrauc darbību, kad dzird savu vārdu. Dejo mūzikas pavadījumā un šķiet, ka izaugs par kārtīgu dejotāju. 

Mācīšanās - mēģina atdarināt visu, ko mamma un tētis dara. Ir iemācījies dalīties, ja pajautā no viņa krūzītes padzerties, tad iedos. Patīk spēles, kur no bļodiņas jāizņem lietas un jāieliek atpakaļ. 

Sociālie aspekti un emocijas - ir iemācījies samīļoties. Ja apmeklējam nepazīstamas vietas, tad sākumā ir ļoti bailīgs, līdz aprod ar vidi un tad jau var droši spēlēties.  Neapzinās, ka var nodarīt pāri kādam mazulim, bet tas šajā vecumā ir normāli. Patīk, ja palasa viņam priekšā un ar interesi šķirsta grāmatiņu. Pats ļoti labi māk spēlēties viens pats un viņam pat ir ļoti jautri.

 

Savos 10 mēnešos, Gabriels šķita ļoti pieaudzis un patstāvīgs. Man kā mammai vairāk gribējās paildzināt to laiku, kad bērniņs vairāk pa mammas klēpi dzīvojas, bet esam ļoti patstāvīgi. Citreiz man pat nākas vienai spēlēties, jo Gabriels aiziet ar citām mantām spēlēties. Patstāvība ir laba lieta, bet man kā pirmā bērniņa mammai tomēr gribētos, lai tā patstāvība ir mazāka, bet nekas, ticu, ka pienāks atkal laiks, kad dēliņš gribēs vairāk pie mammas dzīvoties, vismaz es to ļoti vēlos.  

Un kā ir jūsu bērniņiem? Vai arī viņos esat pamanījuši patstāvību? Cik mēnešos jeb gados to pamanījāt? Varbūt tieši otrādi - tādas nemaz nav?