Mūsu stāsts - kā es ierados pasaulē!

Mūsu stāsts - kā es ierados pasaulē!

17. Jun 2014, 15:38 Ilvija82 Ilvija82

Sveikas esošās un topošās māmiņas!


Uzrakstīšu kā man gāja dzemdībās, lai gan tas bija plānots ķeizars, bet tāpat - dzemdības. 

Bija 9. jūnijs, kad bija laiks stāties slimnīcā. Jau no paša rīta no 10:00 - 11:00 ierados slimnīcā ar visām mantām un dokumentiem. Mazajam paklausījās tonīšus (nebija, kur piesieties), uzņēma mani nodaļā, noformēja dokumentus un teica, ka anesteziologs būs tikai pēc 18:00. Tā nu miera vējos devos mājās.....līdz vakaram, paēdu, pasnaudu...... un ap 17:00 atpakaļ uz slimnīcu......sagaidīju anesteziologu, aprunājāmies, viņa pastāstīja kā jutīšos un kas mani sagaida pēc tam.

Naktī miegs bija gana caurs, bet pagulēt mazliet izdevās. Un tad pienāca ilgi gaidītais rīts....plkst. bija 6:30, klausījās tonīšus (atkal nekur piesieties), pēc tam ielaida sistēmu un pēc plkst. 8:00 jau mani vizināja uz operāciju zāli. Tur kādas sešas, septiņas sievietes, katra dara savu darbiņu, viena mani tur un mierina, cita pieliek pie krūtīm kaut kādu aparātus, vēl divas citas jau gatavas sagaidīt mazo pasaules brīnumu. Tad ievada mugurā anestēziju, sāp, asaras birst, sajūtu, ka katras kājas nervā ieplūst bezjūtīgums......visu laiku apjautājas, kā es jūtos, vai viss ir labi.....tad mani apgulda uz galda.....paiet kādas 2 - 3 min., daktere ievada katetru, uzslien aizsegu man priekšā sejai un tad jau var sākt darboties......

Jūtu kā pārgriež vēderu, jūtu kā griež man ādu, jūtu visu, jūtu 4 rokas, kas "rakņājas" pa mani, teikdamas "mazais esot jāsameklē", domāju, vai tad viņš tik maziņš....sajūtas nepatīkamas, pat ļoti.....paiet mirklis, jūtu nelielu spiedienu un te pēkšņi - KLIEDZIENS! Mans dēliņš ir klāt - komentārus dzirdu "liels, skaists, veselīgs un aktīvs", novērtējums  - 10 balles.

Plkst. 8:44 pasaulē ieradās 4 kg 10 gr un 59 cm garšs puikiņš! Mazo brīnumu man parāda, uz krūtīm gan neuzliek un ātri aizstiepj prom - lai nav auksti! 

Es palieku operāciju zālē. Jūtu, kā vēderu tīra, sūc, šuj. Mani ved atpakaļ uz istabiņu, kājās jau parādās nelielas sajūtas, pati jau varu pakustināt......Plkst. 9:00 jau biju istabiņā, kur mani sagaidīja bērniņa tētis un omīte, tētim rokās mazais brīnums, pēc minūtes jau mazais bija pie pupa, bet ēst negribēja......dakterītes aiznesa paelpoties skābekli, atnesa atpakaļ un mazais sāka darboties ap krūti....piena jau nebija daudz pirmajās dienās ,bet tas parādījās pakāpeniski......tagad krūtis ir pilnas (paldies Dieviņam par to). 

Tētis un omīte pārlaimīgi, bet man 24 h miera pozīcija, bez ēšanas, tikai ūdens jādzer, papmers un katetrs......tas man dikti nepatika, jutos tik nespējīga......tfuij......Tētis darbojas ap mazo ar tādu mīlestību....maigumu.....rūpēm.....saprotu, KAS IR DZĪVES JĒGA.....

Nākošās dienas rītā jūtos labi, ceļos kājās un beidzot varu paņemt dēliņu rokās....MANS DĒLIŅŠ!!!!! Viņš man neapzināti uzsmaida! :) Mēģinu ieskaidrot sev, ka viņš IR MANĒJAIS.....tāda sirreāla sajūta.....

Vienīgais, kas pēc anestēzijas nelika mieru - sāpes sprandā 6 dienas pēc tam....esot bijis spilvens pa augstu.....bet tas viss paciešams!

Mājās tikām 4. dienā! Nu jau esam apraduši ar māju sajūtu. Šodien iziesim ārā uz balkona un rīt jau pirmā pastaiga! Nu tā!

Rēta sadzijusi labi, USG arī pirms izrakstīšanas bija! Tagad pārbaude pēc 6 nedēļām!

Nu tāds mans stāsts!

Ilvija un Persiks.

Ilvija82 Ilvija82 20. Jun 2014, 19:25 maarulis

Man bija tāpat! 😀

Ilvija82 Ilvija82 19. Jun 2014, 22:31 cherrya

Vai tad pēc mana stāsta, šķiet, ka pasaules gals klāt?

Ilvija82 Ilvija82 19. Jun 2014, 12:52 Marija - Līga

Dūra sēdus! 😀

19. Jun 2014, 00:41 maarulis

JUms dūrienu taisīja sēdus? Man gan uzreiz lika pagulties ,saliekties embrija pozā un pēc iespējas mazāk kustēties... varbūt ā bij mana laime, jo dūrienu nemaz nejutu... tik tgd pēc ķeizara ir vislaik notirpusi mugura tai dūriena vietā un vel kādi 10cm uz leju 😀 .un tā anestēzija iedarbojās jau tiklīdz iedūra

19. Jun 2014, 00:34 Kariinal

Ķeizara laikā man ar palika slikti- sāku vemt, lai gan nebiju ēdusi no iepriekšējās dienas pusdienām. + vel nokrita A/S, kas pirms tam bij dikti par augstu. Manai meitiņai pirmais vārdiņš ir Gabriela 😀

ilvija82- sveicu ar mazuļa nākšanu pasaulē. Augat lieli, veseli un paklausīgi🌷

Ilvija82 Ilvija82 17. Jun 2014, 21:34 elina1232

Tas arī notika Cēsu slimnīcā!

Ilvija82 Ilvija82 17. Jun 2014, 21:29 Edlel

Man nebija kontrakciju sāpju, tāpēc dūriens patiešām sāpēja!

17. Jun 2014, 17:08

Man bij akūts ķeizars. Poti nejutu nemaz, ka taisija anestēziju.Visu varēju just tik bez sāpēm. Vienīgi anestēzija ilgi gaja laukā. Iepotēja 9.00, bet kājas pilnībā jutu tik 15.40. . Lai gan bij urīnkatetrs tāpat uzreiz pēc anestezijas iziešsanas jau pārģērbu mazo un visu darīju. Meitiņu blakus turēju sev gultā uzreiz kā mani atveda uz palātu un ieveda meitiņu pie manis. 10.00 beidza šūt un 10.20 jau meitiņa čučeja man blakus..

pandulaacis pandulaacis 17. Jun 2014, 16:14 Krixis.

Man abos ķeizaros dūra divreiz - pirmajā likās pretīgāk, otrreiz jau zināju, kas būs, tāpēc biju mierīga, un anesteziologs bija vnk super, sabučotu onkuli labprāt.

Par anestēziju - jā, man tas pats, tāda appīpēšanās sajūta 😀

17. Jun 2014, 15:42 pandulaacis

Ceesu slimniicaa man tikai otraa dienaa lava celties pec keizara un eest arii nevareeju ,taa kaa kaa kuram.
Arii bija akuuts,un man tiesi kaa citam meiteneem taa pote bija kaa sveetlaime peec piedziivotajaam saapeem 24 h garumaa.

pandulaacis pandulaacis 17. Jun 2014, 14:53

Kurā tad slimnīcā nebaro un neceļ kājās? 🤔 Man abi ķeizari bija Stradiņos - celties principā drīkstēja jau pēc 6 stundām, katetru arī uz to laiku izņēma un bija vien pašai jāvelkas līdz tualetei. Dzert, ēst drīkstēja - tieši dzina vīru uz veikalu pēc siera, baltmaizes un banāniem. Un kāda miera pozīcija? Jau pēc pāris stundām lika grozīties uz sāniem, tad apsēsties un visbeidzot celties.

Par ādas griešanu, bērna meklēšanu, tīrīšanu un šūšanu runājot - hmm, varbūt anestēzija slikti iedarbojās? Es vispār gulēju kā apdullusi muša, šausmīgi laimīga no brīvības sajūtas, ka neko nejūtu - tikai nelielu pamētāšanu šurpu turpu un bērns bija klāt! Abas reizes identiski. Varbūt Tev pārāk dzīva iztēle, nezinu.

Katrā ziņā apsveicu ar mazulīti! 🌷

Ilvija82 Ilvija82 17. Jun 2014, 13:38 Tresore

Paldies! 😀