Piedalies DISKUSIJĀ un laimē: Vai hendlinga loma mūsdienās ir pārvērtēta?

Piedalies DISKUSIJĀ un laimē: Vai hendlinga loma mūsdienās ir pārvērtēta?

24. Feb 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā uzsver fizioterapeite Klaudija Hēla: "Aprūpe ir tas, kur bērns gūst visvairāk pieskārienus, mīlestību. Tas ir tāpēc, ka, piemēram, rotaļāšanās laikā viņam īsti nevienu nevajag, viņš var pabūt ar sevi. Savukārt aprūpes laikā bērns gūst psihoemocionālo drošību, piesaisti, lai pēc tam tiešām varētu pabūt viens."

Bērniņam ir svarīgi pieskarties, caur aprūpi var sajust, kā bērniņš jūtas. Viņam ir vajadzīgs laiks - laiks mīlestībai, laiks rūpēm. Pieskārieniem jābūt mīļiem, jaukiem, un tad arī viss būs kārtībā.

Hendlinga apguvei nav pareizā vai nepareizā laika - kādam būs vienkāršāk, veiksmīgāk apgūt tieši gaidību laikā, vēl kāds uzreiz pēc bērniņa dzimšanas sāk mācīties hendlingu.

Vai tu ikdienā piedomā pie tā, kā celt, nest, nolikt, velt mazuli?

Dalies savās pārdomās, viedoklī, pieredzē tepat, komentāru joslā!

Būs arī balva!

HUGGIES®AUTIŅBIKSĪTES PĒC IZVĒLES

20170221143216-12031.jpg 

Wooly Organic MĪKSTAIS GRABULIS  – LĀCIS

20170221125801-39876.jpg

Gaidām tavus komentārus līdz 26.februārim ieskaitot!

Uz tikšanos svētdien TV3 ekrānos plkst.8:50, kad jaunākajā Māmiņu Kluba TV raidījumā varēsim skatīties sižetu par to, kā pareizi mazuli pacelt un noguldīt!

Māmiņu Klubs

Elionore Elionore 23. Feb 2017, 16:39

Manuprāt, daļēji, hendlinga principi nāk dabiski, ļaujoties instinktiem un mīlestībai, rūpējoties par mazuli. Kad rādīju un stāstīju savai mammai, kas mācīts kursos, viņa izbrīnijās un teica, ka darījusi tieši tāpat ar saviem bērniem - mani, māsu un brāli. Sākot ar maigu glāstīšanu, velšanu, turēšanu, līdz pat dusmām uz omēm, kas bērnus staiginājušas un sēdinājušas, kad tam vēl nebija pienācis laiks. Jāpiebilst, ka laikā, kad viņa bija jaunā mamma, nekādu hendlinga kursu nebija. Bet šīs nodarbības noteikti ir vajadzīgas, jo pievērš uzmanību detaļām, kurām steigā un satraukumā jaunā māmiņa var nepievērst uzmanību, palīdz izprast, kāpēc mazulis ir jāaprūpē ar mieru un lielu mīlestību, un, kā ieklausīties mazulī - viņš pats parādīs, kā jādarbojas. 🌷

mamma88 mamma88 22. Feb 2017, 23:02

Es censos ikdiena pie ta piedomat. It seviski pirmajos menesos,kad mazais ir vel tik loti trausls un mazins. Pat arsts ir man radijis ka pareizi ikdiena panemt un nolikt mazo,lai neraditu lieku tonusu.

22. Feb 2017, 14:54

Mēs ikdienā piedomājam pie tā, kā celt, nest, nolikt, "atraudzināt", aprūpēt mazuli. Pirmajā mēnesī tam nepievēršam uzmanību. Darījām tā kā mums šķita ērtāk. Tad ievēroju, ka bērniņš dīvaini rociņas cilā. Gājām pie Klaudijas Hēlas. Viņa teica, ka satraukumam pamata nav. Ierādīja, kā darboties ar bērniņu. Jāatzīst, ka bijām arī bijuši uz topošo vecāku hendlinga nodarbību, taču, kad bērniņš piedzima, sapratām, ka ir pilnīgi citādāk nekā ar lelli. 😀
Pēc Klaudijas Hēlas konsultācijas (gan ne vienmēr) centāmies ievērot, ko mums stāstīja, rādīja. Pāris nedēļu laikā rociņu vicināšana bija kļuvusi normāla.
Arī tagad kādu laiku esam "palaidušies". Ievēroju, ka bērniņš netiecās velties, kā to darīja agrāk. Tā nu atkal sāku pareizi celt un velt. Bērniņš atkal sāk pareizāk virzīties pa attīstības ceļu.
Mans secinājums hendlinga principi palīdz bērnam attīstīties, bērns izskatās laimīgāks un ar dzīvi apmierinātāks, kad to ievērojam.

Co_ora Co_ora 22. Feb 2017, 14:25

Neskatoties uz to, ka abi ar vīru čakli apmeklējām pirmsdzemdību kursus, dažādas lekcijas, elpošanas nodarbību.. neveiksmīgi palaidām garām, ka mazulis jāceļ caur sāniņu.. Tā nu visu pirmo mēnesi nabadziņš tika celts un likts kā malkas pagalite.. Labi gan, ka pēc tam atbrauca ciemiņi un iemācīja! Pēc tam, protams, visur gluži dūrās ausīs, ka visu caur velšanu! Nu jau pēc kara paši ļoti gudri 😀 tāpēc uzskatu, ka nekad nevar būt par daudz - par hendlingu vajag runāt un runāt un rādīt un mācīt! 😀