“Agata Mistērija”– detektīvgrāmata bērniem, kam patīk risināt noslēpumainus noziegumus

“Agata Mistērija”– detektīvgrāmata bērniem, kam patīk risināt noslēpumainus noziegumus

21. Feb 2017, 10:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā jau 5.grāmatu sērijā "Agata Mistērija" ar nosaukumu “Dodža kronis”. Jau iznākušas - "Safari misija", "Sekojot dimantam", “Faraona mīkla”, “Dārgumu medības Ņujorkā”. Tā ir aizraujoša, izklaidējoša un izglītojoša grāmatu sērija - detektīvs bērniem no 8 gadu vecuma. Grāmatas galvenā varone ir 12 gadus veca meitene Agata Mistērija - viņai ir apbrīnojama atmiņa un viņa vēlas kļūt par detektīvromānu rakstnieci.

Kopā ar brālēnu Leriju, kurš studē slavenajā detektīvu skolā "Eye International", izseko un atklāj lietas un notikumus viscaur pasaulē. Nupat sērijā "Agata Mistērija" iznākusī grāmata "Dodža kronis” Agata un Lerijs Mistēriji dodas savā pirmajā piedzīvojumā uz skaistāko un krāšņāko pilsētu Itālijā – Venēciju. Tur jāizmeklē kārtējā zādzība – karnevāla laikā nozagts zelta kronis, ko nesājuši dodži senajā Venēcijā. Raibais karnevāls, šaurās ieliņas, kanāli un gondolas apbur detektīvus no pirmā brīža. Grāmatas autors Sers Stīvs Stīvensons (īstajā vārdā Mario Paskvalīni) pēc izglītības psiholingvists, vairāk nekā 10 gadus veidojis un izdevis lomu spēles Itālijā un Lielbritānijā, kā arī strādājis kā redaktors, tulkotājs un rakstnieks. Vairāk nekā 50 publikāciju autors. Viņš ir arī bestsellera "Skola pirātiem" autors, kas tulkota 12 valodās.

Viņa moto: "Katrs cilvēks ir skaists stāsts." Grāmatas ilustrējis Stefano Turkoni, kurš veiksmīgi sadarbojas ar vairākām izdevniecībām Itālijā un Francijā. Viņš lieliski ilustrējis vairākus Volta Disneja darbus Itālijā un komiksu grāmatas Francijas tirgum.No 2000. līdz 2006. gadam Turkoni mācīja zīmēšanu Sforzesco Castle School un komiksu zīmēšanu Disneja Akadēmijā. Turkoni ilustrējis arī bestselleru "Skola pirātiem".

Grāmata tulkota jau 23 valodās, no itāļu valodas to tulkojusi Līva Sniķe.