Yoоmi pudelīte VS citu firmu pudelītes

Yoоmi pudelīte VS citu firmu pudelītes

21. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tommee Tippee, Avent, Canpol, Caporal – tādas pudelītes man bija mājās pēc pirmā bērniņa dzimšanas, un viss tāpēc, ka pārgājām uz piena maisījumu 3 mēnešu vecumā. 

Meklējām ērtu, pretkoliku, NEkaitīgu pudelīti, apstājāmies pie Avent.

Pamata problēma bija nakts ēdienreizes, kad bija jāsilda ūdeni un jāgatavo maisījums, lai gan gulēt ai, kā gribējās. Tāpat samērā agri sākām ceļot un neskaitot pudelītes un maisījumu, ņēmām līdzi termosu ar siltu ūdeni, pie tam, pastāvīgās problēmas ar "vai ūdens jau nav atdzisis" vai arī "varbūt ūdens ir par karstu vēl". Lidostās vai ceļā skrējām kafejnīcās un pastāvīgi lūdzām sildīt pudelīti (prasījām krūzīti ar karstu ūdeni, kurā var ielikt pudelīti).

Un te parādās iespēja testēt jaunu tehnoloģiju pudelīšu un to aksesuāru ražošanā.

Tā kā otrais mazulis arī ēd no pudelītes, visas problēmas ar ēdiena sildīšanu ir atgriezušās.

Tāpēc nolēmu izmēģināt.

TĀTAD,

Ko es saņēmu:

1) košs iepakojums, pudelīte ar ērtu knupīti (mīksts un liels) līdzīgs Tommee Tippee knupītim (Avent ir stingrāki)

2) sildītājs

3) instrukcija,

4) sildīšanas ierīces izmantošanas kalendārs.

Priecīgi paberzējusi plaukstas, ķēros pie gatavošanas.

Pamata jautājums man bija par sildītāju, par to, kā viņu izmantot, kā tas strādā, vai tas nav bērnam bīstams.

Izlasījusi instrukciju, ķēros pie sildītāja uzlādes. Te ir vairākas iespējas:

1)      vārīt 40 minūtes ūdenī, un te ir svvarīgi, lai sildītājs atrastos horizontālā stāvoklī. Pēc tam jāpakrata!

2)       var lādēt mikroviļņu krāsnī (tur svarīgi ir izprast un zināt savas mikroviļņu krāsns jaudu). Instrukcijā ir teikts, ka jāsilda ir 30 sekundes, pēc tam jāpakrata un tad vēl jāsilda 30 sekundes, atkal jāpakrata. Pēc pieredzes teikšu, ka mikroviļņu krāsns ar jaudu 100 vatu, es sildīju pusotru minūti, pēc tam pakratīju un pasildīju vēl 30 sekundes. Te katram individuāli, un katram pašam jāatrod savs režīms.

Kāpēc vajag pakratīt? Sildītāja darbības mehānisms sastāv no gēlveidīga sāls šķīduma koncentrācijas ar mazām bumbiņām. Un, kad šis šķīdums tiek sildīts, tad tas kļūst šķidrs, bumbiņas sāk dauzīties, tāpēc jāpakrata, lai saprastu, kādā stadijā ir sildītājs. Man, piemēram, pēc pusotras minūtes mikroviļņu krāsnī sildītājā  nekas neskan un negrab, drīzāk šķiet, ka tur ir smiltiņām kaut kas līdzīgs.

Pēc uzlādes sildītājs jāatdzesē pirms lietošanas, vai nu 20 minūtes vēsā ūdenī, vai stundu istabas temperatūrā.

Lai aktivizētu sildītāju, ir jāuzspiež podziņa, to ir samērā grūtni nospiest.

Kad sildītājs tiek lādēts, podziņa ir zilā krāsā, pateicoties zilai pārtikas krāsvielai, kas atrodas iekšpusē, tas ļoti labi redzams. Bet, kad sildītājs atdzisis, podziņas krāsa ir oranža. Un tad arī sildītājs ir gatavs izmantošanai.

20161013074539-82803.jpg

(sildītājs ir uzlādējies)

20161013074628-74732.jpg

(sildītājs ir atdzisis un gatavs izmantošanai)

Kamēr sildītājs ir silts, tas grab kā grabulītis.

Kad sildītājs tiek aktivizēts, podziņa atkal kļūst zila, un sildītājs kļūst silts un pārstāj grabēt, jo uzspiežot uz podziņu tiek saspiests metāliskais disks un šķidrums sastingst, nodrošinot sildītāju ar siltumu.

Atzīšos, man bija problēmas ar šo podziņu, vai nu es nepareizi izlasīju instrukciju, vai arī vienkārši neuzmanīgi skatījos video (ir video YouTube, un arī yoomi.lv mājaslapā), bet es pavisam nesapratu, kad spiest, kad nespiest, kāpēc atkal mainās krāsa.

Vērsos pie pudelītes ražotāju pārstāvjiem, kas ļoti sīki un smalki, pieklājīgi un ātri atbildēja, kas un kā. Es pat vērsos pie viņiem vairākas reizes un vienmēr saņēmu ātru un komplicētu atbildi. Tas ir savā ziņā pat pluss ražotājiem. Paldies pārstāvjiem par palīdzību!

Kas sanāk: sagatavojam pudelīti (sterilizējam), uzlādējam sildītāju un liekam pudelīti tajā, ielejam pienu (ūdeni maisījumam) un, dodamies ceļā/ejam gulēt.

Vajadzīgā brīdī vienkārši spiežam podziņu, sildītājs tiek aktivizēts un 60 sekunžu laikā tas sāk sildīt. Es apgriežu pudelīti, lai sasildītu to, vēl 1 minūte un ēdiens gatavs.

Kad baroju mazuli, ēdiens ir silts, bet tas nav karsts, maksimālā temperatūra 32 grādi. Sildītājs uztur siltumu apmēram stundu!

Viss skaidrs, ļoti ērti, ēdiens vienmēr ir silts, nav svarīgi, kur atrodos:mašīnā, gultā, lidmašīnā.

BET! Ir viens neliels mīnuss, precīzāk - neērtība. Sildītāju pēc uzlādes lieku uzreiz pudelītē, un tajā brīdī, kad sildītājs ir sterilizēts, man tas ir jāņem ar rokām, lai savienotu viņu ar pudelītes knupīti, man ne pārāk tas patīk, bet pat pie tā es pieradu un pēc uzlādes mikroviļņu krāsnī speciālā traukā uzreiz pārlieku sildītāju speciālā traukā, un tad pārlieku sildītāju pie knupīša, nepieskaroties :)

20161013074741-56757.jpg

(trauks sildītājam)

Es novērtēju šo brīnumpudelīti, precīzāk - sildītāju.

2 minūtes naktī (piespiest podziņu, pagaidīt, pagriezt pudelīti, pagaidīt), tas ir daudz ātrāk un ērtāk, nekā steigties uz virtuvi, sildīt tējkannu, klausoties, kā izsalcis bērns raud.

Starp citu, sildītājam ir derīguma termiņš. Instrukcijā rakstīts, ka sildīt var 100-150 reizes, pārstāvji saka, ka sildītājs strādā līdz 300 reizēm.

Kā noteikt, ka sildītājs iet uz galu? Var, protams, atzīmēt kalendārā, bet sildītājs vienkārši pārstās sildīt, un tas nozīmēs tikai vienu - derīguma termiņš ir beidzies.

Tāpat sildītājs, kā arī pudelīte, pēc katras ēdienreizes ir jāsterilizē.

Ir vēl viena svarīga lieta. Sildītāju nedrīkst ilgi lādēt (vārīt vai sildīt mikroviļņu krāsnī), tas var tikt bojāts. Kā saprast, ka tas ir sabojājies? Silā krāsa, kas liecina par to, ka sildītājs ir uzlādējies, "izies no rāmjiem", un podziņu nebūs iespējams nospiest, kā arī - sildītājs negrabēs.

Kaut kā tā. Ļoti ceru, ka smalki izstāstīju :)

Mājaslapā arī viss ir aprakstīts, tiesa, nav tādu nianšu, kā tas, ka jāvāra horizontāli, ka aktivizēt sildītāju var tikai pēc kāda noteikta laika.

Pati pudelīte nav pārāk ērta izmantošanā BEZ sildītāja knupīša dēļ.

20161013080906-87818.jpg

Un tomēr, šī pudelīte ir patiešām laba alternatīva ceļojumiem un nakts ēdināšanas reizēm.

Ольчик_ (maminklub.lv)