Slinga siešana – apgūt pašai vai vērsties pie konsultanta?

Slinga siešana – apgūt pašai vai vērsties pie konsultanta?

13. Feb 2017, 11:07 FejuFeja FejuFeja

Jau audzinot pirmo bērniņu es zināju, ka nākamo noteikti nēsāšu slingā. Pirmajam mazulim slinga iegādi nokavēju, jo par tādu brīnumlīdzekli uzzināju vien tad, kad mazais jau bija paaudzies un nesaprastu joku, kāpēc mamma viņu pēkšņi sien kaut kādā lakatā, ja iepriekš visu laiku ucināts tikai uz rokām.

Gaidot meitiņu daudz lasīju par slingiem un tiku arī pie sava kārotā lakata. Un tad sākās nākamais jautājums. Prātoju, ko nu ar šo brīnumu iesākt, un secināju, ka es taču esmu pietiekami gudra meitene, lai pati ar Youtube pamācību apgūtu slinga siešanas gudrības un knifiņus. Neiešu taču tērēt naudu par kaut kādām konsultācijām. Pamēģināju vienreiz (tiesa, sākumā testēju uz mīksto rotaļlietu – lāci), otrreiz un likās, ka viss sanāk vienkārši perfekti. Bet pēc pāris reizēm slings tomēr iegūla plauktiņā, jo šķita, ka kaut kas nav... nu, laikam īsti neprotu – rezultāts sanāk tik vaļīgs, ka bērns man nēsājot gandrīz vai šūpojas lakatā kā maisā. Un tad es metu savu līdzšinējo „neloģiku” pie malas un nospriedu, ka bērna veselība man ir daudzkārt svarīgāka par tiem eiro, kurus atdošu par konsultāciju, un pieteicos slinga konsultācijai, kuru gaidīju ar nelielu stresiņu, jo kā gan būs?

Un ko es varu teikt pēc konsultācijas? Mammas, tas tiešām ir noderīgi! Ar pašdarbību un eksperimentiem var nodaroties virtuvē, gatavojot dažādus ēdienus, bet ne attiecībā uz bērnu, kurš vēl ir pavisam maziņš un kura mugurkauls nav nostiprinājies. Konsultācijā sapratu, ka viss, ko darīju līdz šim, ir pilnīgi un galīgi nepareizi, piedevām, siešanas variantu, kuru izmantoju es, nemaz Eiropā saprātīgi ļaudis neiesaka izmantot. Tajā brīdī viss, ko gribēju teikt, bija: „Meitiņ, piedod, ka es savas muļķības dēļ tevi tā mocīju!”

Pateicoties slinga konsultantei, tagad slings mums ir kļuvis par neatņemamu dienas sastāvdaļu, kas nāk talkā, kad mazā kreņķīgāka, kad gribās vairāk kustību brīvības un iepazīstināt mazuli ar apkārt notiekošo. Un tagad, kad māku siet slingu, vairs pēc pārdesmit minūtēm nemocos ar muguras sāpēm, jo esmu apguvusi tehniku.

Kā Tu apguvi slinga siešanu? Pati, izmantojot dažādu literatūru un interneta resursus, vai arī izmantoji speciālista konsultāciju?

FejuFeja FejuFeja 13. Feb 2017, 13:50 Softix

Man uzreiz austais slings, ar nodomu, ka to varēšu lietot pēc iespējas ilgāk. Pirmie mēģinājumi slingot bija, kad mazulītei bija nepilns mēnesītis. Jāteic, ka pat ar visu tizlo startu, viņa nekad nav protestējusi pret atrašanos slingā.

zacc zacc 13. Feb 2017, 11:48

Biju pie konsultantes uz apmācību. Pat divreiz - sākumā viena pati, pēc tam grupā. Jo tieši tā - internets ir pilns ar visādām muļķībām. īpaši no amerikāņiem nekam neuzticos, jo viņi vispār nedomā, kas bērnam labāk vai nekaitīgāk, ka tik populārs un var pārdot. Visādi staiguļi un tie šausmīgie "bumbo seats", slingiem arī visādas jocīgas variācijas un siešanas ar skatu uz priekšu.
Pirmo bērnu 3 mēnešu vecumā pirmoreiz iesēju slingā, viņam ļoti patika. Otro jau trīs nedēļu vecumā, bija nedaudz piemirsies, kā siet, bet, ja ir būts uz konsultāciju kādreiz, tad šis video lieliski palīdz atsaukt atmiņā:
http://www.manislingi.lv/lv/instrukcijas/video-instrukcija-dubultais-krusteniskais-siesanas-veids

slings līdz pat 3 mēnešiem bija mūsu vienīgā iespēja iziet pastaigā, jo ratos viņš tikai brēca. Citādi es dodu priekšroku ratiņiem, izņemot, ja dodamies kādā ekskursijā pa takām vai citur, kur ar ratiem izmanevrēt grūti. Mājās iekšā slingu sāku lietot, kad bērnam jau bija 9 mēneši, vīrs aizbrauca komandējumā, tad, ēst gatavojot, uzsēju mazo uz muguras, ja viņš nebija ar mieru spēlēties ar brāli vai virtuves lietām.

īgLa īgLa 13. Feb 2017, 11:36

Biju uz nodarbību par slinga siešanu. Nezinu kā bez slinga izdzīvotu 😃