"Lakto PRO" sortimentā uz pusi samazina pievienotā cukura daudzumu

"Lakto PRO" sortimentā uz pusi samazina pievienotā cukura daudzumu

07. Oct 2016, 12:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, uzklausot patērētāju un uztura speciālistu ierosinājumus, ir uzlabojis strauju popularitāti ieguvušā proteīna dzēriena Lakto PRO sastāvu. Samazinot pievienotu cukura daudzumu teju uz pusi, Lakto PRO tagad ir starp proteīna dzērieniem ar viszemāko cukura daudzumu. Receptes uzlabošanā un jauna produkta izstrādē uzņēmums ir ieguldījis vairāk nekā 25 tūkstošus eiro. Bet kopējās investīcijas, kuras Food Union šogad veicis Lakto PRO zīmola attīstībā, ir gandrīz 150 tūkstoši eiro.

Paldies visiem pircējiem un ekspertiem, kuri atzinīgi vērtējuši Lakto PRO un snieguši savus ierosinājumus. Tieši pateicoties cilvēku aktīvai iesaistei, tagad produkts kļuvis vēl augstvērtīgāks. Būtiski samazinot pievienota cukura daudzumu un tajā pašā laikā saglabājot visas produkta labās īpašības un garšu, esam spēruši vēl lielāku soli pretī aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem, kuri vēlas uzturēt sevi labā fiziskā formā,” stāsta Ilona Jaroša, Lakto zīmola vadītāja.

Lakto PRO ir dabiski raudzēts piena dzēriens, kas bagātināts ar dabīgu piena proteīnu. Tā sastāvā tagad ir tikai 7,4 līdz 7,8 g ogļhidrātu, no kuriem ap 4 g ir dabīgais piena cukurs un tikai 3.4-3.8 g ir pievienotais cukurs. Dabīga piena proteīna daudzums ir palicis tāds pats – 20 grami jeb optimāla deva, kas dod spēku un veicina muskuļu masas pieaugumu. Produkts tiek ražots no augstākās kvalitātes Latvijas piena, pievienojot vērtīgās L. acidophilus un Bifidobacterium pienskābās baktērijas. Tas bagātināts ar vitamīniem A, B6, B12, D un folijskābi, un nesatur konservantus, ir bez stabilizētājiem, bez cietes.

Lakto PRO – tagad arī ar melleņu garšu

Jaunā Lakto PRO sastāvā pievienotās mellenes ir tradicionālas un daudzu mīlētas ogas ar ļoti maigu, bet tajā pašā laikā unikālu garšu, kas labi sader ar piena produktiem. Melleņu sastāvā ir reti sastopamā dzintarskābe, kas nodrošina asinsvadu sieniņu elastību, kā arī daudzi citi organisma veselībai nepieciešamie vitamīni un mikroelementi – A, C, B1, B2 un PP vitamīns, kā arī cinks, kālijs, mangāns un dabiski antioksidanti.

Līdz ar receptes uzlabošanu un jaunas garšas ieviešanu, tagad Lakto PRO klāstā ir jau trīs dabīga piena proteīna dzērieni. Tie ar melleņu, banānu un zemeņu garšām pieejami ērtos Tetra Pak kartona iepakojumos ar 330 g tilpumu, kas sertificēti pēc FSC® (Forest Stewardship Council) standartiem.

Kopš šī gada marta, kad uzņēmums radīja Lakto PRO zīmolu, kas ir pirmā ar proteīnu bagātinātā raudzēta piena produktu līnija Latvijā, ir būtiski augušas Food Union līderpozīcijas līdzi-ņemamu “on the go” jogurtu segmentā. Nepilna pusgada laikā uzņēmums ir palielinājis šo tirgus daļu līdz 32%.

Savukārt, septembrī Lakto PRO atzīts par 2016.gada labāko jauno produktu Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības (LPCS) organizētajā Piena produktu konkursā “Riga Food” izstādes ietvaros.

Jaunie Lakto PRO proteīna dzērieni ar samazinātu cukura daudzumu jau pieejami tirdzniecības tīklu Rimi, Maxima, Elvi, Mego, Beta, Aibe un Lats veikalos. Kā arī tirdzniecības centrā Stockmann, Elkor Plaza, Narvesen kioskos un citos mazākos  veikaliņos.