"PIRMS un PĒC" jeb dēliņa pirmā vizīte pie friziera

"PIRMS un PĒC" jeb dēliņa pirmā vizīte pie friziera

20. Dec 2017, 14:07 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

     Esmu dzirdējusi daudz māņticības stāstus par bērna pirmo matu griešanas reizi - gan to, kāpēc vajag pēc iespējas ātrāk griezt (tas "it kā" vairāk attiecas uz meitenēm, ja ir vēlme, lai izaug biezi un gari matiņi...), gan arī to, ka līdz pat septiņu gadu vecumam neesot ieteicams griezt matiņus ("it kā" līdz pat šīm vecumam caur matiņiem tiek sūtītas ziņas no kosmosa..). Neesmu māņticīga, līdz ar to skatos pēc reālās situācijas: vai matiņi jau sāk kļūt par traucēkli, vai arī tie ir atbilstošā garumā.

     Tā kā Raienam biezie un garie matiņi kļuva par traucēkli, proti, naktīs viņš svīda, nevarēja pagulēt, arī cepurītēs jutās neērti (vai nu bija sasvīdusi galviņa vai arī visu laiku kasīja galviņu matiņu dēļ), kā arī matiņi "līda" actiņās, nolēmām viņu aizvest pie friziera. 

     Raienam ir tas vecums, kad ar viņu ir grūti kaut ko sarunāt un vienoties - tagad viņš ir tas, kurš parbauda visas robežas, tāpēc arī atlika vien cerēt, ka viss būs labi un nebūs liela brēka.

     Izvēlējāmies doties pie mūsu ģimenes frizierītes, kura pašlaik ir bērna kopšanas atvaļinājumā, tāpec sarunājām vizīti pie viņas mājās. 

     Kad ieradāmies pie frizieres, Raiens satraucās, sākumā raudāja, turējās cieši pie manis, jo baidījās, ka es kaut kur nepazūdu. Frizierīte atnesa pašceptos cepumus, kurus cepa speciāli Raienam (ar dažādām sēkliņām un bez liekiem saldinātājiem) un uzslēdzām video dziesmiņas. Tad sākām arī griešanas procesu, tikmēr Raiens ar gardu mutīti ēda cepumus, skatījās dziesmiņas, kā arī ik pa brīdim veica kontroli - uzlika rociņu sev uz galviņas, lai parbaudītu, kas tur tiek darīts. 

     Kopumā vizīte bija daudz patīkamāka, kā biju domājusi - biju gatavojusies ļaunākajam (Raiena brēkšanai un pretošanās procesam), bet, kā saka, cerēju uz to labāko. Šis process kopumā ar visu pļāpāšanu mums aizņēma aptuveni 30-40 minūtes (pati griešana bija kādas 20 minūtes). Raiens pat ļāva ar matu mašīnīti nodzīt sev matiņus aizmugurē, uz kakla daļas.

     Raiena matiņi gan bija visur, jo nelikām virsū to plašķīti (nezinu, kā pareizi viņu sauc), lai lieki vēl nesatrauktu mazo puisēnu.

     Tagad vismaz arī ir atkritusi svīšanas kaite, Raiens labāk guļ naktīs; galviņu tik bieži nekasa un matiņi vairs "nelien" actiņās.

     Ne pirms griešanas, ne pēc tās Raiens nevēlējās pozēt kamerai, laikam jau svešā vide darīja savu, jo mājās viņš ir ļoti labi iemācījies "pasmaidīt un iepozēt kamerai" pēc lūguma to izdarīt.

     Kā visi radiņi, draugi un paziņas, ieraugot Raiena jauno frizūru, saka: Raiens vairs neizskatās pēc bēbīša, bet nu jau pēc kārtīga, apzinīga bērniņa - jaunās frizūras efekts :)

     Man pašai jau ļoti patīk jaunā frizūra, tikai tā nostaļģiski atgādina par to, ka mūsu mazulītis vairs nav zīdainītis, bet ir diezgan manāmi paaudzies - šķietami tik īsā laika periodā.
20171220140413-43310.jpg

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 20. Dec 2017, 21:27 aiguciis

Pašlaik friziere dzīvo Rīgā, Iļguciemā, bet līdz bērniņa kopšanas atvaļinājumam strādāja salonā Tukumā 😀