Palīdzēsim priekšlaicīgi dzimušu bērniņu vecākiem

Palīdzēsim priekšlaicīgi dzimušu bērniņu vecākiem

17. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2017. gada 17. novembrī plkst. 15:00 Rīgas Lutera baznīcas draudzes centrā, Torņkalna ielā 5, tiks atzīmēta Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena, kuras ietvaros notiks priekšlaicīgi dzimušo bērnu koncerts un zīmēju izstāde. Pasākums tiek rīkots, lai ļautu sanākt kopā un dalīties pieredzē tiem vecākiem, kuri saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem. 

Priekšlaicīgi dzimušu bērnu vecāki ir tie, kuriem ir jāpieņem situācija un jāspēj kļūt par stiprāko balstu šajā grūtajā ceļā pretīm mazulīša cīņai par izdzīvošanu un pilnvērtīgu dzīvi. 

Kas turēs roku vecākiem, kad mazulītis būs uz tās smalkās izdzīvošanas robežas? Kas mierinās tad, kad nāksies pieņemt šo skarbo dzīves pateisību? Kas būs blakus, kad acu priekšā sabruks lielie dzīves mērķi un tuvākos dzīves gadus nāksies pavadīt starp dažādajiem izmeklējumiem ārstniecības iestādēs un meklējot atbildes uz jautājumu KĀPĒC?

Šogad,  Māmiņu kluba rīkotajā MĀMIŅU KONGRESĀ  aicinām ikvienu iesaistīties un atbalstīt priekšlaicīgi dzimušos bērniņus un viņu vecākus.

Vecāku medija Māmiņu klubs vadītāja Sandija Salaka uzsver, ka "priekšlaicīgi dzimuši bērniņi ir tie, kas mums var parādīt to, cik mēs paši esam stipri. Cik stipra ir mūsu sabiedrība. Ir svarīgi, ka vecāki var justies droši un zināt, ka vienmēr būs kāds, kas būs blakus, palīdzēs un atbalstīs. Arī Māmiņu klubā esam snieguši palīdzību un atbalstu vecākiem, kas piedzīvojuši un saskārušies ar priekšlaicīgi dzimušu bērniņu audzināšanu, tapēc šogad īpaši aicināsim Māmiņu Kongresa dalībnieces - topošās un jaunās māmiņas, jaunās ģimenes, vecvecākus, draugus un radus ziedot un atbalstīt priekšlaicīgi dzimušo bērnu vecākus." 

Kā Jūs varat palīdzēt? Apmeklējot izrādi "Un atkal PIFS" pie ieejas atradīsiet ziedojumu kastīti. Tajā pēc Jūsu ieskatiem aicinām Jūs atstāt ziedojumu, kurš pēc pasākuma tiks novirzīts priekšlaicīgi dzimušu bērnu vecāku atbalstam

20171116093612-86174.jpg

Kam Jūs palīdzēsiet ziedojot? Vecāku biedrībai "Esmu klāt", kuras galvenais mērķis ir radīt vidi priekšlaicīgi dzimušo bērniņu vecākiem, lai satiktos un apmainītos ar pieredzi, rastu savstarpēju atbalstu un iespēju dalīties, lai ļautu saprast, ka līdzīgi pārdzīvojumi ir arī citiem. "Es atceros savu mulsumu brīdī, kad uzzināju, ka vienam no dvīņu puikām ir nopietnas veselības problēmas, un viņš arī turpmāk būs ar īpašām vajadzībām. Smagākais bija nevis negulētās naktis un atbildība, bet tieši neziņa par nākotni." atklāj biedrības "Esmu klāt" viena no idejas autorēm un dibinātājām Sanita Ziediņa. 

Arī  neonataloģijas speciālisti norāda uz to, ka tieši emocionālais atbalsts, kopā būšana, dalīšanās pārdzīvojumā un pieredzē ir lielākais palīgs, kas vecākiem var kļūt par vienīgo iespēju tikt galā ar šo patiešām lielo pārdzīvojumu. 

Tāpēc būsim kopā - 17. novembrī, Rīgas Lutera baznīcas draudzes centrā, atzīmējot priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu un 25. novembrī - Lielupē, SemaraH Hotel Lielupe Spa&Konferences viesnīcā, lai būtu kopā, uzzinātu daudz ko jaunu, izpriecātos kopā ar bērniem un atbalstītu. 

20171115165344-84809.jpg