SEMPER prot radīt, pārsteigt un iepriecināt

SEMPER prot radīt, pārsteigt un iepriecināt

05. Apr 2017, 00:00 Ilonа Ilonа

Es ļoti ticu, ka mūsdienīgo mammu sadzīvei jābūt vienkāršotai līdz "nevaru", lai lauvas tiesu laika varētu veltīt sev un saviem bērniem. Un pat vēl vairāk - nevis vienkārši jābūt, bet jābūt visām lietām normā. Tajā skaitā arī ēdiena gatavošanai. Jau pagājuši ir tie laiki, kad mamma visu vakaru un brīvdienas pavadīja virtuvē, vārot un gatavojot pelmeņus un vēl nez ko. Protams, ir izņēmumi, ja tas sagādā baudu. 

Es izvēlos pārtiku, kas ir vienkārša un viegli pagatavojama, bet no tā nekādā gadījumā nedrīkst ciest uztura kvalitāte un garšas īpašības. Un vēl, pēc manām domām, uzturam jābūt daudzveidīgam, vairāku iemeslu pēc - lai stimulētu garšas receptorus, kas ir jaunu iespaidu gūšanas veids, un lai saņemtu dažādus mikroelementus un vitamīnus.

Un mēs nogaršojam.

Ar SEMPER esam pazīstami. Esam nogaršojuši dažādus produktus, īpaši vasarā, kad var paņemt līdzi kaut ko, dodoties pastaigā. Bet šī zīmola preces manī izraisa neviennozīmīgas sajūtas. 

20170316135801-29110.jpg

Mans bērns ir augļu biezeņu fanāts. Un lūk, pagājušajā gadā es garākā pārbraucienā līdzi paņēmu šīs firmas jaunumus. Un kaut kā pasteidzos, nepaskatījos sastāvu, vienkārši no ļoti mazā sortimenta paķēru to, kas bija un aizskrēju - nu šķiet, ka kas tad tāds var būt augļu biezeņu sastāvā?

IZRĀDĀS, ka šajā reizē SEMPER pārcentušies, un tagad man viņi asociējas ar pārmērīgiem gudriniekiem - uztaisīt augļu biezeņus bērniem ar piparmētru, laimu un ingveru, un visu to vēl tik spilgti izteiktā veidā. Es jau nesaku neko par to, ka mans gadu vecais bērns atteicās no tiem visiem, ar visu to, ka ir saldo un augļu fanāts, arī sešgadnieks neēda. Tas bija fiasko, jo ceļā bija jāpavada piecas stundas.

Es neizslēdzu iespēju, ka kādam patika un garšoja, bet man tas bija negaidīts gājiens. Kopš tā laika es skatos uz sastāvu uzmanīgi, lai gan tādus brīnumus tirgū neesmu redzējusi. Bet visā ir arī plusi - esmu par daudzveidīgumu un jaunas garšas ir vērts nogaršot, vienkārši ne tajā apjomā, ko biju sapirkusi.

20170316135819-11123.jpg

Mēs arī nogaršojam, tiesa. Nogaršojam, meklējam ideālos variantus uzkodām vasaras brīvdienām, lai būtu gan viegli mammai, gan veselīgi bērnam. Tāpēc mēs pieteicāmies SEMPER produkcijas testiem. Ķērušies esam jau aŗi pie degustācijas, lai zinātu, kas un kā.

Tādu brīnumu nogaršojam pirmo reizi - TUME. Tik pazīstams vārds padomju laika mammām, jā, un, ko tur slēpt, pati arī esmu uzaugusi ar tumēm, un te tāds piedāvājums. Un palasot vēsturi, izrādījās, ka tume ir tradicionāls skandināvu ēdiens - piena putra ar silta piena un pārslu aromātu.

Viss slēpjas garšā, un, kā man šķita - piens ar miltiem, jā un arī pēcgarša, kad mute paliek sausa, nav patīkama. Mazajam piedāvāju vairākas reizes, izdzēra pāris malciņus, un tas arī viss rezultāts. Vecākais dēls vispār atteicās dzert. Bet es nepadevos.

20170316135640-21706.jpg

Izprotot šī dzēriena veselīgumu, es izmēģināju to pievienot jogurtam, un viss aizgāja uz urrā.

Tāpēc sev es izdarīju secinājumus, ka tīrā veidā - mums neder, bet, ja gribas bagātināt kādu konkrētu ēdienu, tad dažreiz tas ir pat ļoti veselīgi.

20170316135552-11076.jpg

Ar bērnu putrām es vienmēr esmu bijusi uz Jūs. Nu, pirmkārt, esmu par pedagoģisko piebarojumu, un putras ēšanai nevajag nekādas košļāšanas iemaņas, bet, otrkārt, to saldums mani biedē. Un jau treškārt, maniem bērniem īsti neiepatikās.

Kāpēc tad nolēmu degustēt? Tūlīt izstāstīšu.

Nu, pirmkārt, nav papildus pievienots cukurs, otrkārt, ir augļi, un liels vitamīnu daudzums, bet treškārt,  - viegli pagatavot.

Ko par to teica mans jaunākais dēls - nogaršoja pāris karotītes. Vairākas reizes gatavoju, un katru reizi pa pāris karotītēm, un viss. Tātad, nav jāgaida, kamēr būs gatavs ēšanai, ilgi, un, kā piedeva, ir ļoti laba lieta, īpaši, pateicoties tieši vieglajam pagatavošanas veidam - sajauc ar ūdeni.

 

20170323084529-13986.jpg

Vairākas reizes izdevās pagatavot vairāk, tad brokastīm sajaucu ar parastām auzu pārslām, kas vārītas ūdenī, un arī tad izdevās gards ēdiens.

20170323084556-93490.jpg

Es pat piekristu laiku pa laikam tādu pirkt, lai pievienotu pilngraudu pārslas, tikai mazākā iepakojumā. Jo atvērts iepakojums nav ilgi uzglabājams, bet, lai izmantotu visu kā piedevu, nevis tīrā veidā, būs vajadzīgs daudz vairāk laika.

Varu secināt, ka SEMPER prot pārsteigt un iepriecināt. Paldies par to!