KOMENTĀRU KONKURSS: Kādas ir noderīgākās un NEderīgākās dāvanas jaundzimušajam?

KOMENTĀRU KONKURSS: Kādas ir noderīgākās un NEderīgākās dāvanas jaundzimušajam?

22. Feb 2016, 00:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs zinām, ikvienā ģimenē jau bērniņa gaidībās ienāk pirmās dāvaniņas gaidāmajam cilvēciņam! Dažkārt tās ir tādas, ko atceramies visa mūža garumā, tātad - piemiņas lietas. Dažkārt - ārkārtīgi praktiskas lietas, kā, piemēram, autiņbiksīšu torte, kas sevī ietver ne vien autiņbiksītes, bet arī autiņbiksīšu zonas krēmu, kādu drēbīti, vannošanās piederumus un ne tikai! Bet var gadīties, ka dāvinātājam izdevies pasniegt pavisam netrāpīgu dāvaniņu. Arī tev ir šāda pieredze?

Ja Tu dotos raudzībās pie jaundzimušā, kādu dāvanu Tu izvēlētos? Ko Tu noteikti nepirktu? Ko Tu kā jaundzimušā māmiņa gribētu vai negribētu saņemt?

Veidosim kopā NOderīgāko un NEderīgāko dāvanu topu jaundzimušajam!

Šāda pieredze palīdzēs gan citām topošajām un jaunajām māmiņām, gan viesiem,kuri domā, kādu dāvaniņu izvēlēties, dodoties raudzībās!

Balva

Tieši tavam mazulim!

HUGGIES®AUTIŅBIKSĪTES PĒC IZVĒLES

20160219150515-78409.jpg

 PHILIPS AVENT karotītes 6 mēn+ 2 gab.

20160218152716-38558.jpg

Piedalies komentāru konkursā līdz 23.februārim.

Veiksmi!

Māmiņu Klubs

inleila inleila 22. Feb 2016, 22:08

Noderīgākā un atmiņā paliekošākā dāvana bija vecāku pārsteigums uz mazuļa mēneša jubileju- dāvana mums, jaunajiem vecākiem, dāvanu karte restorānā, lai aizietu uz pirmo randiņu pēc bērna piedzimšanas un mazliet atpūsties. Kamēr baudījām randiņu un gardās pusdienas restorānā, vecvecāki pieskatīja mazuli.
Vēl, protams, bija noderīgas dāvanas kā foto albums mazuļa pirmajām bildēm, pamperi, pirmā kleitiņa.
Nederīgas dāvanas, kā jau daudzas minēja, bija aizdomīgas kvalitātes grabuļi un mīkstās, spalvainās mantiņas.😀

Sinta18 Sinta18 22. Feb 2016, 21:39

man liekas ka vis labaka davana ir grozins kas satur visadas lietinas dal bernina sampunis,kremins,pampersi,salvetes,dvielitis,kas skaists drebes gabalins,cibinas,mantina neliela, pudelite,soska utt. Bet vis snepareizaka davana auhohols jo kaneka davana domata berninam ne pieaugusajam

martinja223 martinja223 22. Feb 2016, 18:30

Nu man liekas, ka viss, kas noder berninam ir labas davanas. Tie var but grabulisi, autinbiksites, drebites. Ari pieminas lietas (piem.pedu nospiedumu forma, fotoramisi, atminu albumi utt) ir labas lietas. Tomer tas, ko es nesaprotu ir alkahola davinasana. Saprotu, ka uzdavina labu pudeli, tomer izbaudit to var tikai teetis..ne mamina un kur nu vel mazs beebis. Skiet, ka pudeles davinasana ir davana keksiisha peec. Uzdavinats ir kaut kas un nu miers.

Kad mums ar puiku piedzimsanu draugi uzdavinaja pudeli biju dikti bediga. Atklati sakot, ta vel joprojam stav majas, un puisiem jau 7menesi 😃

sandux sandux 22. Feb 2016, 00:02

Noderīgas dāvanas ir tās, kas noder bēbīsa aprūpē. Nederīgākās - pudele, ko paši izdzer😉

Ezis2009 Ezis2009 21. Feb 2016, 15:26

Man jau liekas, ka nav nederīgu dāvanu. Tas atkarīgs no saņēmēja gaumes, cik dāvana ir "laba" vai "slikta"😥kas vienam der un vajadzīgs, tas otram - nē). Protams, praktiskāk ir saņemt naudiņu, jo tad vecāki var iegādāties vēlamo, lai gan nauda ir bezpersoniska dāvana. Vērtīgākās lietas , visos laikos , ir bijušas ar roku darinātas!

zacc zacc 21. Feb 2016, 15:12

Liela daļa mīksto mantu mums arī nav iedzīvojušās, bet diezgan daudzas ir un ir kļuvušas par ļoti mīļām rotaļlietām.
Par drukātajām fotogrāfijām... nez, pilnīgi neatceros, kad būtu kaut ko drukājusi un likusi albumā. Veidoju albumus ar komentāriem elektroniski, visas omes un tantes ir pietiekami advancētas, priecājas, ja padalos. Un nekrājas lietas mājās. Tā ka VISS ir ļoti individuāli.
Par eko lietām - cik pieredze rāda, šis aspekts parasti netraucē. Savukārt plastmasīgas rotaļlietas ar baterijām gadījumā lielāks risks, ka var nepatikt.
Bet to, kas bērnam iepatiksies, vispār nav iespējams prognozēt. Tikpat labi neiedomājamākais štrunts var kļūt par vismīļāko rotaļlietu.

zacc zacc 21. Feb 2016, 10:08

Secinājums viens - apdāvināmie labi jāpazīst 😀 es tiešām nezinu, ko es darītu ar kkādu atmiņu albumu un knupīša turētàju 😀

20. Feb 2016, 16:19 Fulci

Kāpēc pati sev neizmantoji? 😉

Fulci Fulci 20. Feb 2016, 01:10

Piekrītu citām mammām, kas par NE-derīgākajām dāvanām uzskata šampūnus, krēmus, ziepes utml. Tas, kas no šī visa bija mums sadāvināts tā arī palika neizmantots, jo līdz gada vecumam meitas ādas kopšanai neizmantoju neko no ķīmiskām vielām.
Viss cits, tai skaitā arī mīkstās mantas(kuru labi ka nav daudz), esam novērtējuši -tagad bērnam 1,5 gadi un auklē savas mīkstās mantas.

kas_tas_tads kas_tas_tads 19. Feb 2016, 16:13

Noderīgas mums bija lielāka izmēra drēbītes, attīstošas rotaļlietas, sedziņa. Ar pamperiem riskanti - mazais dupsis dāvināto marku var neatzīt. Nenoderēja bērnu kosmētika (losjons, smaržīgs šampūns) - tādu nelietojam, izvēlamies bio bezsmaržas variantus. Īsti nenoderēja arī speciālie bērnu galda piederumi .
Paši ejot ciemos izvēlamies kvalitatīvas attīstošās rotaļlietas.

Ilvija82 Ilvija82 19. Feb 2016, 15:41

Labdien!
Es arī domāju, ka nederīgas dāvanas ir apģērbs, jo uzskatu, ka vecāki ir tie, kas izvēlas mazajam drēbes. Par izmēru arī piekritīšu! Raineram ir tādi apģērba gabali, kuri jauni tika nonesti uz pagrabu!Vēl pie nedrīgām mantām pieskaitītu neskaitāmas mīkstās rotaļlietas. Ja katrs, kurš nāktu ciemos, atnestu mīksto mantu, tad mājās nebūtu, kur apgriezties!
Par noderīgām dāvanām skatieties foto! Vispār tās ir lietas par kurām vecāki nemaz neiedomājas!
Ja es dotos uz kristībā, tad dāvinātu naudiņu, jo vecāki labāk zina, ko mazajam vajag!
Jauku dieniņu!

peciņa123 peciņa123 19. Feb 2016, 14:32

Noderīgākās- jebkas vērtīgs, kas paliks par piemiņu, piem., meitenei zelta, sudraba lietas, puikam kaut kas ekvivalents. No ne tik tuviem cilvēkiem- drēbītes uz izaugšanu, sedziņas, dvielīši (saskaņojot, lai nav 5. gab), jebkura lieta, kas vēl nav paspēta iegādāt, bet nepieciešama. Nederīga- mantas, drēbes, kas der uzreiz, pamperi (uzskatu par banālu dāvanu, pieaugušajiem tak tualetes papīru un paketes nedāvinam, tad kāpēc bērnam būtu, kas tāds jādāvina).

19. Feb 2016, 13:02

Meita nav saņēmusi nederīgas dāvanas. Uzskatu, ka, ja cilvēks ir veltījis laiku, naudu un izvēlējies dāvanu, tas nozīmē, ka viņam mēs esam svarīgi un tas ir daudz. Priecājamies saņemt jebko - vai tas ir grabulītis, grāmatiņa, drēbītes, rotaļlietas, arī autiņbiksītes... Ja cilvēks to ir izvēlējies, tātad viņš pats būtu ar mieru tādu dāvanu saņemt arī savam bērnam. Lielākā daļa jau tomēr pirms nākšanas ciemos apjautājas, ko vajadzētu. Parasti es lūdzu lietas, kas kādu laiku saglabātos, bet tas nav obligāti, ja cilvēks vēlas uzdāvināt autiņbiksīšu iepakojumu, kāda vaina, man nebūs jāpērk. 😀 Ja konkrētā manta vēl bērnam neder, es cenšos to paturēt prātā un dziļākajā skapja kaktā nelikt, ik pa laikam pārskatu sadāvinātās skaistās drēbītes un gaidu, kad beidzot meitai derēs. 😃 Jebkurā gadījumā, cienu cilvēku izvēli.
Ja pati eju raudzībās, tomēr mēģinu no mammas izdibināt, kas būtu nepieciešams. Šajā visā vienīgā problēma, ko saskatu ir tāda, ka manis izvēlētā lieta bērnam jau ir un otru tādu nebūtu kur likt. Tāda lūk varētu būt NEderīga dāvana - tāda pati manta, kas bērnam jau ir nopirkta/ uzdāvināta. 😀

zacc zacc 19. Feb 2016, 12:23

Visnoderīgāk - nauda vai kaut kas konkrēts no vajadzīgā, saskaņots ar vecākiem. Labas kvalitātes drēbītes arī man patīk. (piem., kkas smuks no Next, ko pati tāpat vien nepirktu). Bēbju rotaļlietām arī nav ne vainas, ja vien tās nav visādas tur pīkstošās un midžinošās - tādas neatzīstu.
Bet vispār saprotu dāvinātājus, ka nav viegli iekļauties budžetā un vienlaikus trāpīt desmitniekā. Novērtēju to, ka vispār grib iepriecināt, kaut arī ar štruntiņu.

cecii cecii 19. Feb 2016, 12:08

Noderīgas vienmēr ir praktiskas lietas. Es priecājos, ja uzdāvināja piem. lielo paku ar vienreizējiem paladziņiem, vai pamperu paku (te gan labāk pirms tam painteresēties kādu zīmolu, jo mazajiem mēdz būt visādas reakcijas un alerģijas). Manās acīs vērtīgs ir jebkurš rokdarbs - vai nu adījums, tamborējums, vai kāda pašdarināta attīstošā mantiņa.
Ja nàk raudzìbàs, pati labàkà dàvana bùs jaunàs màmiņas atslogošana no visiem darbiem, nàkšana ar savu cienastu.
Nederīgs. Uzreiz no pieredzes, ko esmu izmetusi, jo vienkàrši nebija pielietojuma - apğèrbs mazulim no sintètiska materiàla un kosmètika mazajam, smarźìga, ar nelabu sastàvu. Jàsaka, arì mìkstàs mantas ir nevajadzìga dàvana, jo bèrni arì pieaugot ar tàm ìpaši nespèlèjas.

laurlapa laurlapa 19. Feb 2016, 11:16

Nederīgās dāvanas jaundzimušajam - apģērbs, kas tūliņ būs par mazu;
Noderīgās dāvanas jaundzimušajam - plānā sedziņa, vilnas sedziņa, pamperi, grabulītis, nauda, lai vecāki paši nopērk dāvanu mazulim.
Manuprāt, raudzībās ejot dāvanai jābūt skaistai, oriģinālai, neredzētai un par atmiņu paliekošai. Visvairāk man patika, ka raudzībās nākot manam bērnam uzdāvināja skaistu plāno un vilnas sedziņu. Nepatika, kad tika uzdāvināta dušas želeja, jo to taču izlieto un viss, nekas par atmiņu nepaliek. Tāpat man nepatika, ka uzdāvināja ķemmīšu komplektiņu - vienkārši un prasti.

kerstyna kerstyna 19. Feb 2016, 10:26

Noderīgais bija viss jau sagādāts, bet pārdomātās mīļumdāvanas ir visjaukākās.
Nederīgās - 105 viena mazā izmēra lācīši un jaciņas. Gandrīz pusi ne reizes pat nepaspējām uzvilkt.

👍 Jā, mukumjaciņas super ideja!

rotaļlietas bēbīšiem pirmajos 3 mēnesos tāpat tik putekļus krāj, manuprāt 😀

Lāsma M. Lāsma M. 19. Feb 2016, 09:55

Manuprāt, visforšākā dāvana jaundzimušajam ir pašas gatavota dāvana (ja vien ir ķēriens kādas lietas darināšanā). Tā, piem., es pati dodoties raudzībās pie dvīnītēm uztamborēju skaistas, kokvilnas smukumjaciņas, par kurām visi bija sajūsmā. Un gandrīz 100% garantija- ka tādas kāds cits arī neuzdāvinās.
Savukārt, nederīgākās dāvanas jaundzimušajam- viennozīmīgi tādas, kuras nevar pielietot attiecīgā vecuma bērniņam. Piem., rotaļlietas. Protams, tās noderēs vēlāk, bet es dodu priekšroku dāvanām, kuras rada prieku attiecīgajā brīdī- vecumā. 😀

Kāda izmēra drēbītes dāvināja? Ja ciemiņi gribēja drēbītes dāvināt, tad pateicu konkrētu izmēru,jo bija arī tādi,kas dāvināja drēbītes,kas uzreiz jau par mazu bija ☹ 🤓|

Tīkamākās: personalizētas lietiņas konkrētam bērniņam, rotaļlietas lielākam bērnam, nevis kaudze grabulīšu. Ļoti patika, ka ņēma vērā, ja biju nosūtījusi linku uz lietām, kas man patiktu.

Nederīgākās: mīkstās vai nekvalitatīvas rotaļlietas; autiņbiksīšu torte ar pārāk daudz līmi, kas padarīja šo dāvanu izmetamu, jo, tinot autiņbiksītes ārā, tās tika saplēstas ☹

1 2