1.Dzimšanas diena- katrs svin, kā vēlas!

1.Dzimšanas diena- katrs svin, kā vēlas!

15. Nov 2017, 14:24 Mar&Co Mar&Co

Patiesībā jau kādu laiku plānoju pastāstīt, kā mēs nosvinējām Marko 1. Dzimšanas dienu, taču citi darbiņi ņēma virsroku. Taču vakar tepat MK portālā izlasītais blogs mani tā nedaudz aizkurināja.

Jā, mēs īrējām telpas (ne tas lētākās)!

Jā, mēs sūtījām kūku!

Jā, mums bija gan dekorācijas, hēlija baloni, mazajam speciāli darināts svētku tērps!

Jā, mēs arī daudz fotogrāfējāmies!

Un tas viss tikai tāpēc, ka Marko mums ir pirmais bērniņš, un tie bija lieli svētki vecākiem, vecvecākiem, radiem un draugiem. Kāpēc nesvinēt tā kārtīgi, ja var svinēt!? Dzīve ir jāsvin! Noteikti tik krāšņi netiks svinēta 2. un 3. Dzimšanas diena, bet PIRMĀ!!! Un nenosodu nemaz ģimenes, kuras svinēja mājās ģimenes lokā, bez fotogrāfa, baloniem un dekorācijām. Manuprāt, katrs svin pēc saviem ieskatiem un iespējām. Mūsu ģimenē nauda nespraucas āra pa maku, bet jau ļoti laicīgi viss tika saplānots, ietaupīts uz kādu citu lietu, lai tikai mazajam šo dienu padarītu par īpašu. Un aplami teikt, ka tie bija svētki tikai vecākiem, un mazais vēl neko nesaprot. Saprot, un kā vēl saprot! Marko bija tik priecīgs par vecākajiem bērniem, ka ballējās līdz pat vēlai nakts stundai, priecājās par dāvātajiem ziediem, jaunajām rotaļlietām. Par baloniem jūsminājās vēl nedēļu pēc ballītes. Daudzas lietas ballītei sarūpējam un gatavojām pašu rokām vai meklējām iespējas, kur iegādāties lētāk.

 

Telpu īre- Bumbu baseins

Mums jau sākumā bija skaidrs, ka mājās nevaram uzņemt 20 pieaugušos un vēl bērnus, turklāt negribu 5 atsevišķas ballītes. Laicīgi veicām rezervāciju, tāpēc maksājumus arī veicām pa daļām.

Vieta pati par sevi ir kā rotaļa, tāpēc nebija nepieciešami papildus animatori utt., turklāt ir atsevišķa rotaļu istaba. Mājās būtu jāpiedomā, kā izklaidēt gan mazos, kuriem ātri viss apnīk.

20171115142258-98530.jpg

Aiztaupīju arī rūpes par salātu griešanu un kotlešu cepšanu, jo, manuprāt, telpu konceptam tas vienkārši nepiestāv. Vēl vienkāršāk būtu uzkodas pasūtīt gatavas, bet ar tuvinieku palīdzību īsā laikā var sarūpēt arī skaistu galdu. Pašu griezts, dekorēts utt. Pat kūku nesūtīju 100% pēc savas idejas, bet pieliku roku, lai pati to īstenotu, nevis maksātu kādam, kas to izdarītu manā vietā.

20171115142323-38311.jpg

Dekorācijas lielākoties taisīju pati, taču balonus pasūtīju Aliexpress. Internetā var smelties tik daudz idejas, ka, manuprāt, ar pašu rociņām var paveikt neiespējamo. Tērpu un matu rotu arī gatavoju pati. Audumi skapī jau pus gadu bija nostāvējuši, bet saņēmos un uzšuvu, kaut arī nebija pieredze.

20171115142347-29810.jpg

Fotogrāfs- man ir nesliktas kvalitātes kamera telefonā, arī profesionālā fotokamera, bet noteikti pusi ballītes būtu palaidusi garām, ja to vien darītu, kā fotogrāfētu. Tie bija mūsu svētki, tāpēc nenožēloju ne mirkli, ka izvēlējāmies profesionālu fotogrāfi, ne to dārgāko, bet bildes superīgas.

20171115142416-48703.jpg

Nebūt tam mērķim, lai sociālajos tīklos kādam izlielītos, par to, cik izdevusies un skaista bijusi ballīte, bet lai mūsu ģimenei būtu jaukas atmiņas, skaistas bildes fotoalbumam. Nenoliegšu, ka dažas bildes nonāca arī sociālajos tīklos, bet ar ideju, ka to redz tikai mūsu draugi.

 

Vēlreiz gribētu uzsvērt- katrs svin , kā vēlas un katram ir citādāka vīzija, kas ir svētki. Es sava bērna 1.lielos svētkus nosvinēju tieši tā, kā biju vēlējusies un nenožēloju, ka pati netiku, piemēram, pie kāda jauna drēbes gabala, bet naudu iztērēju ballītes aksesuāros vai ēdienā.