Nedienas ar krūts barošanu.

08. Feb 2016, 17:26 kristine1818 kristine1818

Sveikas māmiņas.

Vēlos, lai padalieties savā pieredzē ar krūts barošanu un mākslīgā piena maisījumu došanu mazulim.

Tā nu sanāca, ka mēnesi pēc dzemdībām man mazā dāma paedot no krūts raudāja, prasīja vēl. Sāku domāt vai tik netrūkst piens. 

Ieteica man atslaukt un apskatīties kādā krāsā it piens. Atslaucot redzēju ka nav pilnīgi balts, bet jau tāds taka pelēcīgs. Teica ka tas nozīmē ka nav barojošs, bet tā teikt liesais piens un mazulis nepaed no tāda. Nolēmu dot maisījumu Aptamil. To iedodot mazā mierīga uzreiz. Bet centos turpināt ar kruti barot, taču atkal tas pats. Centos ēst treknaku, lai tik piens būtu barojošs, bet atslaucot piens bija kļuvis pavisam gaišs, gandrīz vai caurspīdīgs. 

Vai kādai tā ir bijis, un vai pēc aptuveni nedēļas kad barots ar mākslīgo maisījumu var piedabūt bērnu ēst atkal krūti? Un ja var, tad kā panākt, lai piens kļūst barojošs?

laurlapa laurlapa 09. Feb 2016, 20:19

Man ginekoloģe teica, ka dažām sievietēm ir tukšpiens un viss, tur nekas nelīdz- var ēst vai dzert ko grib, tāpat bērns nepaēdīs.

piicka piicka 09. Feb 2016, 13:22

Jā, mums arī neonatoloģe teikusi, ka nakts barošanas ir vissvarīgākās - tieši naktīs piens ražojas visvairak un vistreknākais.

piicka piicka 08. Feb 2016, 23:12

Par to liesumu arī lasīju, kad mums savā laikā bija tāda problēma un nevis vecmāmiņu vai forumu viedokļus, bet kompetentu ārstu viedokļus un bija ļoti daudz atbilžu, ka piens nevarot būt par liesu, ka baltums nav noteicošais un pat caurspīdīgi, zilgani pieni ir barojoši un vērtīgām uzturvielām bagāti.

Pilnīgi piekrītu lauvinja rakstītajam - velti divas trīs dienas laika tikai un vienīgi mazulim un liec viņu pie krūts tik bieži, cik viņš vēlas un ļauj zīst ilgi. Un pati centies dzert daudz tējas (jā, var apliet ķimenes ar pienu), ēst riekstus, biezpienu, vispār kārtīgu ēdienu. Un pasauc zīdīšanas bezmaksas konsultanti pie sevis uz mājām, ieraksti google meklētāja un izmetīs Tev info ar tel.numuriem.

Lai izdodas!

Manā gadījumā piens līdz galam nepietika, tāpēc katru reizi pēc krūts bija kāds bišķītis arī maisījums jāiedod mazajai. Bet piens, par laimi, nesamazinājās un mazā no krūts neatteicās. Nu meitai jau 9 mēneši, bet krūti dodu vēl joprojām.

lauvinja lauvinja 08. Feb 2016, 22:03

Atslaukt bez labas uzpariktes ir grūti, bez tam sākumā piens ir ūdeņains, tad pienīgāks.
Ja gribi atgriezties tikai pie krūtsbarošanas - tad izbrīvē sev un bērnam 2-3 dienas kā minimums, liec pie krūts ikreiz, kad mazais grib ēst un dzer daudz šķidruma (tējas fenheli ar ķimenēm piemēram), piens rodas pēc pieprasījuma un "galvā", lai cik tas dīvini neizklausītos. Šīs dienas apbruņojies ar pofigismu un mieru, viss pakārtots bērnam. Viegli nebūs, bet ir iespējams.