VIDEO "Pirmās 12 nedēļas": Jaundzimušā tauste

10. Feb 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs 12 nedēļu garumā esam sekojuši līdzi mazulīša attīstībai, lai uzinātu, kā bērniņš attīstās šo trīs mēnešu laikā. 

Mūsu mazulīte Katrīna šo 12 nedēļu laikā ir ļoti mainījusies. Šajā vecumā bēbītis vair nav tik mazs un nevarīgs, kāds tas šķita tikko nākot pasaulē. Bērniņam ir mainījušies sejas vaibsti, mazais ķermenītis kļuvis spēcīgāks, arī pasaulē bērniņš veras jau apzinātāk. Šī straujā attīstība turpināsies vēl ilgi, viss bērniņa pirmais dzīves gads ir pilns dažādu neparastu notikumu. 

Trīs mēnešus vecs mazulis jau labprāt kādu brīdi rotaļājas savā nodabā, iepazīstot savu ķermeni – viņš mēģina pieskarties savai sejiņai, bēbītis pēta savas rociņas.

Pastāv uzskats, ka mazulīša spēja just pieskārienus attīstās vēl bēbītim esot māmiņas puncī, tas notiek aptuveni 8. grūtniecības nedēļā, vēl ilgi pirms dzirdes un redzes attīstības. Pēc mazulīša nākšanas pasaulē mēs – māmiņas un tēti, palīdzam saviem mazuļiem attīstīties ar saviem pieskārieniem. Ir zinātniski pierādīts, ka tiem bēbīšiem, kuri ir bieži ņemti klēpī un mīļoti, ir labāk attīstīta imunitāte, viņi mazāk raud, labāk pieņemas svarā un arī vispārēja attīstība notiek daudz aktīvāk. 

Mums bēbītim jādod iespēja sajust to, kādas mēs esam – jāļauj pieskarties savai sejai, varam ļaut satvert sevi aiz pirksta. Piedāvājam savam bēbītim iespēju sajust dažādu materiālu faktūras – tā var būt vate, papīrs, dažādi čaukstoši audumi. Lai arī reizēm šķiet, ka redze un dzirde ir svarīgākas maņas, tomēr tauste ir tā, kas ļauj mums iepazīt pasaules dažādību.

20140103101715-69639.jpg

Meklē labākajos Latvijas veikalos! Neaizmirsti Huggies® jaundzimušo autiņbiksītes ielikt savā dzemdību somā, lai pirmā satikšanās lielajā pasaulē būtu maiga, mīksta un sausa!

20131104200519-71679.jpg