Jaunu vai lietotu?

Jaunu vai lietotu?

20. Feb 2017, 10:04 FejuFeja FejuFeja

Mūsu mazajai peciņai atsevišķas lietas bija saglabājušās mantojumā no lielā brāļa – gultiņa, aktivitātes paklājiņš, drēbītes un vēl šis tas, kas vajadzīgs mazulim. Ar vīru diskutējām, vai gultiņai iegādāties jaunu matracīti vai arī atstāt brāļa, nolemjot par labu jauna iegādei, jo, lai arī varbūt lietots vien pāris gadus, tas tomēr ir paguvis sevī uzsūkt putekļus un citus baciļus, tāpēc jauns gultas matracītis būtu mazākais ieguldījums.

Gatavojoties bērniņa ienākšanai pasaulē, veicu arī lielo ratu izpēti. Rakos internetā, uzklausīju atsauksmes un apstaigāju veikalus. Viena marka iepatikās, taču to cena jauniem ratiem – pāri 1000 EUR. Lai arī vīrs teica, ka man tikai atliek izvēlēties ratus un tādus arī iegādāsimies, ar veselo saprātu sapratu, ka četru ciparu skaitlis – tas ir ļoti daudz. Tāpēc Facebook pieteicos vairākās grupās, kurās tiek tirgoti lietoti rati. Ik reiz, kad tirgošanā parādījās mani interesējošā ratu marka, biju jau gatava zvanītāja, braucēja un pircēja, bet vienmēr kaut kas atturēja, jo baidījos iegrābties. Un tā baidoties arī beigās notika tas, no kā tik ļoti centos izvairīties.

Galu galā ratus iegādājāmies lietotus, kādā lietoto ratu veikalā. No skata skaisti, gandrīz kā jauni, uzpucēti. Ne kur piesieties. Tiesa, ratu veikals maziņš, šaurs, tāpēc nekāda izmēģinājuma pastaiga ar ratiem pa to gan nesanāca. Tomēr sirds gavilēja – mums būs tādi rati, kādus tik ļoti vēlējos. Ratus atvedām mājās un dzīvokļa gaitenī nu tie gaidīja savu mazo braucēju.

Pasaulē ienāca mazulītis un dzīves piektajā dieniņā devāmies arī pirmajā pastaigā. Sekoja otrā, trešā pastaiga, un, jo lielākus attālumus pastaigas laikā mērojām, vai vairāk sāku piefiksēt, ka ar maniem ratiem kaut kas nav lāgā. Tie velk uz vienu pusi un principā visu laiku ar spēku jānotur, lai nenobrauktu no ceļa. Biju pacietīga. Domāju, ka es vienkārši tāda tizla padevusies, kura neprot ratus stūrēt, bet beigās arī vīrs atzina, ka ratiem kaut kas ar asīm nav kārtībā. Gluži loģiski, ka veikalā „uz aci” tādu defektus nekad nepamanīt.

Vīrs teica, ka pats ratus remontēt neuzņemsies, jo, labu gribot, tos var sabojāt vēl vairāk. Pēc kādas kārtējās šķībās pastaigas mani nervi bija tik ļoti uzvilkti, ka zvanīju pārdevējam un teicu, ka vēlētos atgriezt atpakaļ preci. Labāk piemaksāt, bet tad jaunus un bez defektiem. Uz to saņēmu atbildi, ka viņi tādu praksi nepiekopj. Tā teikt - pati vainīga, ka gribēji ietaupīt. Protams, var kaut ko domāt par remontu. Apzvanīju tuvējos velo servisus. Visi kā viens minēja, ka atvest parādīt ratus varu, bet viņi neko nesola...

Pēc šī gadījuma esmu sev nosolījusies, ka turpmāk vairakkārt pārdomāšu, pirms pirkšu lietotu preci. Jo sevišķi tad, ja potenciālos defektus nav iespējams fiksēt uzreiz darījuma laikā. Un, ja Dieviņš kādreiz dos vēl kādu bērniņu, gādāsim jaunus ratus.

Ko savam bērniņam Tu gādāji jaunu, bet ko pirki lietotu?

ziemelbriedis ziemelbriedis 20. Feb 2017, 23:17

meitai kaiminzemes bērnu ratu veikalā - jaunus ratus nopirku ar tādu pašu defektu kā jūs nevadāmi un velk uz vienu pusi, pa veikalu, kur flīzes tik uz pakaļējam ritņiem var izbraukt. Tak'a jauni rati ar var būt brāķi - nosolījos sev šīs firmas ratus vairs nekad nepirkt.
otram bērnam paņēmu lietotus un esmu laimīga.

20. Feb 2017, 14:50

Rati visiem bērniem bija un ir lietoti. Jauni likās bezjēgā dārgi vai arī pārāk prasti. Tad labāk nopirku pārbaudītu vērtību- Emmajungas lietotus ratus, kas man reāli kalpoja 3 bērniem. Jaunu pirmajam bērnam pirku gultiņu un gultām matračus, tāpat ieguldīju auduma autiņos (jaunos, bet pārpirku no citas mammas daudz lētāk nekā veikalā), drēbītes man praktiski visas bija lietotas. Bet izskatījās tāpat kā jaunas, jo man atdeva draudzene, kura tās bija kādas 3 x uzvilkusi savai mazulītei, viņa ļoti ātri izauga.

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 20. Feb 2017, 13:38

Mēs arī pirkām lietotus ratus, jo jauni, kādus es vēlējos bija virs 1000eiro. Zināju, ka vēlos tieši šādus ratus un nevienu citu zīmolu, kā šo, jo ar pirmajiem diviem bērniem braucu "lētā gala" ratiņos. Ļoti nomocījos un sapratu, ka tādus nevēlos. Zinu, ka "dārgajiem" ir laba amortizācija, viegla stumšana, liela kulba, riteņi, kas grozās ne uz riņķi, līdz ar to neķersies, varēsim izbraukt pa sniegu, dubļiem utt.
Tā ka mazā piedzima priekšlaicīgi, ratiņus nebijām vēl nopirkuši, meklējām labāko piedāvājumu gan jauniem, gan ss.lv lietotiem. Dienā, kad atbraucām mājās, iegāju ss.lv un tikko bija ievietots labs piedavājums, tikai 380eiro par ratiņiem, kurus meklēju. Aizbraucām aplūkot, viss bija ok, pēc tam vīrs nomazgāja, saeļļoja gutņus, pievilka skrūves ( uztaisīja tehnisko aplopi) un ar tiem braucām gandrīz divus gadus. Mums paveicās un esam ļoti apmierināti, pieļauju, ka ar tiem izbrauks vēl kāds mazulis.
Pieļauju, ka pērkot lietotu, ir laimes spēle, viss ir atkarīgs arī no tā, cik saudzīgi līdz šim tie ir lietoti, lietoti vienam, vai vairākiem mazuļiem. Manuprāt, labāk ir pirkt no cilvēkiem, nevis lietotu preču veikalos. Tur ir iespēja visu pajautāt cilvēkam, kurš tos ir lietojis. Visu pārējo, izņemot barošanas krēsliņu pirkām jaunu, vai arī lietojām māsas lietiņas. Arī ar barošanas krēsliņu mums ļoti paveicās, pirkām lietotu Bloom krēsliņu, cena laba un lietot bija ļoti ērti.

Ilvija82 Ilvija82 20. Feb 2017, 11:45

Ratus viennozīmigi tikai jaunus! 😀

mamma88 mamma88 20. Feb 2017, 11:33

Nepirkām lietotu šā iemesla dēļ.

Ievas_mamma Ievas_mamma 20. Feb 2017, 10:59

Rati bija vienīgā lietiņa, kuru pirkām lietotu. Izmantoju ss.lv, un Jelgavā atradu savus brīnišķīgos ratus. 3in1, iegādājos par 90eur!!! Ratiņi vizuāli tieši tādi, kādus gribēju. Braucam jau 5 mēnešus - neviena defekta! Izskatās skaisti un brauc ideāli. 😀