Mierīgi vecāki...mierīgs bēbītis

Mierīgi vecāki...mierīgs bēbītis

01. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bēbīša piedzimšana nav tikai skaisti mirkļi, kas vienmēr rada labsajūtu un mīlestības pārpilnību. Kļūšanu par māmiņu vai tēti rada jaunas sajūtas, tāpēc ir pilnīgi normāli, ka vecāki var justies nobažījušies, vai ar mazuli ir viss kārtībā. Šajā laikā jāatceras, ka pielāgošanās mazulim ir monumentālas pārmaiņas, kas ietekmēs visus ģimenes locekļus.

Ir daudzi iemesli, kāpēc vecāki var justies iztukšoti un citādi, kā bija gaidījuši:

Māmiņai un tētim ir miega trūkums. Pirmajās nedēļās pēc dzimšanas, vecāki var justies iztukšoti un fiziski noguruši no biežas celšanās naktī un pierašanu pie jaunajiem pienākumiem.

Bērniņš tikko bija māmiņas puncī. Fiziskā un emocionālā spriedze dzemdību laikā bijusi milzīga. Lai gan māmiņa var justies neizsakāmi laimīga, ka nu uz rokām var turēt bērniņu, tā tomēr bija liela slodze ķermenim un tam nepieciešamas aptuveni 6 nedēļas, lai attaptos un atveseļotos.

Ģimenei ir daudz ciemiņu. Pirmajās dienās un pat nedēļās visi radi un draugi ir pacilātā noskaņojumā un vēlas ģimeni sveikt ar īpašo notikumu. Tas nozīmē, ka regulāri raudzību pasākumi pirmajās nedēļās var radīt nogurumu un māmiņa nespēj pietiekami atpūsties.

Māmiņu Klubs

 

Uzdod jautājumu Māmiņu Kluba vecmātei un saņem personīgu atbildi - visu par grūtniecību, dzemdībām, jaundzimušo!


20170420094635-20066.jpg


20170324071903-73895.jpg