Ko uzzināsi jaundzimušā aprūpes lekcijā Māmiņu Kluba Vecāku skolā?

Ko uzzināsi jaundzimušā aprūpes lekcijā Māmiņu Kluba Vecāku skolā?

30. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja gaidi mazuli, bet nevēlies apmeklēt visu dzemdību sagatavošanas kursu ciklu, nāc uz jaundzimušā aprūpes lekciju un uzzini par jaundzimušā vizuālo novērtēšanu, kā aprūpēt mazuli mājās, vairāk par bērnu vakcinācijas jautājumiem! 

PIESAKIES UZ JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJU!

Lekcijas vada Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle Elita Svareniece

Ja ģimenē ienāk pirmais bērniņš, jautājumi par un ap bērniņa aprūpi ir sevišķi daudz, tāpēc Māmiņu Klubs nāk talkā, aicinot topošos vecākus apmeklēt jaundzimušā aprūpes lekciju!

Jaundzimušā aprūpes lekcijā uzzināsiet par :

  • jaundzimušā aprūpi dzemdību zālē. Uzzināsi vairāk par elpošanas ceļu atbrīvošanu, acu infekciju profilaksi, ādas kopšanu un bērna apģērbšanu pēc dzemdībām, kā arī to, kā tiek nodrošināt māmiņas un bērniņa kontakts uzreiz pēc dzemdībām.
  • Apgares skalu un jaundzimušā novērtēšanu pēc Apgares skalas, kā arī to, cik ir vesela bērniņa vērtējums. Apgares skala ir objektīva metode, kad piecas bērna stāvokļa raksturojošas iezīmes tiek vērtētas 1. un 5. minūtē pēc bērna piedzimšanas.
  • jaundzimušā vizuālo novertēšanu. Šajā lekcijas daļā uzzināsi, kādai ir jāizskatās jaundzimušā ādai, kas ir galvas avotiņi un kāpēc tas ir tik svarīgi, kā arī to, kādas izskatās jaundzimušā actiņas.
  • jaundzimušā fiziolologisko stāvokļiem- fizioloģisko masas zudumu, jaundzimušā dzelti, pārejošo drudzi, jaundzimušā krūts dziedzeru palielināšanos, verniksu, mekoniju un jaundzimušā vēdera izeju vispār.
  • bērna vakcināciju dzemdību nodaļā. Elita Svareniece lekcijas laikā pastāstīs par vakcinācijas kalendāru, par vakcīnām, kas tiek veiktas jau dzemdību nodaļā, kā arī atbildēs uz vecāku jautājumiem par tik strīdīgo jautājumu.
  • jaundzimušā aprūpi mājās. Dzemdību nodaļā pavadītās dienas ir visai maz, lai apgūtu un uzzinātu visu par jaundzimušā aprūpi, tāpēc topošajiem vecākiem noderīga būs šī lekcijas daļa, kur vecākā māsa Elita Svareniece iepazīstinās ar nepieciešamajiem aprūpes priekšmetiem, pastāstīs par ikdienas mazuļa kopšanu, kas jāievēro, izvēloties apģērbu jaundzimušajam, kā vannot mazulīti, kāda ir normāla mazulīša augšana pirmajā mēnesī.
  • mazuļa handlingu- kas jāievēro ik dienu aprūpējot mazulīti, kā ģērbt, celt, nest, velt bēbīti, kādi ir knifiņi ikdienas aprūpē.

Tāpat lekcijas laikā visi topošie vecāki ir laipni aicināti uzdot savus jautājumus!

PIESAKIES UZ JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJU!

Eksperts

Elita Svareniece

Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle
Elita Svareniece Vecāku skolā