Superbēbītes māmiņas dienasgrāmata: Kontrolsvēršanās

Superbēbītes māmiņas dienasgrāmata: Kontrolsvēršanās

10. Oct 2013, 14:27 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Pirms divam nedēļām rakstīju savu bēdu stāstu par dakteres ieteikumu mazo piebarot, jo neņemas svarā pietiekami labi. Sabēdājos tā diezgan nopietni, jo jau pirmo reizi kļūstot par mammu, pirms 10 gadiem, dēlu baroju krietni vien īsu mirkli..

20131010143103-28336.jpg

Nav pat tagad nozīmes kādi bija iemesli, bet šīs grūtniecības laikā biju dikti sabijusies, jo domāju, ka atkārtosies iepriekšējais scenārijs! Vienīgā atšķirība - ka nu esmu par 10 gadiem vecāka, daudz pieejamāka informācija par notiekošajiem procesiem un manu spēju to ietekmēt, un te nu atkal jāpamētājas ar akmentiņiem Māmiņu kluba Vecāku skolas dārziņā! Tieši tur apmeklētās lekcijas manī ieviesa pārliecību, ka jebkura māte spēj barot savu bērnu! Un es tam svēti ticu - ne pat velti mana lielā dēla pēdēja laika atziņa par patriotismu pasaka visu! Viņaprāt tikai īstas patriotes barojot bērnus ar krūti :) 

Tad nu par to manu patriotismu! 

AR LIELĀM CERĪBĀM - nu ļoti lielām, devāmies vakar pie dakteres.. Vinas ieteikums bija mazulītes piebarošana 4x dienā.. Es tam nu galīgi negribēju piekrist, tad nu mājās ar vīru sadomājām, ka neklausīsim dakteri un cīnīsimies par mammas pienu! Mamma izrevidēja savu ēdienkarti, savu rezīmu - atstāja izlietnē nemazgātus traukus un drēbju čupu gan veļasmašīnā gan žāvētāja un ļāvās mazliet pagulēt! vairāk! Nē, beidzolt tik, cik vajadzētu visu laiku! jo līdz šim tās 5 vai 6 stundas diennaktī ir vien tāds čiks! Lai nu kā - ar visām tējām, miegiem, ēšanām.. jutu ka pa īsu.. liekot pie krūts pēc pieprasījuma, meitiņa ēda, bļaujot, arī cīnoties, jo uz maltītes beigām no krūts neko daudz ārā dabūt nevarēja! Cik daudz vispār no krūts saņēma vienā ēdienreizē vēljoprojām tikai minu, jo mēģinājumi atslaukt pieniņu - neveiksmīgī! Iepazināmies ar pirmo maisījumu! Dakteres ieteiktais Aptamil Comfort, jo izrādās, mazajai tomēr ir arī piena produktu nepanesība.. visus pirmos mēnešus viņas vēdera izeja bija šķidra, to, protams sapratu tikai pēc tam, kad ieraudzīju to normālu! Tad nu - lai var;etu turpināt barot mazo arī ar krūti, ar vīru nolēmām, ka iedosim maisījumu tikai vakarā pēc krūts! Tā pirmā pudele - ak dievs, sēdēju, barojhu mazo un raudāju! Tik ļoti man to negribējās, bet kāda starpība ko gribu es - galvenais, lai bērniņam viss kārtībā! Jā, cerēju ka mazā varbūt pudeli neņems bet viņa to burtiski - negausīgi izrija! Tieši tā tas izskatījās! Ta, it kā nebūtu ēdusi visu dienu, lai gan pirms tam - izēda arī abas manas krūtis! 

Pirmā sāpe pagājusi un nu jau mēs tā pilnīgi normāli ēdam mammas pieniņu visu laiku, vieniīgi vakarā meitiņa pēc krūts ēd maisījumu! 

Tad nu par svariem - ko tad tie mums parādija? Ar trīcošām rokām liku meitiņu uz tiem.. Tik ļoti gribējās ieraudzīt skaitli, kurš sākas ar 4! Jo pirmie divi mēneši mums bija noslēgušies ar 3750.. pagājušas divas nedēļas un daktere teica, ka 300 gramiem vajadzētu būt klāt.. Es tik ļoti uz to cerēju! Un te nu tie bija - 4100, kas nozīmē - ka viss ir kārtībā un mēs beidzot arī ņemamies svarā tā mazliet pieklājīgāk. Lieki arīteikt, ka pati redzu, ka meitiņa omulīgāka palikusi un šeku reku, par godu priecīgajam notikumam arī pirmais apvēliens no punča uz muguras :) Lai izslēgtu nejaušību, pārbaudīju meitiņas jauniegūtās prasmes vēl vairākas reizes :) 

Tā kā - esmu priecīga, ka meitiņa pieņēmusies svarā, kas nozīmē, ka varu turpināt barot pati, vien iedodot maisījumu 1x dienā!  

Esmu to pieņēmusi un reāli saprotu, ka cīnīšanās par tiem papildus 100gr piena nav to vērta.. Es pirmās dienas peč dakteres diagnozes katru dienu raudāju, barojot meitu un ludzot viņu piedošanu, ka man redz tā, pārdzīvoju, ka viņa cīnās kaut ko izdabūt arām, bet tur nekas nenāk un nenāk!! Tagad mums abām ir labi - arī vīram un bralim ir labi. Mamma smaida, mazā arī turpina smaidīt - visi esam laimīgi - un ja ir vajadzigs tas mākslīgais piebarojums - nu lai būtu ! Mēs taču tā jūtamies labāk! Visi! Un ja nu Tev arī līdziga situācija - nešausti sevi! Nav to vērts! Dari tik, cik vari darīt! Nav jābūt necilvēkam, bet vienkārši mammai! 

Un vispār  - tas mūsu laimīgais bērniņš dara brīnumu lietas! Tur kopā ģimeni! Vīrs ir atteicies no komandējumiem, jo negrib palaist garām neko! Brālim ir attaisnojums, lai atliktu mācīšanos, jo redz esot ar māsu jāparunājas:) Katru dienu mazā mus iepriecina ar ko jaunu, tad apveļās, tad pasaka kādu jaunu zilbi, tad paņem rokās grabuli, tad vēl un vēl un vēl.. ikviena nianse tiek pamanīta un ir tik īpaša, ka visa māja aiz aizkustinājuma nopūšas :)

 


20130812113641-47913.jpg

 

*jebkāda veida šajā blogā ievietoto fotogrāfiju kopēšana, pārpublicēšana vai jebkāda cita darbība ar foto un publicēto informāciju ir aizliegta.


meiva meiva 10. Oct 2013, 21:48

Man bija līdzīgi. Es līdz izmisumam cīnījos par savu puenu. Vēl līdz pat dēka 5 mēnešu vecumam cerēju un cerēju. Izmēģināju pilnīgi VISU ko zināju un lasīju. Nekā! Arī es atceros purmo dienu, kad līdzīgi kā Tu baroju mazo ar maisījumu un raudāju. Bet kad es redzēju ka mazais beidzot paēdis un aizmiga uz 4 stundām, es sapratu, ka ņemšu talkā to maisījumu, jo manam bērnsm beidzot vēderiņš pilns. 😀 un man neko vairāk nevajag, kā paēdušu, mierīgu un laimīgu bērnu.
Liene, nepārdzīvo. Viss jums būs kārtībā. 😀

10. Oct 2013, 18:02 LieneBerzina

Ja jums ir tikai piena produktu nepanesiiba,tad veel nav tas trakaakais 😀 Atliek tik izsleegt no eedienkartes visu,kas var kaiteet...
Manam beerninjam bij laktozes nepanesiiba ,govs piena nepanesiiba un visas iespeejamaas alergijas no visa sarkanaa,orandzaaaa.....un protams,nekaadi asi eedieni...nekaadi cipsi utt utt...
Pati needu gandriiz neko :d
Bet par cik esmu loti liela kruuts piena patriote,taa arii pie maisiijuma nekjeeros,,,un dieeta bij man jaaieveero liidz 6meeneshu vecumam....jo 4meeneshos veel laktozes nepanesiiba nebij beigusies...
To var pateikt,ja beerninjam ir putaina kaka ar asu smaku - tad ir laktozes nepanesiiba (kas noziimee,ka jaadod pirms katras eeshanas,arii naktii,laktraaze...un eed ik peec 2stundaam...) un govs piena olbaltuma nepanesiiba ir tad,ja kakaa paraadaas asins dziislinjas..arii taa mums bij...jaaizsleedz visi piena produkti,tai skaitaa,kreejums utt..un arii liellopu galja ..aij aij..un veel un veel...
sodien beerninjam paliek gadinsh un mums viss ir kaartiibaa!!!
Kaa vienmeer- noveelu Tev speeku,izturiibu un priecaajos,ka maisiijums jums nepiecieshams tikai vakaraa 😀 Turpini barot un viss buus kaartiibaa 😀 Kaa arii ieveero dieetu- beerninja labaa tak to var dariit 4meeneshus ,vai ne? Jo parasti 4meeneshu laikaa beidzas visas briesminjas 😀

Un asu kritiku,ka turu beernu badaa dzirdeeju ne vienu reizi vien,bet par cik beerninsh bij gana aktiivs,centos kritiku ignoreet...tagad tik varu pateikt savai sirdsbalsij paldies 😀

10. Oct 2013, 17:11 mothertobe

Kaa Tevi apēstu bez sāls? Man ari biezi vien šķiet, ka citiem lielāka teikšana un taisnība, bet ik pa laikam tomēr mēģinu savākties un noticēt ari pati sev un savam sajūtām.

10. Oct 2013, 16:29

"Viņaprāt tikai īstas patriotes barojot bērnus ar krūti.."
Sasmējos!😃
bet ja nopietni - es arī vairāk sevi nešaustu un vakaros pēc krūts barošanas, tas ir kā likums, papildus dodu maisījumu! Cik izēd, tik izēd! Citu dienu vairāk, citu dienu mazāk. Lai viss izdodas!

zacc zacc 10. Oct 2013, 15:27

ā, un mana daktere teica, ka krūtspienu ēdošam bērnam šķidra vēdera izeja ir OK. Vislaik tāda bija, līdz brīdim, kad sāka ēst dārzeņus. Un arī kakāja katru dienu, citreiz pat 2-3 x.

zacc zacc 10. Oct 2013, 15:26

Es te paskatījos vienu raidījumu un atceros, ka teicāt, ka neļaujat mazajai aizmigt pie krūts.
Cik lasīts, pusmiegā vai miegā vajag ļaut zīdainim zīst, ja viņš tā vēlas - tas gan stimulē krūtis pieniņa ražošanai, gan arī ļauj viņam saņemt treknāko, barojošāko pienu.

No pieredzes - pirmajos mēnešos tā ļāvu darīt. Pirmajos divos "karājās" ilgi, vēlāk arvien mazāk un mazāk, arī es pati kopš 3/4 mēn. vecuma tomēr sāku ierobežot zīšanas ilgumu - kolīdz iesnaudās ņēmu nost. Jo svara pieaugums bija labs. Kopš 5 mēn. vecuma pats tikai ēd un pie krūts neiemieg vairs, tā ka vismaz manā gad. nekāds pieradums neizveidojās...

helliite helliite 10. Oct 2013, 15:14

Zini, varbūt piena daudzums saražosies ar laiku! Es savam mazulim pašā sākumā arī devu maisījumu! Krutis, katru pa 10-15min+ maisījums! To gan vairāk purgāja kā ēda normāli! Tā nu mēnesi cīnījamies un viss, pēctam tik mans pieniņš!

Un vispār- nu nav tas arī tik traki, ja jādod tas maisījums 😀 bērns dabū arī tavu pieniņu, tik ātrāk kā Tu biji paredzejusi, ēd arī ko citu 😀

Es arī ļoti pārdzīvoju, ka jādod maisījums, it sevišķi tādēļ, ka uz katra soļa Tev samdzenēs borē- mammas piens ir tas labākais! Un ta sanāk- es nevaru dot savam bērnam to labāko!
Bet priecājos par katru dienu, ko mazais dabūjis manu pieniņu, vairāk vai mazāk, un tā katru dienu priecājoties to daru jau 9 mēnešus 😀

10. Oct 2013, 15:08 amorisita

izklausās pēc dikti patīkama scenārija turpīnājums. Cerams, ka mums ar tā izdosies.. pagaidām bez tā vakara piebarojuma nesanāk!

10. Oct 2013, 15:05 ija_2012

paldies, paldies 😀
jā, pēc vēdera izejas. Ar produktu izslēgšanu. . Mums vēders izgāja katru dienu un šķidrs. Vnk nekas iekšā nepalika! kā Jums mazulītis ņemas svarā? varbūt jau ka viss kārtībā! jā un normāla ir tāda krēmveidīga..

10. Oct 2013, 14:47 arbelska

Pēc 2 nedēļām

10. Oct 2013, 14:46 arbelska

2 nedēļas