Siltais kombinezons vai modernais bunkerītis?

Siltais kombinezons vai modernais bunkerītis?

19. Sep 2016, 10:58 FejuFeja FejuFeja

Bērnu preču pasaulē jūtos gandrīz kā analfabēts, lai gan man jau ir viens bērns un viņš vēl namaz nav sasniedzis skolas vecuma gadus. Tomēr laikā, kad gaidīju savu dēlu, uz Latviju nebija atceļojuši bunkerīši, nebija tik populāri dažādi fīderi, kurus tagad tikai spēj izvēlēties – dažādi materiāli, krāsiņas, ražotāji utt.

Tomēr tagad esmu apstājusies pie jautājuma par sava punča iemītnieka virsdrēbēm. Ja ar dēlu nebija divu domu – pirkām kombinezonu, kas derēja gan pirmajā, gan vēl otrajā ziemā, jo es kā pārcentīga mamma, biju to nopirkusi tik lielu, ka mans mazais dēlēns pirmajā ziemā tajā vienkārši pazuda, tad tagad jautājums jau ir komplicētāks. Esmu lasījusi citu māmiņu slavas dziesmas bunkerīšiem, tiesa, katru reizi, kad ieraugu to cenas, kas nebūt nav tās mazākās, nedaudz sevi apstopēju un prātoju, ka varbūt labāk pieturēties pie jau pārbaudītās vērtības.

Bet tajā pašā laikā no otras puses – mūsu mazulis dzims decembrī, līdz ar to kombinezons būs aktuāls vien pāris mēnesīšus un, kas zina, vai derēs vēl nākamajā ziemā. Savukārt izslavētos bunkerīšus varot izmantot arī pēc tam, lai ietītu ragavās sēdētājus.

Tāpēc vērsīšos pēc padoma pie jums, esošās un topošās mammas, kāda bija jūsu izvēle? Vai gājāt ierasto ceļu un savu bērniņu ziemā tērpāt kombinezonā, vai arī izvēlējāties kādu no modernajiem bunkeru variantiem?

martinja223 martinja223 08. Oct 2016, 10:41

Pagajusaja ziema man bija iegadats gan bunkers gan ziemas kombibezons. Rezultata kombinezonu uzvilku tik paris reizes. Vislaik bernus parvadaju bunkera, gan masina,gan ratos. Vilnas ieksinu tikai arpratigajos minusos ieliku. Kad pargajam uz sporta dalu un mazie vairs bunkura sedet negribeju, gerbu siltajas drebes un mugurinai vilnas dalinu liku. Bunkers supererts. Mazie nekarsa kombinezonos kamer es gerbos,ja bija pa karstu vareja atvert ljoti vienkarsi. Super lieta,iesaku visiem

mamma27 mamma27 20. Sep 2016, 10:07 FejuFeja

Jā! Es tik ar plānajiem staigāju un bunkerā.

pandulaacis pandulaacis 19. Sep 2016, 23:02

Nebija bunkeru, es slingoju 😀

monchulis monchulis 19. Sep 2016, 19:43

Pašlaik lietoju Lodger Bunker Mini - tas esot priekš autobeņķiem, kaut gan derot ari kulbā un mazam bernam ari sporta daļā.
Plānoju lietot līdz aukstajam laikam, jo kā jau te viena mamma minēja, šis nav no dabīgiem materialiem. Tāds sintētisks. Un nav mitrumizturīgā "pārklājuma". Rudenī ir ok, bet uz ziemu tomêr labāk aitas vilnas ratu maiss manuprāt. Aitas vilnai labāka termoregulācija (vasarā nekarsē, ziemā silda).

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 19. Sep 2016, 14:16

Pirmajiem diviem bērniem izmantoju tikai kombinzonus, biezus kombinzonus un siltu segu, taču trešajam, kā jau Jūs minējāt, izmantoju visus jaunos variantus. Mums bija ērts guļammaiss autokrēsliņā, kuru izmantojām visu laiku, kamēr vien braucām pirmā izmēra autokrēsliņā. Ja jutu, ka mazulim tajā jau ir karsts, to varēja ērti attaisīt, neatverot drošības jostas. Ar auto braucām jau agri no rīta, tādēļ man tas bija ļoti aktuāli. Šo guļammaisu es izmantoju arī kā kombinzoniņu ratiņos ne ļoti aukstās dienās.
Tā kā mums meitiņa bija priekšlaicīgi dzimis mazulis un viņai visu laiku bija auksts, mēs nopirkām arī aitas vilnas guļammaisu, tā apakšējo daļu izmantoju kā vilnas paladziņu gultiņā,kad nebija sākta apkures sezona, bet visu guļammaisu izmantojām ratiņos. Izbraucām visu rudeni, ziemu, pavasari kulbu ratos, nākamo rudeni, ziemu pavasari sporta ratos un tagad to turpina lietot draudzenes mazulis. Kādēļ izvēlējos vilnu, jo tā tomēr ir dabīgāka, nekā dārgo bunkeru materiāls. Jā, šie ir ļoti ērti, praktiski, bet materiāls nav dabīgs, kas lika man domāt, ka rudenī, vēsā pavasarī ar šo mazulim varētu būt pa karstu un viņš varētu svīst, palielinot iespēju saslimt. Toreiz vairāk domāju ar prātu un netiecos pēc modes kliedziena, kurš jau tad bija ļoti skaļš. Papētīju materiālu un man bija skaidrs, ka tas tomēr nebūs mums. Kādēļ jāmaksā liela nauda, ja tur nav nekas dabīgs? Aitas vilnas guļammaisā ievietoju mazuli plānā rudens kombinzonā. Aitas vilnas guļammaisu klāsts arī ir dažāds, ir tranformējami, ir pagarināmi, visādi, un tie ir lētāki, nekā brendīgie bunkeri, kur, manuprāt, liela daļa cenas ir dēļ zīmola. Cik zinu, šogad tiem cenas ir vēl augstākas un kreitni augstākas.

FejuFeja FejuFeja 19. Sep 2016, 12:03 mamma27

Tad principā sanāk, ka siltuma nodrošināšanai pilnībā pietiek tikai ar bunkeru + kādu no plānajiem flīša kombīšiem?

mamma27 mamma27 19. Sep 2016, 11:54

Arī es pirms tam bunkerus nepazinu😀 bet ,kad pagājušajā gadā dzima Hārdijs ,tad izlēmu par labu bunkerim. Man ļoti patika,ka man nācās mainīt tikai plāno kombinzoniņu, vai siltāku lācīti ( rāpuli vai kā nu kurš to sauc), un bunkers pildīja tādu kā kombiņa funkciju. Mazais dzima oktobra vidū ,un mēs burvīgi izmantojām bunkeru visu sezonu,līdz pat pavasarim . Tā man šķiet sanāca lētāk,kā pirkt kombinzonus ik pa 2-3 mēnešiem,jo mazais ātri auga. Jā, arī mani biedēja cena,bet ļoti daudz māmiņas pārdod lietotus,un nolietot viņu ir diezgan grūti. šoziem čalis jau pats staigās ,tāpēc mums ratiem nāca līdz fantastisks ratu maiss, bunkeru nevajadzēs.bet ja nebūtu maisa,liktu atkal bunkerā. īpaši tagad,kad nezini kādu apģērbu vilkt.
Ne visai labi ir tad,ja mazais ie jācilā no ratiem vai autokrēlsa bieži laukā, tad tā bunkera funkcija īsti nedarbojas, jo slitums zūd. Bet ja brauc ar ratiem,tad man šķiet feina lieta. Es pat istabas drēbēs ieliku bunkerā un liku uz balkona gulēt . Nav jātuntulē, jāģērb,ātri ieritini iekšā un gatavs😀

princesemince princesemince 19. Sep 2016, 11:28

Mana pieredze ir šāda. Ja nākas ar bēbīti bieži no āra iet telpās, tad bunkers ir forši. Ja bēbītis guļ laukā un netiek pa telpām ziemā vadāts, var iztikt ar kādu lētāku silto maisu vai segu un tad mierīgi var siltāku/lētāku par bunkeru kombinezonu.
Pati bunkeru izmantoju autosēdeklī. Ratos man nepatika, kā arī reāli kulbā ērti lietojams, taču sēžamdaļā ne tik. Ratos man patika ziemas kombis, kurš ir kā guļammaiss un, ja bija nepeciešams, papildināju kulbu ar aitas maisu.
Ilgtermiņā Lodger bunker īsti ēri nelietojas, tad ir jāpērk Agnijas Zepas tepat šūtā versija, kam var atvērt apakšējo daļu.
Ja tā ņem, lai arī neesmu baigā tuntulētāja, bet man bunkers pie mīnuss padsmit grādiem ar plānu kombi nešķita mīlīgi. Gan zinu, ka, ja ir ratu kulba īpaši labi veidota, pietiek ar merino tērpu bunkerā un -15 grādi ir tīrais nieks. Pati līdz -10 grādiem 1 kārtas flīsa kombinezonā vēl liku, bet lielākos ciparos gribēju pufīgāk iekārtot to guļamligzdiņu.