Pudelīte kā krūts. Vai arī - krūts kā pudelīte! Testējam Philips AVENT

Pudelīte kā krūts. Vai arī - krūts kā pudelīte! Testējam Philips AVENT

23. Oct 2015, 00:02 Ilonа Ilonа

Sākšu no attāluma, tā teikt. Vēl 2010.gadā, kad dzima mans pirmais bērniņš, es jau zināju, ka man būs piena pumpītis, un viss, kas nepieciešams piena bankas izveidei. Tad arī salasījos atsauksmes un iegādājos vienu no saviem veiksmīgākajiem pirkumiem - piena pumpīti Philips AVENT. Man bija arī speciāli piena uzglabāšanas konteineri, tās pašas firmas pudelīte. Es nekad nesapratu, kā var atslaukt pieniņu ar rokām un man bija svarīgi, lai saldētavā tomēr būtu piena rezerves.

Bet gāja laiks un krūts ēdināšana noslēdzās un piena pumpīti nodevu mantojumā draudzenītei, tāpar arī visus tam piederošos atribūtus. Man palika tikai daži konteinerīši, kas bija ļoti ērti pat pirmā piebarojuma līdzi ņemšanai, un vēlāk jau sīku rotaļlietu uzglabāšanai.

Un tagad, pēc pieciem gadiem pasaulē nācis mans otrais bērniņš. Viss jau sen ir aizmirsts, nākas cilāt atmiņā visu. Ar pārvākšanos manai draudzenei ir nozudis mans piena pumpītis, bet cita draudzene veiksmīgi piedāvāja īstajā brīdī savējo. Piena pumpītis ir, pāris konteinerīši arī. Alika atrisināt problēmu ar pudelīti. Lieta tāda, ka ar piena pumpīti atdevu arī pudelītes, bet, protams, bez knupīšiem, kas nāk līdzi, jo tie tomēr nolietojas. Man ir jauna un citas firmas pudelīte, bet ir arī vairāki BET: citas firmas pudelītē ir jāpārlej pieniņš no tās, kas nāk līdzi piena pumpītim. Un jaunajām māmiņām, tāpat arī man, tā ir vesela traģēdija, kad pāris piles, kas grūtā darbā nākušas, tomēr ņem un izlīst vai vienkārši visu nevar nemaz izliet no pumpīša. Otrā problēma tām pudelītēm, kas man ir, ir knupīšu forma, un tētim reiz tomēr izdevās, kad nebiju mājās, bērniņu pabarot.

20150810233025-84867.jpg

Bet otrajā reizē, kad man bija jādodas pie ārsta un mazo pieskatīja tante (pie ārsta kabineta durvīm), sirdsmieram man bija atslaukts pieniņš, bet, cenšoties mazo pabarot ar šo pudelīti, lai atslauktais pieniņš neiet zudumā, un bērniņš paēdis, tas tomēr neizdevās, jo mazais puika vēra mutīti plaši vaļā, kā saņemot krūti, bet te - knupītis maziņš diametra ziņā, un, lai cik skumji tas neizklausītos, pieniņu man nācās izliet, lai arī atslaucu to aptuveni pusstundu.

20151012114249-56060.jpg

Philips AVENT un citas firmas pudelītes knupis


Bet te jaunās Philips AVENT jaunās pudelītes testēšana ar piena pumpīti bija ieāli savienojama, tā derēja, un ne pilīte neaiziet zudumā, un arī knupītis ir pietiekoši plats, tāds īpašš, un man ļoti gribējās par to uzzināt vairāk. Man paveicās, un tiku pie testēšanas iespējas. Jā un arī vilkt garumā ar testēšanu nenācās.

20151012102242-50629.jpg

Atslaukt man nācās jau ceturto reizi divos mēnešos, šajā otrajā reizē, kad esmu māmiņa. Un iemesls - fotosesija, uz kuru gribēju uzvilkt kleitu bez iespējas "pabarot mazo ar krūti tūlīt un tepat", lai gan bērniņš bija ar mani.

20151012100806-62097.jpg

Cik gramus apēd mans mazais, es nezinu, bet viņam patīk ēst bieži, tāpēc pudelīte, kas ir 125gr liela, viņam ir ideāla, jo viņš izēda no tās 120 gramus, un kā es lasīju pudelītes aprakstā, tas šī vecuma bērniņam ir pilnīgi pietiekoši. Izrādījās, ka viņam pat par daudz, jo pēc tam, kad pagājušas bija 2-3 reizes, viņš izēda aptuveni 70-8- gramus pieniņa, tas bija rādītājs, ka pudeles knupītis tomēr viņam ir par mazu - platumā un pēc diametra, kā es nodomāju sākumā, bet nē, viņš to satvēra tomēr kā krūti, pareizi izstiepis lūpiņas, un uzreiz arī ēda. Starp citu, pudelīti ir arī ērti turēt, tā ir plata, nevis vienkārši apaļīga un slidena. Tā kā man nav speciālu pudelītes termosu, tad, lai pudelītes saturs neatdzistu, es to ieliku vilnas zeķītē, kas bija visai ērti :)

20151012101926-10560.jpg

Bet jau pēc fotosesijas pie omītes sildījām pudelīti ūdens peldē, lai saturu sasildītu. Omītei bija bail, ka tik pudelīte neuzsprāgst, bet vīrs jau bija izmēģinājis, ka pirms lietošanas to pat var novārīt 5 minūtes, un tāpēc pie omītes jau viņš zināja, ka karstums pudelītei nekait.

20151012101054-14439.jpg

Mazo bieži moka atraugas dēļ gaisa sarīšanās, pēc pudelītes gaisiņš atgāja arī ar pieniņu, bet salīdzinoši nelielos daudzumos.

Mazajiem pudele ir ideāla tieši izmēra dēļ, tā ir kompakta, ērti visur paņemt līdzi. Pēc novārīšanas tā arī nezaudē krāsu un izskatu, tātad- nedeformējas, tāda pati skaista - kā jauna.

20151012101222-95183.jpg

Mazgāt to ir ļoti viegli, pudelītes kakliņš ir ļoti plats, un tā kā mums nav speciāli pudelītei tīrītāju, ne pārāk aktīvi izmantojam pudelītes, tad tieši platais kakliņš ir ideāls mūsu ģimenei, jo viegli pudelīti var izmazgāt.

Mazulim bija ērti arī dzert no pudelītes, un arī pēc atbraukšanas mājās mazais nevis pierada pie pudelītes, bet veiksmīgi ņēma krūti, es to tā pasaku, jo pastāv mīts, ka bērns, kas dzer no pudelītes, dažkārt atsakās no krūts. Kas zin, vai tas ir mīts vai nav, bet mūsu gadījumā nekā tāda. Tāpēc ar pārliecību varu teikt, ka jaunā Philips AVENT Natural pudelīte ir viegli savienojama ar krūts ēdināšanu.

20151012114656-62042.jpg

 

Ilona