Kā mainīt bērna gulēšanas režīmu?

Kā mainīt bērna gulēšanas režīmu?

06. Aug 2019, 00:00 Dubultmamma Dubultmamma

Pirmā nedēļa mājās ar teju 4gadnieci un zīdaini nu ir pagājusi un tad, ja neskaita lielo māsu, kas visu laiku mazajam mīļumam cenšas skaitīt pirkstiņus, iedot palasīt grāmatu vai sarīko mammai dusmu lēkmi par to, ka viņai par maz ļauj turēt bērniņu rokās, man šis laiks liktos ideāls.

Pagaidām pietiek spēka, miega bads nav iestājies, piens ir, kolikas nav, neskatoties uz manu ēdienkarti, bērns mierīgs un pat tad, kad raud, tas drīzāk izklausās pēc klusas un ausij tīkamas ņurdēšanas, taču jau šobrīd apzinos, ka nākotnē liela problēma būs saistīta ar miegu, jo jau šobrīd jaunākā meitiņa ir daudz aktīvāka naktī, pa dienu cītīgi krājot spēkus un izguļoties.

Ja ar pirmo bērnu šādas problēmas nebija, tad šobrīd saprotu, ka jaunākās režīmu jāmaina, bet kā? Neļaut gulēt nedēļu vecam bērnam dienas laikā? Ļaut gulēt mazāk, biežāk modinot? Ļaut visam pašam sakārtoties, gan jau mazā pati "pārslēgsies" no nakts pasaules pētīšanas uz dienu?

Nepārprotiet, viņa netrokšņo, neraud, ar vēdera pūšanos nemōkās, vien atver savas ačteles un dzīvojas nomodā 1.5-2h no vietas, ik pa brīdim neatsakoties no piena. Varbūt kādai jaunajai māmiņai bijis līdzīgi?

Attēls no pixabay.com