Kad rādīt citiem savu jaundzimušo?

Kad rādīt citiem savu jaundzimušo?

29. Aug 2013, 07:52 Banija Banija

Šis jautājums man radās vēl pirms brīža, kad manā puncī sāka augt jauna dzīvībiņa. Jau tad zināju, ka sākotnēji centīšos izvairīties no sava bērna rādīšanas citiem, kur nu vēl bilžu publiskošanas sociālajos tīklos.

Pavisam nesen pazīstamo ģimenē piedzima bērniņš. Jau nākamajā dienā bērniņa vecāki tikko piedzimušā mazuļa fotogrāfiju ievietoja draugiem.lv draugu un visu draugu draugu apskatei. Man tas šķiet nepieņemami. Nav tomēr mazs bērns jauna mašīna vai kleita, kuru visiem atrādīt. Mazā dzīvībiņa ir jāsaudzē un jālolo, visu pirmām kārtām jau cenšoties to pasargāt no apkārtējiem. Ne velti senā latviešu (un arī citu tautu) gudrība māca, ka vajag izvairīties no mazuļa rādīšanas citiem tā pirmajās dzīves dienās. Es pat teiktu, ka pirmajos mēnešos. Līdzīgu uzskatu arī vienā no savām lekcijām pauda Diāna Zande, kura norādīja, ka pirmajos trīs dzīves mēnešos mazulim nepieciešams būt tikai ar savu mammu, tēti, t.i., tuvākajiem cilvēkiem. Nekādas ballītes, hipermārketu apmeklēšanas.

Pati mazā dēlēna fotogrāfijas tā pirmajos dzīves mēnešos nekur nepublicēju, arī centos izvairīties no to rādīšanas tālākiem radu gabaliem, nemaz nerunājot par mazuļa vazāšanu pa lielveikaliem u.tml. Bija cilvēki, kuri manu uzstādījumu uzskatīja par pilnīgi un galīgi jokainu, sakot, lai taču visiem parādu savu bērnu, lai ielieku bildi draugos. Visi taču grib redzēt. Jā, tik tālu nu esam nodzīvojuši, ka pat pie altāra dažs pamanās turēt rokā savu mobilo, lai attiecību statusu nomainītu uz “precēts”. Līdzīgi ir ar bērniem. Mēs dzīvojam sev, saviem mīļajiem, ne kādam virtuālajam tīklam.

Protams, šis ir kārtējais jautājums, kurā katram būs savs viedoklis.

Tādēļ vaicāju Tev – vai Tu sava jaundzimušā mazuļa fotogrāfijas jau pirmajās viņa dzīves dienās publicēji sociālajos portālos?

30. Aug 2013, 10:23

nē es sava dēla bildes neliku netā pirmajos viņā mēnešos kur nu vēl pirmajās dienās.

30. Aug 2013, 10:21

ja jau visi tā grib redzēt, tad lai liek savu bērnu bildes nevis tev būtu jāliek sava mazuļa bildes netā.
un jā par to vazašanu pa lielveikaliem, tas nav normāli, tikko dzimušu bēbīti ņemt uz lielveikalu.

30. Aug 2013, 10:19

jautāju atvaino, bet stūlbs, nav mazais tikko dzimušais bēbītis jārāda nevienam...

Banija Banija 29. Aug 2013, 10:10 lauvinja

Ja būtu iespēja, Tavam komentāram pieliktu zvaigznīti ar atzīmi "piekrītu" 👍

helliite helliite 29. Aug 2013, 09:39

Jaundzimušā bildi nekur neliku, tas viņš tiešām likās tik neaizsargāts un lolojams..
Pirmā bilde tika ielikta, kas mazajam bija 2,5mēneši.. Daudzi vēl nebija aicināti ciemos, tāpēc parādīju kādi abi izskatamies! Bet tas tikai privāti, draugiem.
Ne plašākam draugu lokam, kāds, piemēram, ir draugiem.lv..
Tagad, kad mazajam ir vairāki mēneši , bildes ik pa laikam ielieku !
Es ticu, ka tas prieks un pozitīvās emocijas, ko noteikti izjūt mani draugi, spēj nomākt jebkādu negatīvismu, ja tāds bijis!

Uz lielveikaliem negājām pirmos mēnešus, pirmkārt, jau dēļ tā, ka mazajam pārāk daudz iespaidi, un otrkārt- tie bija ziemas mēneši, baciļu laiks! Nevēlējos riskēt!

lauvinja lauvinja 29. Aug 2013, 09:30

Respektēju, ka šī ir katra paša izvēle. Katrs dara tā, kā uzskata par pareizu. Es to nedarīju - ne labi, ne slikti, bet atbilstoši savai pārliecībai.

Cenšos apdomāt, ko ieveitot netā un ko nē, jo īpaši vietās, kur es pati pēc savas iniciatīvas nevaru izņemt ievietotās bildes, jo netā viss bieži saglabājas ilgi - gadu desmitiem un es nedomāju, ka bērns būs dikti priecīgs tīņa gados ieraudzīt savas bildes - te es pusplikiņš, te es uz podiņa un taml.... vēl jo vairāk, tīņi mēdz būt nežēlīgi.....

meiva meiva 29. Aug 2013, 09:18

pirmajos mēnešos biju "aizmukusi" no Rīgas tieši šī iemesla dēļ - nekādi ciemiņi. Bija tādi kas to nesaprata, un joprojām nav bijuši ciemos. 😀 Bērna fotogrāfijas nekur nepublicēju un esmu to palūgusi arī savējiem - bērniņa tētim, vecvecākiem un savai māsai. Pat punča bildi soc.tīklā. ieliku jau pēc fakta 😀 Ir man bijusi bilde ar mazo rociņu, kas tur manu pirkstu vai bilde kur dēliņu var redzēt vienīgi profilā vai no pakauša. Arī šeit, MK konkursos, rīkojos tieši tā pat. Izvēlos bildes, kur dēliņa seju neredz.
Ticu, ka arī caur bildi var noņemt enerģiju. Vienīgie cilvēki kas redz dēliņa bildes ir manas Decembra meitenes 😀

Banija Banija 29. Aug 2013, 08:35 krixis3

Piekritīšu Tev ar ciemošanos. Arī pie mums pirmo mēnešu laikā ciemos ieradās gan vecvecāki, gan mazulīša onkuļi. Tiesa gan, tā kā mums visi radi dzīvo pārsimts km attālumā, tad pirmajos mēnešos paši ciemos nebraucām.