''Podiņu negribu!''

''Podiņu negribu!''

28. Jul 2016, 16:51 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Sveiki!

Arī es nolēmu padalīties, kā mūsmājās norit podiņmācība. Bērniņš ar podiņu tika iepazīstināts iepriekšējā gada maijā un viņam tad bija divi gadi un pieci mēneši. Jautāsiet kāpēc tik vēlu? Tāpēc, ka man bērniņš attīstās nedaudz savādāk un viens no priekšnoteikumiem podiņmācības uzsākšanai ir - bērnam jāprot staigāt un to mazais atlika līdz divu gadu un triju mēnešu vecumam. Podiņu mazajam uzdāvināja Ome. Mums ir Tagy firmas podiņš-krēsliņš. Podiņam ir augsta atzveltnīte, lai mazulis justos ērti, neslīdošas, stabilas kājiņas kā arī izvelkams ieliknītis, kuru viegli iztīrīt.

20160728161619-62833.jpg

Podiņmācību uzsākām, jo, protams, tuvojās vasara un māmiņklubā bija ļoti daudz informācijas par šo lietu. Kā arī skatoties pēc vecuma, likās ka nu jau būtu laiks sākt mācīt mazo iet uz podiņa. Salasījos info. par pazīmēm, kādām jābūt ka bērns ir gatavs apgūt podiņlietas, un nolēmu ka jāpamēģina. Manuprāt, vasara ir labākais laiks, lai uzsāktu podiņmācību, jo mazais kādu brīdi drīskt pastaigāt slpajām biksītēm, lai viņš sajustu diskomfortu. Otrkārt - mazāk drēbju, ērtāk un lielāka iespējamība ka paspēsim uz podiņa. Un vasara ir periods, kad laiks kautkam jaunam!

Veiksmes un neveiksmes. Ja godīgi, tad mazais vēljoprojām tā īsti nav apguvis šo lietu. Pirmajos mēnešos viss noritēja veiksmīgi, iepazīšanās ar podiņu, likā ka saprata ko es no viņa vēlos, likām lāci uz podiņa un stāstīju kas jādara, gājām kopā uz vanasistabu. Bērns sāka prasīties, citreiz paspējām, citreiz nē. Likās ka bērns apzinās vajadzību uz podiņa, bet tiklīdz mazais sāka iet uz bērnudārza un esam atpakaļ sākuma stadijā. Mājās vairāk uz podiņa neprasās, bet dārziņā itkā iet uz podiņa un visas lietas notiek, bet mājās.... nekā. Un tāpēc vēljoprojām aktīvi tiek izmantotas autiņbiksītes.

Mīļās mammas vai kādai ir bijis līdzīgi, ka bērnudārzā ar podiņu viss ir veiksmīgi, bet mājās negrib? Varbūt muļķīgi skanēs, bet vai ir iespējams, ja bērnam ir Psihomotorās attīstības aizture, tas arī var kavēt podiņmācības lietas? (Bērnudārzā saka ka bērns iet un visu izdara, bet ir atšķirība vai viņš paprasās un apzinās vajadzību, vai auklīte noteiktās stundās bērnus sēdina uz podiņa).

Šobrīd liekās ka esmu piedzīvojusi fiasko, tāpēc diemžēl man ieteikumu mammām nav.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 30. Jul 2016, 15:14

Paldies!

anita.jakimczus anita.jakimczus 29. Jul 2016, 12:29

Mums ar podiņmācību arī negāja viegli. Puikam ir 3 gadi un tagad viņš ir beidzot apzinājies, kad viņam vajag. Kad esam ārā, pats novelk bikses un pačurā - var arī ceļa vidū. Kad istabā - tad pasaka, ka vajag.
Bērnu dārzā laikam vairāk bija tā - ka noteiktā laikā gāja visi un viņš arī. Bet vai vajadzēja - to nevaru pateikt.
Iesaku tev nesatraukties - viņš sapratīs. Mājās pamēģini noteiktos laikos arī viņu likt uz podiņa. Ja tajā laikā pačurā - viss skaisti, nē - arī nekas.
Galvenais - nespied bērnu ar varu nokārtoties podā.
Veiksmi.😀