Kritēriji, iegādājoties apģērbu bēbītim

Kritēriji, iegādājoties apģērbu bēbītim

14. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev jau tā darba pilnas rokas - mazulītis jābaro, jāmaina viņam autiņbiksītes, jāmierina viņš. Un droši vien pie tā visa vēl var pieskaitīt reizi pa reizei arī neapmierinātību ar neērtu apģērbu, ko grūti bērniņam novilkt, uzvilkt, vai arī, kas berž mazuļa ādu. Ja izvēloties apģērbu, pievērsīsi uzmanību dažiem vienkāršiem nosacījumiem, atbrīvosi sevi no liekām problēmām, un arī mazulis varēs pētīt jauno pasauli ar komfortu.

Vienmēr meklē tikai kokvilnu

Mazuļa āda ir ļoti maiga, tāpēc speciālisti iesaka pirkt mazuļiem līdz gada vecumam apģērbu, kas būtu ražots no 100% kokvilnas. Jauktie materiāli izmantojami vēlāk, kad sapratīsi, cik tieši jutīga ir tava mazuļa āda.

Izvēlies to, ko ērti uzvilkt un novilkt

Āķīši, podziņas un rāvējslēdzēji var skaisti papildināt apģērba ārējo izskatu. Bet padomā par to, cik ilgs laiks tev pie tā visa jāpavada, piemēram, autiņbiksīšu maiņas laikā pēc negulētas nakts. Izvēlies apģērbu ar elastīgu kakla daļu, jo mazulim jau tā ne sevišķi patīk, ja viņam velk apģērbu pār galvu, viņa galva ir ļoti jutīga.

Kas attiecas uz apģērba apakšējo daļu, tad populārākās aizdares ir spiedpogas - pietiks, ja attaisīsi bodijam apakšdaļu, nenovelkot bērniņam apģērbu pavisam. Pēdējā laikā parādījušies veikalos arī apģērbi ar magnētiskām aizdarēm, kas vēl vairāk samazina mazuļa ādas traumu risku, gadījumā, ja kāda spiedpoga berž, piemēram.

Nepērc neko, ko ir grūti aiztaisīt, vai arī, kas vispār ir bez aizdarēm. Pievērs uzmanību arī sasienamiem krekliņiem.

Pērc bikses ar elastīgu jostiņu

Lai arī kā gribētos iegādāties vismaz dažus miniatūrus džinsiņus ar pogām, neļaujies kārdinājumam. Prakse pierāda, ka nemaz tik viegli tos nav nedz uzvilkt, nedz novilkt. Tāpat tādos džinsos tērptu mazuli ir grūti ievietot vēl kombinezonā.

Ja gribi džinsiņus, meklē maigus, elastīgus, kas neierobežotu mazuļa kustības, un izvēlies tādus, kam ir plata bikšu gumija augšdaļā. Nepērc ne pogājamas, ne šņorējamas bikses.

Atceries: uz apģērba norādīts tā aptuvenais izmērs!

Katrs mazulis ir citādāks, katram apģērba ražotājam ir savi standarti un izmēri. Var gadīties, ka tavam mazulim ir garas kājas, bet īss rumpītis. Bet var gadīties, ka viņš tev ir samērā apaļīgs un drēbītes jāpērk platākas. Atceries, ka uz apģērba norādītais izmērs nenozīmē, ka visas šī izmēra drēbītes būs vienāda lieluma.

Un vēl - bērniņa mazuļa izmērs nekādā ziņā nenorāda pilnīgi neko par viņa attīstību, attīstību vērtēs bērna pediatrs.

Tiecies uz vienkāršību

Pārbaudi visu apģērbu - novērtē, vai tas nevarētu būt krāsots ar kaitīgām krāsvielām, un centies nepirkt apģērbu ar rišām, bantēm un tamlīdzīgām lietām pirmajā mazuļa dzīves gadā. Nesagādā pati sev vilšanos brīdī, kad vilksi skaisto svētku kleitu, kuras kruzuļi traucē gan bērniņam, gan tev, un vēl var gadīties, ka kādas apģērba detaļas mazulim izraisa ādas kairinājumu.

Veido rezerves ar prātu

Iegādājoties pavasara vai vasaras laikā izpārdošanās ziemas apģērbu, vari ietaupīt. Bet nepārsteidzies. Citādāk pēc tam var nākties vilties, jo, piemēram, bērniņš, kas paaudzies, negribēs nēsāt nekādus stilīgos tevis gādātos krekliņus, priekšroku dodot polo tipa krekliņiem. Nav jau tā, ka visi mazuļi ir kaprīzi apģērba fasona dēļ, bet atceries - bērni vienkārši ātri aug! Bez tam, gadās, ka grūti uzminēt, kāda izmēra apģērbs varētu derēt bērnam pēc 6 vai 8 mēnešiem. Uzmanies, jo var gadīties, ka mazulis no jaunās jaciņas jau izaudzis vēl pirms tās uzvilkšanas. Te palīdzēt var citu vecāku pieredze un aptuvenā bērnu izmēru statistika uz konkrēto vecumu.

Ļaujies krāsām!

Nav obligāti meitenes jāģērbj rozā kleitās un zēni  - zilos krekliņos ar auto. Mūsdienu apģērbu ražotāji piedāvā izvēlēties bērnu apģērbu dažādās krāsās. Ļaujies fantāzijai, izvēloties apģērbu toņu. Zēniem piestāv gan tumši sarkans, gan zaļš, gan brūns. Tāpat abu dzimumu bērniem var iegādāties oranžas, zilas, dzeltenas un violetas krāsas drēbes.

Izvēlies apģērbu ar interesantiem attēliem. Nekautrējies apskatīt drēbītes, kas it kā paredzētas cita dzimuma bērniņiem. Neierobežo sevi! Būsi pārliecināta, uzzinot, cik stilīgi izskatās meitenēm "zēnu" svītrainās drēbītes un zēniem - "pumpainie" krekliņi.

Bez bodijiem neiztikt

Autiņbiksīšu nēsāšanas vecumā, kad mazuļi vēl nestaigā, praktiski visi vecāki izmanto bodijus - krekliņus, kas aizpogājami to apakšdaļā starp mazuļa kājiņām. Šis vienkāršais bērnu apģērbs ir viegli novelkams un uzvelkams. Tajā bērniņam nav karsti. Ar bodijiem nokļūdīties nevar, arī, ja pirksi vairākus izmērus uz priekšu, jo tie ir velkami gan vasarā, piemēram, vieni paši, gan ziemā kā pirmā drēbīte, uz kuras velk visu pārējo.

Koncentrējies uz galveno

Stilisti iesaka bērna garderobi veidot no vienkārša piegriezuma apģērbiem. Apģērbu vienmēr var papildināt ar kādu košu vai neparastu lietiņu. Piemēram, ar vestīti, jaciņu vai svītrainām zeķbiksēm. Košām kleitiņām papildinājums vispār nav nepieciešams!

Ja šaubies, pērc par 1 izmēru lielāku

Mazuļi aug ļoti ātri. Pārāk garas bikses var galos atlocīt, bet krekliņu, kuram gara apakšdaļa, var likt biksēs. Un tas būs labāk, nekā glabāt visu skapī, un vēlāk saprast, ka nu jau vairs neder.

Māmiņu Klubs