Ko vilkt mazulim uz izrakstīšanos no dzemdību iestādes decembrī? Dalies pieredzē!

Ko vilkt mazulim uz izrakstīšanos no dzemdību iestādes decembrī? Dalies pieredzē!

11. Nov 2013, 17:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Puncītim šodien ir jau 36 nedēļas un 3 dienas.

Nāku pie jums pēc padoma, īpaši pie tām māmiņām, kam bērniņi dzimuši decembra sākumā.

Man pašlaik ir aktuāls jautājums - ko vilkt mazulim uz izrakstīšanās brīdi? Man ir ļoti skaists, silts konvertiņš - sedziņa ar lentīti.

20131107090211-94412.jpg

Un ir arī šāds kombinezoniņš.

20131107090241-23619.jpg

Sākumā domāju, ka izrakstīsimies ar kombinezoniņu mugurā, un pa virsu vilksim vien konvertiņu. Bet nolēmu pamērīt un sapratu, ka kombinezoniņš ir krietni lielāks par konvertiņu, un tos vienu otrā nedabūt.

Tātad - vai nu viens, vai otrs. Konvertiņš, protams, ir daudz skaistāks. Domāju, ka varētu vilkt flīsa kostīmiņu, apakšā kaut ko siltāku un pa virsu konvertiņu. Siltu cepurīti, cimdiņus, zeķītes. Mazā nenosals?

Vai tomēr - kombinezonā? Vienkārši un praktiski, bet ne tik skaisti.

Maksimilānu izrakstīja 30.janvārī, bija ļoti auksts. Viņam mugurā bija bija aitas vilnas kombinezons - 62.izmērs, un bildēs neizskatījās diezcik aizkustinoši..

20131107090621-81717.jpg

Es vispār ciest nevaru šīs bildes no izrakstīšanās. Tās ir tikai tris bildes, un visas šausmīgas. Visi skriešus skrien, bērns raud, kombinezonā slīkst, kājas saliekušās, rokas arī.

Kad atvedām mājās, viņa kājiņas un rociņas bija pievilktas pie ķermenīša un bija skaidrs, ka viņam nemaz nebija ērti.

No otras puses, skaistā konvertiņā nav iespējams mazuli ielikt autokrēsliņā. Un tieši tāpēc uz izrakstīšanās brīdi bērnam mugurā bija kombinezons. Bet, tiklīdz viņu ielikām krēsliņā, bērns histēriski kliedza, un man tik un tā viņš bija jāņem no krēsliņa ārā un jātur rokās. Tāpēc pagaidām nesaprotu, kā labāk darīt.

Padalieties savā pieredzē!

Iepriekš paldies!

Sabīne un Punča iemītniece

11. Nov 2013, 22:46

cik tajā bildē gadi?

11. Nov 2013, 19:06

vilkšu plāno kombinezoniņu, adītu cepurīti, cimdiņus un mazo likšu aitas vilnas guļammaisā, kas atrodas kulbiņā. Mašīnā tik atliks ielikt autosēdeklītī 😀
Priekš pozēšanas jau tev labāk derētu tas konvertiņš, bet tā kā mūsu ģimenē nepiekopj šādu tradīciju, tad nebiju aizdomājusies, ka tavā gadījumā vajag arī, lai smuki būtu 😀

zacc zacc 11. Nov 2013, 18:22

jūs ko, tiešām pirksiet to konvertu tikai, lai bildi uztaisītu?
nē nu, katrs pa savam naudu šķērdē 😀
Mums izrakstīšanās diena bija diezgan stresaina (galvenokārt RDzN dezorganizācijas dēļ - visām jātaisa plaušu rentgens, šie sadzen nez cik dzemdējušās, kad tūliņ beigsies kabinetam dzemdētāju pieņemšanas laiks, i vēl cilvēkus no malas tajā laikā pierakstījuši), tā ka par fotografēšanos vispār nepadomājām. Vīrs vēl skrēja piereģistrēt mazo, lai nav atkal speciāli kaut kur jābrauc, es šuvju dēļ ne nostāvēt, ne nosēdēt...
Saģērbu parastajā bodijā, jaciņā, galvā silta cepure, autobeņķī iekšā, silta sega virsū. Mašīnā nosedzu, kad uzsila.
Neatbalstu vešanu, neliekot autobeņķī, līdz ar to patiešām nesaprotu, priekš kam tas konvertiņš.