Reālas mammas FOTO: kas notiek ar sievietes vēderu pēc dzemdībām

Reālas mammas FOTO: kas notiek ar sievietes vēderu pēc dzemdībām

24. Jul 2015, 10:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Teju ikdienā uz soļa mēs sastopamies ar perfektu dzīvi,perfektu ķermeni, jā, arī pēc dzemdībām. TV un žurnālos redzētās zvaigznes šķiet jau nedēļu pēc dzemdībām izskatās tā,it kā būtu pabijušas kūrortā, nevis dzemdību nodaļā, iespīlējoties par izmēru mazākā apģērbā kā iepriekš. Strijas uz vēdera, izstaipīta āda, tauku krociņas- lūk, tā ir realitāte pēc dzemdībām!

Divu bērnu mamma Julie Bhosale blogo un dalās arī ar citām sievietēm ne tikai ar pārdomām, bet reaļām fotogrāfijām.Ar sava ķermeņa fotogrāfijām.

Viņa raksta:

"Es esmu mamma. Es esmu nogurusi, salauzta. Man ir sasitumi un ne tikai.

Es esmu mamma. Manī ir izveidojušies, auguši divi burvīgi dēli,kuriem esmu devusi dzīvību.

Es esmu mamma. Es esmu pilnībā atbildīga par mazo cilvēciņu dzīvi, katru dienu un nakti, nedēļu pēc nedēļas un arī turpmāko dzīvi (un,iespējams, nākotnē arī par bērniņu nr.3).

Es esmu veselības aprūpes speciāliste. Strādāju šajā nozarē, kas lielā mērā koncentrā uz virspusēju attieksmi. Uz to,kā Tu izskaties. Nevis, kā jūties. Ne uz to,kas Tu esi. 

Es esmu mamma.

Tu arī esi mamma. Tu arī esi nogurusi, iztukoša, salauzta, ar strijām...

Tu arī dzīvo pasaulē, kurā tiesā to,kā Tu izskaties. Nevis to,kā Tu jūties. Nevis to,kas Tu patiesībā esi un ko esi upurējusi un turpini upurēt.

Tu esi skaista, Tu esi burvīga, Tu esi mamma.

Tu dzīvo sabiedrībā, kur katru dienu nākas sastapties ar sieviešu tēliem, kas nesen dzemdējušas un jau atguvušas iepriekšējo figūru (Keita Midltone, Tu esi patiešām lieliska). Bet tā ir tikai maza daļa. Lielākajai daļai sieviešu ķermenis mainās. Un pat ļoti. Tas ir biedējoši, tas ir grūti, tas ir sarūgtinoši, tomēr tajā pat laikā reāli un pavisam normāli. Lai gan esmu kvalificēta veseības aprūpes speciāliste, arī es esmu mamma un mans ķermenis tāpat vien neatguva iepriekšējās aprises. Mēs sākam redzēt pārmaiņas medijos un arī internetā un arvien vairāk sieviešu nebaidās dalīties bieži tik slēptās realitātēs kā patiesais ķermeņa izskats pēc dzemdībām.

Tāpēc esmu pievienojusies kustībai. Šis ir mans #takebackpostpartum blogs. Reālais ķermenis pēc diviem bērniem.

2015.gada 17.janvārī 23:10 pasaulē laidu otro dēlu. Es cīnījos,lai tiktu pie viņa. Ķermenis tika pakļauts apaugļošanas terapijai. Man bija jāpārcieš stimulāciju, lai laistu dēlu pasaulē agrāk, jo es tik tikko spēju pastaigāt.  

24 stundas pēc dzemdībām

20150723071244-27647.jpg

Gaidot bērniņu, vari justies tā,it kā iekšā vēderā būtu arbūzs, vai pat divi. Un vienīgais veids,kā samazināt vēderu ir dzemdes kontrakcijas. 

 

Divas dienas pēc dzemdībām

20150723071303-31565.jpg

Ja manas krūtis parasti ir normāla izmēra, tad tagad es varu konkurēt ar dižizmēra krūtīm. Miegs... es varētu saskaitīt miega stundas uz  vienas rokas pirkstiem. Mani hormoni trako. Un pirmo reizi es nesaprotu, kāpēc nevaru beigt raudāt.

Vienu nedēļu pēc dzemdībām

20150723071437-57891.jpg

Mēs atgriezāmies mājās. Vēders joprojām kā arbūzs. Joprojām man ir vecmāmiņas veida biksītes :). Labi būt mājās, bet kā būt atbildīgam par diviem brīnišķīgiem bērniem, ja Tu ej kā zombijs?! Un vispār kā tikt galā ar diviem bērniem?  Kā es barošu viņus vienlaicīgi? 

Divas nedēļas pēc dzemdībām

20150723071452-43566.jpg

Vēders joprojām izspiedies. Esmu izkāpusi no pidžamas un uzvilkusi grūtnieču drēbes. Krūtis kā bumbas. 

Desmit nedēļas pēc dzemdībām

20150723071505-55801.jpg

Tagad vēders izskatās uztūcis, joprojām valkāju grūtniecības drēbes, bet mana kāja - šinā. Mans ķermenis izdzīvoja grūtniecību un dzemdības, taču tas bija pietiekami un tiku pie potītes traumas.

Dažreiz es brīnos,kā tieku galā,bet lielākoties es patiesi mīlu to,ko es daru. Un es mīlu sevi!"

Vai nav iedvesmojošs blogs? Vai arī Tu būtu tik drosmīga atklāties ar pēcdzemdību vēderiņu?

Vai lietoji jostu pēc dzemdībām?

Un kā Tavs ķermenis atguva iepriekšējās aprises? Vai pēc dzemdībām puncis un pārējais ķermenis spēja atgriezt iepriekšējā apmērā?

26. Jul 2015, 19:59 stalker

šajās bildēs noteikti nav ne noplukums ne sušķība un katrai jaunajai māmiņai vēders noiet savā ātrumā, man bij viens bērniņš tāpēc ātri vien pazuda, šeit bildē redzamā mamma ir ļoti drosmīga parādot kā notiek process, cik ātri tas ir, ka noiet vēders, bet tas nav noplukums, tas ir dabissks notikums pēc brīnumu piedzimšanas. Šādi vēderi pazūd un viss ieiet normālās dzīves sliedēs.

24. Jul 2015, 17:18

Es nezinu, vai varētu atklāt vēderu, ja man tāds būtu..Žetons šai mammai par drosmi. Es arī esmu no tām, kam ļoti ātri viss savilkās pats, pēcdzemdību jostu nelietoju. Pēc dzemdībām uzreiz vēders bija plakans un tukšs, bet ļumīgs 😃 tad pēc kāda pusgada viss nostājās +- savās vietās.
Protams, lai cik man tas vēders būtu plakans, redzu, ka viņš nekad vairs nebūs tads, kā pirms abām grūtniecībām. Naba ir drusku izstaipījusies un āda arī liekas, ka plānāka kļuvusi, tomēr sūdzēties nav par ko, jo prese ir un mierīgi varu ievilkt vēderu uz iekšu kā dēli😀 No malas pateikt nevar, ka man ir bijušas 2 grūtniecības.

24. Jul 2015, 14:18

Man veders bija labaka stavokli...toties krutis...spaniela ausis ar strijam tuvojoties zidisanas noslegumam(pakapeniski atradinot).
Tagad,kad paris kg ir mazak, veders ir apaligs,stingrs,kaut laicins jau ir pagajis un maneja skrien ar kajam.
Bloga autorei zetons par uzdrikstesanos.

ziemelbriedis ziemelbriedis 24. Jul 2015, 13:39

man puncis pēc dzemdībām izskatijās, kā bildē 2 nedēļā un otrā nedēļā aptuveni , kā pēdējā bildē 😃

cecii cecii 24. Jul 2015, 12:26

Tās taču ir bildes TIKKO pēc dzemdībām, nu labi, pāris mēnešus pēc. Tajā laikā pat vēl visi iekšējie orgāni nav sakārtojušies vecajās vietās, tāpēc bildēs redzamā sieviete ir pilnīgi normālu vēderu uz attiecīgo brīdi.
Es nekad šādas bildes nepubliskotu, gluži vienkārši nav smuki, neredzu nekā estētiska.
Man arī prese ir vājā vieta, to apzinos un pie tā ikdienā strādāju. Ar trešo bērnu uzņēmu ~25kg, gada laikā neko nedarot nokrita nost 30kg, bet pie stingra vēdera ir jāpiedomā, nepatīk, ja kaut kas ļum.

zacc zacc 24. Jul 2015, 12:07

Mani netraumē šādas bildes, es nogaidītu 1-2 gadus, pa to laiku vingrotu, un, ja nekļūtu labāk UN ja bērnus vairāk neplānotu, uztaisītu plastisko operāciju! Naudu kaut kā nopelnītu, sakrātu.
man pēc pirmajām dzemdībām nekādu traku seku, lai gan āda tik tvirta uz vēdera kā kādreiz vairs nav.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 24. Jul 2015, 11:57

😀 Šīs bildes jau ir tikai no pirmajām pēcdzemdību nedēļām. Man jau šķiet,ka pēc 10 nedēļām,kas ir nepilni 3 mēneši vēders +/- var izskatīties ok😀

24. Jul 2015, 11:12

Pēc mana vēdera nu noteikti nepateiksi ka vispār esmu iznēsājusi kaut vienu bērnu,bet man ir divi.
Visu cieņu šai māmiņai,bet ja man vēl nebūtu bērnu es pēc šādu bilžu pārskatīšanas vēl padomātu vai vēlos bērnus.

Es domāju,ka to ietekmē ļoti daudz faktori: ādas mitrums, vecums un citi.

mamma27 mamma27 24. Jul 2015, 11:02

Apskatīju un domāju ka man ar vajadzētu pavērot kā tad īsti ir☺Nezinu kas iespaidoja manu vēderu,bet iepriešējās reizes man vēders pazuda ātri.Kaut svara pieaugums bija 25kg.