Superbēbītes māmiņas dienasgrāmata: Rudens nāk, iesnas klāt!

Superbēbītes māmiņas dienasgrāmata: Rudens nāk, iesnas klāt!

17. Sep 2013, 10:26 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Lai gan mēs ar savām pirmajā iesnām jau esam tikušas galā, nu ir laiks, kad jāsāk domāt par profilaktiskiem pasākumiem, lai ar iesnām nebūtu jāsastopas atkal. 

Pirmā meitiņas šņaukāšanās mani sabiedēja jau pirms divām nedēļām. un nenoliedzami, sabijos, jo jāizdomā kā mazajai palīdzēt. 

Kad saslimst tik mazs bērniņš ,jāmēģina saprast, cik tad ilgi un kādā fāzē jau ir nokļuvušas mazuļa iesnas. Jā, kā jebkurai saslimšanai svarīgākais, protams, ir noķert to pašā sākumā un darīt visu, lai tā neattīstītos! 

Grūtākais esot ar zīdainiīti ir tas, ka mazulim ir jāēd, tomēr dēļ aizlikta deguntiņa tas var but diezgan grūti, vienlaicīgi elpot un ēst. Mēs ar mazliet mājās pamocījāmies, paraudājām, bet pacietība un nepadošānās palīdzēja. 

Un vislabāk iesākumā mums palīdzēja deguntiņa skalošana ar jūras ūdeni! ir dažāda veida šie ūdentiņī pieejami, populārākie Humera un Quixx.. Skaidrs, ka tik mazam bērniņam tos degunā vajag pilināt ne pūst ar aerosolu. Izmantojiet pipetīti, bet ja tās nav, tad to pilīti, kas paredzēta lietošanai uzpiliniet uz mazās karotītes un arī ļoti veikmīgi to var iepilināt deguntiņā arī tādā veidā. Jūras ūdens palīdzēs mazuļa degunam attīrīties no gļotām, kuras viņš pats vēl nevar izvadīt. 

Ja ir ļoti apgrūtināt elpošana, tad noteikti iesaku izmantot speciālo sūknīti puņķiem. ērti, ātri, tomēr, manuprāt neadekvāti dārgi, jo filtriņi, kas pieejami sākuma komplektā nolietojas ļoti ātri un jauni atkal maksā kaudzi naudas, jo ir vienreizēji, tādēļ es pēc katras lietošanas tās ''švammītes'' izmazgāju, lai ilgāk kalpo. 

un tad, kad deuguntiņš attīrīts no liekajiem puņķīšiem, laiks pilieniem - protams - labākās zāles ar kurām ārstēt iesnas zīdainim - mammas piens. Es nelietoju nekādus pilienus no aptiekas plauktiem, bet tieši tāpat iepilināju savu pieniņu mazajā karotītē un pēc tam mazajai degunā.

Visus šos trīs soļus atkārtoju pēc vajadzības un sajūtām, vērojot bērniņu kā jūtas, cik viegli vai grūti viņam elpot!  Lai gan, ar savu pieniņu nekādu skādi nenodarīsi, vienīgi tā mehāniskā puņķīšu atsaukšana bērniņam var sagādāt diskomfrtu, tādēļ, mēģināju ar to neaizrauties! 

Noķērām iesnas aiz aistes un nelaidām tālāk, bet sūtījām mājās :) Jau nākamajā dienā iesnas mūs pameta ;) 

Vēl jau, ja negribas ar aptiekas zālēm iesnas arstēt, var papilināt deguntiņā arī burkānu suliņu.

Tas, ko mēs vēl mājas darām - lieku mazajai gultiņā ķiploku daiviņas,. katru dienu vēdinu istabas un guļamistabā regulāri turam vēsāku temperatūru.

Un protams - pastaigas, pastaigas, pastaigas - nekas nav labāks par svaigu gaisu un sauli :) Tādēļ arī mājās, visiem tās iemītniekiem patīk gulēt saulītē :) 

Lai Jums, mīļās dāmas, un Jūsu mazuļiem izdodas izsprukt no iesnām un vīrusiem un rudens ir krāsains un jautrs ne tikai koku zaros, bet arī Jūsu mājas! Lai iesnas iet garām ;) 

Padalieties ar savām mazajām viltībām kā Jūs cīnaties ar iesnām? Ir vēl kādi profilakses līdzekļi? un ko darāt, kad mazulis saslimst? dodat priekšroku zālēm vai dabiskiem līdzekļiem?

*jebkāda veida, šajā blogā ievietoto fotogrāfiju, kopēšana un pārpublicēšana ir aizliegta! 


20130812113641-47913.jpg

23. Sep 2013, 15:12

To puņķīšu atsūcēju filtriņi jeb švammītes tik tiešām ir ļoti dārgi- mūsu medmāsiņa ieteica tās pagatavot pašiem- no visparastākās švammes😀

16. Sep 2013, 12:48 aab

jā, tās sildošās smēres mēdz būt briesmīgi intensīvas un bērna ādai nedraudzīgas.. vēl, ja vajadzība sildīt, lielajam puikam izmntoju terpentīna ziedi.. tā pat arī kampareļļa labi silda 😀 sasmērē pēdas, vilnas zeķes kājās. arī krutis un mugurinu smērēju lielajam bērnam. bet ne bebītim. baidos, ka efekts varētu b;ut līdzīgi kā no aptiekas sildošajām smērēm.

aab aab 16. Sep 2013, 12:31

es reiz aizsūtīju vīru uz aptieku pēc kādas sildošās smēres. rezultātā iedeva it kā ok smēri, bet bērnam no rīta bija pumpas tur, kur bijusi smēre ☹ atceros kā manā bērnībā vienmēr ārstēju klepu ar piparplāksteriem - labāka nav!

16. Sep 2013, 12:07

jap, es ar varētu padalīties ar savu 1.5 metrīgo iesnu biedu 😀

aab aab 16. Sep 2013, 11:51

jā, kalanhoja dara brīnumus!
(ulula, sapratu kāpēc no manējās vēl nav TAS efekts, vēl ir puķe pa jaunu 😃 )
man galīgi nepatīk doma, ka ir jāsūc ārā puņķi, sev ko tādu arī negribētu! tad nu puķe ir topā. arī šajās brīvdienās, kad meitai ir puņķi. priecē tas, ka ir efekts! nereti gan sanāk, ka pirmos puņķus iztīra, bet līdz otrajiem netiek, tad iepilinu vēlreiz. nu tas efekts ir kaut kas 😃 bet ir labi! vismaz zini, ka deguns ir tīrs.
vēl lietoju Vibrocil pilienus. reiz daktere ieteica un tad turpinu, jo redzu rezultātu. pati arī sev esmu lietojusi. efekts ir un visu nakti varu nogulēt un normāli elpot, nevis kā ar pūšamajiem aerosoliem, kad iepūt un pēc 1h pamosties no tā, ka atkal deguns ir ciet.

16. Sep 2013, 11:48 ulula

Atcerējos 😀 pirms gada pati pilināju un puikam lielajam arī ! Bet viņa man tik milzīga pa gadu izauga, ka iznesu ārā un biju pavisam aizmirsusi par tās eksistenci. Bet nu iesnas viņa ārstē tik pat ātri, cik aug 😀

16. Sep 2013, 11:44 MiniAnna

Jā. vien 4 nedēļu starpība, bet jau tik liela atšķirība!! 😀