“Tētis ir mans lepnums, jo viņš ir pats labākais”- ko DAŽĀDU vecumu bērni saka par tētiem

“Tētis ir mans lepnums, jo viņš ir pats labākais”- ko DAŽĀDU vecumu bērni saka par tētiem

11. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tētis ir svarīgs jebkurā vecumā. Par to Māmiņu klubs pārliecinājās, jautājot bērniem un pieaugušajiem, ko viņiem nozīmē tētis. Tētis ir svarīgs gan ģimenēs, kurās visi ir kopā, gan tajās, kur tētis dzīvo šķirti. Tāpēc Māmiņu klubs aicina ikvienu tēti atrast laiku Tēva un jebkurā citā dienā saviem bērniem un sniegt to īpašo ieguldījumu, ko tikai tēti var dot saviem mazajiem un lielajiem bērniem!

Pauls (3 gadi): Tētis ir mīļš un labs. Tētis māca man labu. Tētim novēlētu ņemt riteņus un braukāties ar mani.

Annija (7): Es par tēti domāju labas domas un es viņam novēlu, lai viņam ir laimīga ģimene (tētim ir cita ģimene)! Man patīk ar viņu futbola laukumā spēlēt futbolu. 

Roberts (7): Tētis ir ļoti labs, mīļš un hmmm... ļoti, ļoti labs. Man tētis nozīmē ļoti daudz ko, jo viņš man nopirka kadrīti (kvadraciklu) un vēl tāpēc, ka viņš ir labs tētis. Man patīk ar viņu kopā braukāties ar kadrīti (kvadraciklu) un vēl man ar viņu patīk spēlēties ar mašīnītēm un kopā makšķerēt.

Raitis (8): Tētis ir labs un jauks cilvēks. Tētis palīdz atrisināt lietas, ja ir vajadzīgs. Tētis par mums vienmēr rūpējas un, ja kaut kas notiek, tad vienmēr brauc no darba pie mums. Tētis man nozīmē to, ka viņš nekad nebīdīs mūs malā, ja es prasīšu padomu vai palīdzību. Man patīk braukt tētim līdzi, tad es varu uzzināt daudz lietas, kas būs vajadzīgas dzīvē. Man patīk, ka viņš var ar mums pavadīt laiku kopā. Man patīk, ka tētis izrāda pret mums mīlestību un cieņu un uzklausa vienmēr, ko es saku. Gribu tētim novēlēt, lai veicas darbā un lai viņš nekad neslimo, lai tētis būtu vēl spēcīgāks.

Ričards (9): Mans tētis ir mīļš, strādīgs, draudzīgs, ar labu humora izjūtu. Tētis ir mans lepnums, jo viņš ir pats labākais. Tēvu dienā savam tētim novēlu jauku un izdevušos dienu. Ar priecīgu seju uz priekšu.

Kitija Santa (12): Tētis ir godīgs, uzticams, ļoti prātīgs. Ļoti mīl ģimeni. Es tēti ļoti mīlu. Ja man ir grūti, es varēšu prasīt padomu. Man patīk ar tēti kopā braukt atpūsties, patīk parunāties ar tēti par dzīvi. Tētim novēlu, lai labi veicas darbā, lai tētis ir laimīgs.

Madara (18): Domāju kā jau visās ģimenēs tēvi ir tas atbalsta punkts. Tā vismaz ir manā ģimenē. Tētis ir tas cilvēks, kurš stāvēs un kritīs par savu meitu/dēlu. Man tiešām ir ļoti paveicies ar tēti, kas atbalstīs mani, lai ko es arī izdomātu savā dzīvē. Mīlu tevi tēti!

Laura (26): Mans tētis ir ļoti dažāds. Viņš ir elektronikas entuziasts. Mūzikas cienītājs, kurš iemācīja man mīlēt klasisko roku un jo sevišķi Pink Floyd, paslepus ierakstot to manā mūzikas atskaņotājā. Pastaigu biedrs, ar kuru kopā izpētīt apkārtni ap mājām un doties tuvākās un tālākās ekspedīcijās, meklējot arvien jaunas ielas, ieliņas un skvērus. Mans pirmais lasītājs un bargākais kritiķis, kurš palīdz noslīpēt pašas rakstītos darbus. Padomdevējs, ar kuru varu aprunāties par visnopietnākajiem jautājumiem un kura viedoklis vienmēr būs godīgs, patiess un noderīgs, lai arī cik nepatīkami reizēm būtu to uzklausīt. Cilvēks, kurš pabeidz manus teikumus un ar kuru kopā smieties līdz asarām un vēdersāpēm. Supervaronis, kurš vienmēr būs klāt, atbalstīs un palīdzēs, kad tas vajadzīgs. Pats galvenais – viņš ir MANS TĒTIS, un nevienu labāku es nevarētu vēlēties. Paldies, tēt, par visu, ko esi man iemācījis, un turpini būt tikpat lielisks!

Dinija (33): No bērnības atceros sarunas ar tēti, gan pastaigājoties, gan vakaros pirms gulētiešanas, kad tētis mācēja ar vienkāršiem piemēriem izskaidrot to, ko nesapratu. Un tā tagad cenšos skaidrot arī saviem bērniem. Tētis ar mammu izšķīrās, kad biju kļuvusi par padsmitnieci, bet es vienmēr, ja vēlējos, varēju braukt pie tēta brīvdienās, viņa jaunajā ģimenē arī tiku sirsnīgi uzņemta. Ļoti novērtēju to, ka tētis diplomātiski vienmēr centies, lai mēs visi savā starpā saprastos un domāju tieši tādēļ mēs svētkos varam visi sanākt kopā un izjust, cik liela ģimene esam. Es novēlu, lai tētim ir veselība, lai mēs vēl daudzus gadu desmitus visi varam sanākt kopā un just šo īpašo ģimenes saikni.

Sindija (35): Es par savu tēti domāju, ka viņš mani mīl vairāk par sevi pašu, ka visu dzīvi darījis visu iespējamo, lai es saņemtu visu to labāko jebkurā nozīmē, gan mentālā, gan materiālā. Es savu tēti ļoti mīlu un cienu. Uzskatu, ka labāka par viņu nav. :) Viņš ir mans vīrieša ideāls! Tēta loma manā dzīvē ir neaizvietojama. Visi mani svarīgākie dzīves lēmumi tika pieņemti, aizdomājoties par to, ko par tiem domās mans tētis. Viņa uzskati un domas man ir svarīgas vēl aizvien, pat savos 35 gados. Man ar tēti bērnībā vislabāk patika vizināties ar divriteni, doties dažādos izbraucienos, patika pat kopā mācīties, jo tētis bija absolūti pacietīgs un saprotošs. Tagad man patīk vienkārši apciemot tēti, patīk doties kopīgās pastaigās, parunāties, izzināt viņa uzskatus un domas par politiskajām, ekonomiskajām un citām aktualitātēm. Man ar viņu vienmēr bijis un būs interesanti!

Māris (41): Pirmkārt, savam tētim esmu pateicīgs par ieaudzināto darba mīlestību un, otrkārt, par ielikto mīlestību pret dabu. No tēta arī esmu apguvis savu lielāko hobiju - makšķerēšanu, jo no piecu gadu vecuma tētis mani sāka ņemt līdzi makšķerēt un man tas ļoti iepatikās. Turklāt, ja līdz piecu gadu vecumam biju ļoti slimīgs bērns, tad pateicoties makšķerēšanai – garajiem pārgājieniem līdz ezeriem un pārbraucieniem ar riteņiem, daudz laika pavadīšanas svaigā gaisā, es norūdījos un sestajā klasē biju viens no stiprākajiem. Mēdz teikt, ka mēs neizvēlamies savus vecākus, bet es esmu ļoti laimīgs, ka man ir tieši tādi vecāki, kādi man ir! Ņemot vērā tēta gadu skaitu, es viņam vēlu veselību un vēlreiz veselību!