Yoomi pudelītes testēšanas atskaite

Yoomi pudelītes testēšanas atskaite

10. Oct 2016, 14:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labdien, MK māmiņas! Pirmo reizi rakstu atsauksmi par kāda produkta testēšanu, jā, jāatzīst, ka vispār pirmo reizi rakstu Māmiņu Klubam, neskaitot komentārus.

Ieraugot šīs pudelītes reklāmu, man ļoti sagribējās to izmēģināt darbībā, jo ar pirmo bērniņu ir jau liela pieredze šajā jautājumā. Mans pirmais dēliņš atteicās ņemt krūti, un iemesli te būtu ilgi jāapraksta, un astoņus mēnešus es atslaucu savu pienu. Tāpēc piena sildīšanas jautājums man bija ļoti aktuāls. Vēl vairāk, mēs tolaik faktiski dzīvojām divās mājās, un vienmēr līdzi bija jāņem sildītājs. Astoņu mēnešu ietvaros man to bija pat divi, jo neviens slodzi neizturēja.

Pieteikumu testēšanai es nosūtīju, un iegāju rakstā, kurā bija laimīgo sarakstiņš, tā bija arī mūsu iespēja  - izmēģināt šo brīnumu pudelīti dabā.

20161009172742-42378.jpg

Man tagad ir jau otrais dēliņš Zahars, kam ir gandrīz 4 mēneši. Baroju es viņu ar krūti un tāpēc dēliņš joprojām ir visur kopā ar mani. Bet nu jau gribas mazliet atvilkt elpu un pabūt brīvībā, pavadot laiku kopā ar vīru un vecāko dēlu ārpus mājas. Plus - sākas arī vīrusu un saslimšanu laiks, negribas, līdz ar to, mazo ņemt līdzi. Tā kā ir šāda pudelīte - tas ir lielisks palīgs līdzvērtīgās situācijās, kad ciemos un talkā nāk vecmāmiņas!

Vīrs vakarā atveda man visu komplektu, kurā bija 240ml pudelīte, pudelītes sildītājs un konteiners uzlādei. Iekšā bija vēl 3 bukletiņi ar instrukcijām.

20161009172655-45895.jpg

Tāpat informācija par pudelītes izmantošanas iespējām ir arī kastītes otrā pusē. Izlasot instrukciju, sapratu, ka sildītāja izmantošana nav mūžīga. Tā rezerve ir 150 sildīšanas reizes. Vienā bukletā ir pat tabula, kurā var atzīmēt, cik reižu tas izmantots.

20161009172838-29818.jpg

Vispār, instrukcijas ir izpētītas, tātad - laiks ķerties klāt pie izmēģināšanas! Sākumam jāuzsilda ir pats bloks. To var izdarīt 3 dažādos veidos: mikroviļņu krāsnī, katliņā ar verdošu ūdeni vai tvaika sterilizatorā. Es nolēmu novārīt. Tiesa, šis process aizņēma 25 minūtes, saskaņā ar instrukciju, un pēc tam vēl viss jāatdzesē vēsā ūdenī 20 minūtes.

20161009172918-41571.jpg

Mikroviļņu krāsnī sildīšana ir daudz ātrāka , bet tur vajag stingri ievērot jaudas nosacījumus (700-1200 vatu), un ne visi uzskata, ka šie mikroviļņi ir labi.

Sildītājs ir gatavs un leju pudelītē pienu no ledusskapja.

20161009173028-98098.jpg

Pirmajai reizei nolēmu savu pienu neizmantot.Tāpēc ņēmu parastu govs pienu. Spiedu uz sarkano sildītāja podziņu un gaidīju 60 sekundes. Un tad nu nāca laiks izmēģināt! Pamēģināju arī pati eksperimenta precizitātei, un vēl mammai iedevu :) Piens tiešām ir silts, un tiešām, pa manai gaumei, 32 grādu tur nebija, tas bija mazliet vēsāks. Tāpēc nākošajiem malciņiem sākumā der paturēt pudelīti slīpi, un pudelīti var arī ilgāk pasildīt ar sildītāju.

Secinājumi: noderīga lieta, bet ne ikdienas izmantošanai. Nav pārāk liels sildīšanas reižu skaits iespējams, bet katram gadījumam - ļoti labi der, pudelīte ērta. Var droši ņemt līdzi lidojumā, sabiedriskā vietā izmantošanai, kur kādu iemeslu dēļ nav ērti barot mazuli ar krūti. Tāpat ērti ir atstāt pudelīti kopā ar mazuli, piemēram, vīram! Nevajag skaidrot, kā sildīt un līdz kādai temperatūrai, vari būt mierīga, ka bērniņš nav dzēris pārāk aukstu, vai pārāk karstu pienu. Un, protams, ja mammai jāceļas naktī, un jāizlaiž vismaz vienu ēdienreizi, šis tiešām ir lielisks palīgs!

Par trūkumiem runājot varu uzsvērt vienīgi šo 150 reižu ierobežojumu. Un pudelīte kopā ar sildītāju ir pasmaga, sevišķi, ja tajā ir šķidrums. Domāju, ka bērniņam, kurš ir vecāks, jau tāds ap 6-7 mēnešu vecumu, būtu grūti pašam pudelīti noturēt.

Paldies par iespēju izmēģināt dabā šo pudelīti, un mēs noteikti izmantosim to vēl 149 reizes!

Diāna un Zahars!krada (maminklub.lv)