KOKONS - mājīga ligzdiņa jaundzimušajam, kurā mazulis jutīsies kā māmiņas puncī

KOKONS - mājīga ligzdiņa jaundzimušajam, kurā mazulis jutīsies kā māmiņas puncī

04. Aug 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ne tik sen kokons parādījies starp obligātajiem pirkumiem, gādājot mazulīša pūriņu.

Šī metode ir lieliska alternatīva mūsu māmiņu un vecmāmiņu jau zināmajai metodei – mazulīša ietīšanai. Atrodoties kokonā, tas bērniņu nomierina un palīdz ieņemt fizioloģiski pareizu pozu, jo kokonā bērniņš, lai arī atrodas ierobežotā telpā, var kustināt rociņas un kājiņas.

Sākotnēji kokons tika radīts priekšlaicīgi dzimušiem bērniņiem, taču nu tas kļuvis par lielisku atradumu ikvienam jaundzimušajam. Tā forma mazulim palīdz ieņem anatomiski līdzīgu formu tai, kādā viņš atradās, esot māmiņas vēderā, – muguriņa ir noapaļota, zods piespiests pie krūtīm, kājiņas saliektas. Šajā pozīcijā atrodoties bērns sajūt robežas – kokona mīkstās sienas – un jūtas mierīgāk, vieglāk iemieg.

Kokonā mazulīti arī vajadzības gadījumā ir viegli pārģērbt.

Glābiņš māmiņai

Pirmās nedēļas un pat mēnešus pēc piedzimšanas mazulis ir ļoti pieķēries savai māmiņai. Piedzimstot mazulim ir sākusies jauna dzīve, kas ir tik neskaidra un pat biedē. Savukārt ērtais kokons un tajā ieņemtā poza palīdz atslābināties un nomierināties. Tādējādi jaunajai māmiņai ir iespēja kādu laiku pavadīt bez bēbīša uz rokām, un paveikt savu mājas soli. Starp citu, mazulīti kokonā sev vari ņemt līdzi arī uz citām telpām mājoklī, jo tas sver vien 1,8kg, un to ir viegli pārnēsāt gan pa māju, gan arī ārā, vasarā atrodoties dārzā.

Kas ietilpst kokona komplektā Maxy Kids?

  • atmiņas putu pamatne;
  • vilnītis, kuru novietot zem mazuļa kājām. To pielāgo bērniņa augumam;
  • matrača pārvalks, kas izgatavots no ūdensnecaurlaidīga membrānas auduma, 100% kokvilnas;
  • noņemams organiskās kokvilnas palags + dāvanā papildu paladziņš;
  • drošības josta;
  • soma kokona pārvietošanai ar rāvējslēdzēju un rokturiem;

Maxy Kids kokona izmēri

40\69\18 cm, svars 1,8 kg

Kokona pamatne

Kokona pamats izgatavots no augstākās kvalitātes atmiņas putām, kas spēj atkārtot mazuļa ķermeņa formu. Tas ir elpojošs, neuzkrāj ogļskābo gāzi un nepieļauj baktēriju izplatīšanos. Tam ir īpaša forma, kas nodrošina mazuļa dabīgo fizioloģisko stāvokli. Viegli tīrāms, neuzkrāj putekļus un nezaudē savu elastību līdz pat 20 gadu garumā.

Valnītis zem kājiņām

Vilnītis zem kājām tiek gatavots no porolona - to pārvieto mazulim augot, nosakot bērna guļvietu. Paredzēts kā norobežojums, lai mazulis neslīdētu uz leju. Obligāts, lai nodrošinātu anatomiski pareizo pozu, kādu bērniņš ieņēma, atrodoties māmiņas puncī. Atrodoties dabiskā pozīcijā bērniņam ir arī vieglāk izdarīt savas lielās un mazās vajadzības, atbrīvoties no gāzītēm, lai mazinātu kolikas.

Ūdensizturīga aizsardzība

Matrača pārvalks ir izgatavots no ūdensnecaurlaidīga membrānas kokvilnas auduma kokvilna. Pārvalks ir noņemams, jo tajā iestrādāts rāvējslēdzējs. Membrānas audumam piemīt augstas higiēniskās īpašības un izturība. Tas novērš putekļu ērcīšu rašanos, neburzās, un ir paredzēts vairākkārtīgai mazgāšanai.

Organiskās kokvilnas pārvalks

Jaundzimušajam ir ļoti svarīgs materiāla, ar kuru viņš saskaras, tā kvalitāte. Maxy Kids kokons ir izgatavots no 100% kokvilnas. Audums ir hipoalerģisks, patīkams pieskārieniem un maigs mazuļa ķermenim, kā arī nerada kairinājumu. Organiskā kokvilna netraucē gaisa apmaiņai un nerada siltumnīcas efektu. Nemanāmas šuves. Paredzēts vairākkārtējai mazgāšanai.

Plata drošības josta

Piestiprināma ar lipekli un efektīvi pilda savu uzdevumu, notur elementus pat tad, ja tai pieķērušies diegi un putekļi.

Soma kokona pārnēsāšanai

Soma ar rāvējslēdzēju un rokturiem paredzēta kokona pārvietošanai. Somā var glabāt kokonu, neuztraucoties par putekļu nokļūšanu uz matrača, savukārt izturīgie rokturi ļauj droši un ērti pārvietot kokonu pārbraucienu laikā.

Uzzini vairāk par jaundzimušā kokonu:

bernugultinas.lv

Facebook

Instagram