Pirmās palīdzības komplekts jaundzimušajam. Nepieciešamo lietu saraksts.

Pirmās palīdzības komplekts jaundzimušajam. Nepieciešamo lietu saraksts.

30. May 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidot bērniņu, topošie vecāki cenšas visu paredzēt: izvēlieties ratiņus, bērnu gultiņu, skaistus rāpulīšus un autiņbiksītes. Paralēli šiem patīkamajiem darbiem nevajadzētu aizmirst par pirmās palīdzības komplektu jaundzimušajam. Daudzi vecāki dod priekšroku standarta komplektiem, taču tajos nav daudz lietu, kas patiešām varētu noderēt. Pirmās palīdzības komplektu labāk būtu savākt pašam. Bet arī šeit rodas jautājumi - par zīdainim nepieciešamo medikamentu un higiēnas preču sarakstu. Tāpēc sniegsim Jums padomus par nepieciešamo preču sarakstu, kam būtu jābūt pirmās palīdzības komplektā jaundzimušajam.

1. Līdzekļis jaundzimušā nabas brūces ārstēšanai

• Ūdeņraža peroksīds šķīdums 3%

• Pipetīte

• Vates kociņi

• “Briljantzaļais šķīdums”

Ar pipeti savācam ūdeņraža peroksīdu un uzpilinam pāris pilienus uz jaundzimušā nabas, pēc tam ar vates kociņu uzmanīgi noņemam atlikušo ūdeņraža peroksīdu un “garoziņu”, kas ir izmirkusi, un, tad  brūci apstrādājam ar “briljantzaļo šķīdumu”.

2. Higiēnas piederumi

• Vates kociņi ar ierobežotāju, lai saudzīgi iztīrītu auss ejas.

• Mitrās salvetes – lieliski izglābj pie autiņbiksīšu nomaiņas. Izvēlieties salvetes ar norādi “bērniem”, kas nesatur spirtu un smaržvielas.

• Autiņbiksītes.

• Krēms zem autiņbiksītēm. Tas aizsargā mazuļa maigo ādu no autiņbiksīšu radītiem izsitumiem un iekaisumiem, piemēram Bepanthen.

• Nagu šķēres. Jaundzimušajiem, kāju un roku nagi aug neticami ātri, tāpēc tos nāksies apgriezt vairākas reizes nedēļā. Praktiski to izdarīt ir diezgan grūti, tāpēc izvēlaties nagu šķēres, kas paredzētas tieši zīdaiņiem ar neasiem galiem, piemēram Chicco.

• Digitālais bezkontakta pieres termometrs.

• Bērnu krēms vai eļļa masāžai un vingrošanai, un vēl tā būs noderīga no mazuļa galvas “garoziņas” noņemšanai.

3. Bērnu mazgāšanās līdzekļi

• Ūdens termometrs. Ļoti svarīga lieta, jo jaundzimušo vajadzētu mazgāt ūdenī, kura temperatūra ir 37 grādi. Ir iespējams izvēlēties to piemēram zivtiņas formā.

• Garšaugi bērnu peldināšanai - kumelītes.

• Vannas putas vai šampūns zīdaiņiem. Noteikti pievērsiet uzmanību tā sastāvam, produktam jābūt hipoalerģiskam, piemēram Babe.

4. Līdzekļi pret kolikām (vēdergraizēm)

Ne visiem mazuļiem ir kolikas, bet ja tās tomēr piemeklē Jūsu mazuli, tad tās visbiežāk ir jaundzimušajiem no divu nedēļu līdz četru mēnešu vecumam. Ir mazuļi, kam palīdz viegla fenheļa tēja, bet, ja redzama rezultāta nav un bērniņš turpina būt kaprīzs, tad situāciju var izglābt gāzu izvades caurulīte Windi. Tai ir speciāls ierobežotājs, kas neļaus ievadīt carulīti pārāk dziļi un mīkstais, noapaļotais caurulītes galiņš novērsīs zarnu trakta gļotādas traumēšanu. Viss ir ļoti vienkārši, un pats galvenais, ka gāzītes no zarnu trakta iznāks uzreiz, būs dzirdams purkšķis. Mazulis nomierināsies un mierīgi aizmigs.

 

5.Medikamenti

• Pretdrudža līdzekļi bērniem, piemēram, Paracetamols. To jālieto tikai ekstremālos gadījumos, ja temperatūra ir paaugstinājusies virs 38 ° C.

• Antihistamīna līdzekļi (pret alerģiju). Ja rodas alerģiska reakcija uz jaunu pārtiku vai mazuli sakož kukaiņi, var lietot Fenistil. Līdz gadam – tie ir pilieni, pēc gada – želejas veidā.

• Pirmās palīdzības komplektā noteikti iekļaujiet: Regidron (dehidratācijai) un Smecta pulveri (akūtas caurejas simptomātiskai ārstēšanai).

• Sālsūdens vai jūras ūdens mazuļa deguna skalošanai.

Ieteicams iegādāties arī deguna aspiratoru, kas palīdzēs iztīrīt mazuļa deguntiņu un izglābs to arī iesnu laikā. Piemēram, NoseFrida, tas ir ļoti ērts. Mazulim procedūra ir nesāpīga, jo caurules gals ir noapaļots un tādējādi netraumē iekaisušu gļotādu. Svarīgi ir tas, ka NoseFrida ir maināms filtrs, kas aizsargā pieaugušo no inficēšanās procedūras laikā un tas darbojas kā droša barjera pret baktērijām, un gļotas neiekļūs mutes dobumā.

Smaganu gēls, lai atvieglotu zobu šķilšanās simptomus. Labāk ir izvēlēties gēlus bez lidokaīna, lai uzreiz izslēgtu tādas blakus reakcijas kā alerģiju un elpošanas traucējumus. Pamēģiniet dabīgo smaganu gēlu Dentinale natura . Gēls satur dabīgus ekstraktus, kas ātri bloķē sāpes un, tam piemīt dziedējoša un antiseptiska iedarbība. Tas ir arī nekaitīgs norijot un arī garšo labi.

Padoms: pirmās palīdzības komplekta kasti sadaliet vairākās daļās: pretdrudža, antihistamīna, antiseptiķa līdzekļi utt. Jo, ja tie būs steidzami nepieciešami, Jūs ietaupīsiet laiku, meklējot pareizo līdzekli, un ātri varēsiet palīdzat savam mazulim.

Šis ir pirmās palīdzības komplekta saraksts, kuru var papildināt. Ko Jūs pievienotu vai izsvītrotu no šī saraksta? Dalieties ar savu pieredzi komentāros.

Lai visiem laba veselība!