Mazo punčuku nedienas

14. Jun 2018, 17:14 kristianna20 kristianna20

Sveikas, mīļās māmiņas! Vēlos lūgt jūsu padomu. Manam mazulim ir pusotrs mēnesis, un viņu moka vēdersāpes. Ļoti daudz purkšķinās, kas, šķiet, viņam dara sāpes, jo tāpēc ātri uztrūkstas no miega. Pie krūts ātri nomierinās, bet tad ātri vien gāzītes atkal pamodina. Pēc dakteres ieteikuma dodu BioGaia un Espumisan, tomēr nešķiet, ka tie ļoti palīdz. Labāk palīdz kājiņu vingrināšana. Saprotu, ka līdz vismaz 3 mēnešiem vēdersāpītes ir normāla parādība, tomēr gribētu atvieglot šīs dienas. Ko jūs lietojāt pret vēdersāpēm? Esmu dzirdējusi par Enterokind - vai kādai ir pieredze ar to? Nezinu, vai tas saistīts ar vēdersāpēm, mazajam arī ļoti sarkans dupsis, kam īsti nelīdz dakteres izrakstītais pioktanīns. Ko lietojat izsutumu gadījumā? Būšu priecīga par padomiem!

Elionore Elionore 14. Jun 2018, 19:48

Pret izsutušo dupsi - mazāk kaut ko smērēt, tas var lieki kairināt ādu un radīt lieku mitrumu. Maksimāli ļaut ar pliku dupsi dzīvoties! Vajadzēs gan apakšā vienreizējos (ir gan arī mazgājamie) paladziņus pavairāk, bet tas ir to vērts. Vasaras karstumā jo īpaši! 😉

Patimamma Patimamma 14. Jun 2018, 17:35

Manam dēliņam arī 1.5 mēnesis.Arī cīnamies ar vedersāpēm.Lietojam Bio giai un Simetigast(pirms tam Espumisan).Ir dienas,kad ir labi ir kad bērns mokas.Lietojam vēl Kreon(mazam bērnam nav vēl fermenti,kas saškeļ visu,tāpēc lieto Kreon),ko izrakstīja pediatrs.Dupsim gan ļoti labi palīdz Sudocrem.