Pirmās dienas kopā ar mazuli pēc ajūrvēdas principiem

Pirmās dienas kopā ar mazuli pēc ajūrvēdas principiem

19. Nov 2015, 14:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa piedzimšana un pirmās dienas plašajā pasaulē var būt pavisam citādas kā tradicionāli pieņemts. Par ajūrvēdas principu pielietošanu dzemdībās un pirmajās dzīves dienās stāsta vēdiskā astroloģe Inga Ruņģe.

Mājīga gaisotne dzemdību laikā

Dzemdībām nav jābūt steidzīgām, tās var būt miera pilnas, pārdomātas un harmoniskas, bet kas tam vajadzīgs? "Dienā, kad māmiņa ar tēti ierodas dzemdību iestādē, ir jāsagatavo ļoti pozitīva gaisotne un vide, kurā nāks bērniņš" stāsta ajūrvēdas speciāliste.

Kā radīt pozitīvu atmosfēru:

  • Santkalpa mantra – to iesaka klausīties gan pirms ieņemšanas, gan grūtniecības, gan dzemdību laikā
  • Mājai jābūt tīrai, kārtīgai
  • Var palīdzēt iedegtas sveces
  • Var lietot ēteriskās eļļas, kas nomierina
  • Pašiem jārada sev piemērotāko, patīkamāko gaisotni.Bērniņš jāsagaida ar prieku un laimi sejā.

Inga Ruņģe runā līdzībās un novēl it visiem: "Nodzīvot dzīvi tā, lai nomirtu ar smaidu un lai apkārtējie par aizgājēju raud aiz prieka, jo šī cilvēka dzīve ir bijusi vērtīga. Līdzīgi ir arī piedzimstot – bērns raud, bet citi – smaida. Tā nomirsot - otrādi."

Kā jāpavada pirmās stundas kopā ar bērniņu?

Jau ar pirmo elpas vilcienu sākusies mazulīša dzīve plašajā pasaulē, kas jāpadara īpaša, jo šāds mirklis ir tikai vienreiz mūžā. Kā to padaīt harmonisku mazulim?

  • Kad bērniņš piedzimis, viņu nedrīkst vertikalizēt.
  • Mammas krūti iesaka noziest ar Gī sviestu un ar medus pilienu. Tas ir saistīts ar to, ka bērnam tiek dota svētība un labklājība.
  • Zīdot bērniņu, pirmā jādod labā krūts, lai viņš būtu spēcīgs, jo labā puse no astroloģiskā viedokļa, saistās ar saules pusi, vīrišķību un dvēseli un pēc vēdiskās filosofijas dvēseli dod tēvs, māte – miesu. Pirmajā barošanas reizē jāskatās uz austrumiem, no kurienes nāk visas zināšanas.
  • Māmiņai iesaka sasmērēt mazuļa galvu ar persiku vai aprikožu eļļu. Persiku kauliņu eļļu ziež uz galvas, jo tā saistās ar papildus bagātību un aizsardzību un šādā veidā simboliski mamma bērniņam nodod aizsardzību un parāda, ka viņa bērniņu pieņem.

Bez šaubām ir visai grūti tradicionāli domājošā sabiedrībā pilnībā pieņemt šos ajūrvēdas prinipus, tomēr viss atkarīgs no mūsu domāšanas un vēlēšanās!

Lai izdodas skaistas dzemdības!

Māmiņu Klubs

20151022103211-94730.jpg

Eksperts

Inga Ruņģe

ajūrvēdas speciāliste
Inga Ruņģe Vecāku skolā