Kā pareizi ģērbt mazuli ziemā?

Kā pareizi ģērbt mazuli ziemā?

04. Dec 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svaigs gaiss ir svarīgākais vitamīns ikvienā gadalaikā. Arī pašiem mazākajiem ir nepieciešamas ikdienas pastaigas. Bet kā ģērbt mazuli ziemā, lai viņam būtu silti, bet tajā pašā laikā ne pārāk karsti?

Šis jautājums īpaši uztrauc topošās māmiņas, kuru mazuļi pasaulē nāk ziemas mēnešos, jo viņām nav īsti skaidrs, kā ģērbt jaundzimušo.

Trīs noteikumi

„Neatkarīgi no bērna vecuma, ir jāievēro trīs noteikumi: drēbēm ir jābūt vieglām, ērtām un tām jāsaglabā siltums. Nav vajadzības vilkt 58 bikses, 25 džemperus un 34 cepures. Nepārtuntulē mazuli! Svarīgākais, lai drēbju minimums bērnam nodrošinātu komforta maksimumu,” iesaka pediatre Lolita Zorģe.

Pēc Lolitas Zorģes vārdiem labāk iegādāties pāris kombinezonus un ziemas drēbīšu komplektus, jo mazulis būs jāģērbj atšķirīgi, kad aiz loga rādīs - 4° un pavisam citādi, kad aiz loga būs mīnus 10° vai mīnus 15°.

„Ja tas ir jaundzimušais, tad var iegādāties apvienoto kombinezonu, ko pavisam vienkārši var pārvērst par kombinezonu- maisu vai arī par kombinezonu, kur var ievilkt katru kāju savā bikšu starā. Bet vislabākais, protams, būs termokombinezons, jo tas ir viegls un tajā pašā laikā arī ļoti silts. Īpaši svarīgi tas būs bērniem, kuri jau aktīvi kustās. Drēbēm nekādā gadījumā nevajadzētu traucēt mazuļa kustībām,” uzsver pediatre.

Pievērsiet uzmanību!

Jūs esat ieradušies veikalā un esat gatavi izvēlēties. Uz ko skatīties? Lūk, uz ko: 

- Atrodiet uz apģērba norādes par pieļaujamo temperatūru (līdz -10° vai līdz -40°).

- Uzziniet, kāds ir kombinezona sastāvs: ideālajā gadījumā virsējai kombinezona kārtai ir jābūt elpojošajai un jāatgrūž mitrums.

- Pārbaudiet kombinezona šuves. Visbiežāk ārējā kārta ir izgatavota no poliamīda, kas  padara apģērbu izturīgu un „elpojošu”.

- Atcerieties, ka jo vieglāks pildījums, jo vairāk tas ir kombinezonā, kas nodrošina, ka šo apģērbu var izmantot zemākā temperatūrā.

Kombinezonu pildījumi mēdz būt dažādi:

- sintepons aukstām ziemām nederēs- maksimums līdz -10 grādiem.

- līdz -30 grādiem var nēsāt termokombinezonu.

- kombinezoni ar fiberšķiedru iztur līdz pat -25 grādu lielu salu.

- ja kombinezonam ir viena membrāna, tad to neiesaka nēsāt, ja temperatūra ir zemāka par – 15 grādiem, kā arī sniegputenī.

- dūnvilnas kombinezonā pastaigās droši var doties līdz pat -15 grādiem

Vai ir vajadzīgs siltais guļammaiss?

Bez kombinezona jaundzimušajiem ziemīgām pastaigām noderēs arī dūnvilnas vai aitādas guļammaiss. Pats labākais materiāls- aitāda. Tā ir izturīga un tā kā mikrobiem nepatīk vilna, tad aitāda tiek uzskatīta par hipoalerģisku. Uztur siltumu, ja laukā ir pat -25 grādu liels sals.

Atlaides! 

Māmiņas, tieši tagad daudzām ziemas precēm ir atlaides!

Izmantojiet izdevību iegādāties kombinezonu priekšdienām- vienmēr pakonsultējoties ar pārdevēju var iegādāties kombinezonu gadu uz priekšu!

Un pat tad, ja nevēlies iegādāties neko priekšdienām, vari ieklausīties pediatres Lolitas Zorģes ieteikumos un iegādāties vairākus apģērbu veidus mazulim jau tagad.

Kā Tu izvēlējies kombinezonu savam mazulim?