Kā izvēlēties ūdens termometru?

Kā izvēlēties ūdens termometru?

30. Nov 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ūdens termometri visbiežāk tiek lietoti, lai nodrošinātu tieši pareizu mazuļu vannošanu. Ir redzēts, ka tādi iebūvēti pat bērnu vanniņās, bet vecāki parasti dod priekšroku to atsevišķai iegādei.

Vanniņā iebūvēta termometra plusi:

- līdz ar vanniņas iegādi, atsevišķi nav jāiegādājas termometrs;

- tas ļaus kontrolēt nemitīgi ūdens temperatūru bez liekām darbībām;

- tas ir bērniņam drošs - viņš to nevar nedz salauzt, nedz norīt kādu tā detaļu.

Termometri iedalās: tradicionālajos (eļļas, spirta, dzīvsudraba) un elektroniskie.

Elektroniskie modeļi ļauj ūdens temperatūru izmērīt uzreiz, un piktogrammai līdzīgā indikācija, kas norāda, uz to, vai ūdens ir auksts, karsts vai normāls, palīdzēs ātri izprast temperatūras rādījumu.

Ļoti labi, ja termometrs aprīkots arī ar funkciju, kas mēra ne vien ūdens temperatūru, bet arī telpas gaisa temperatūru. Liels mīnuss tieši elektroniskajiem modeļiem ir to cena.

Izvēloties termometru, izpēti kārtīgi tā skalu - piktogrammai būtu tev jāpalīdz, nevis jātraucē noteikt precīzu ūdens temperatūru.

Neatkarīgi no izvēlētā termometra veida, jāpievērš uzmanība tā:

  • uzticamībai
  • izturībai (labi, ja tā korpuss ir ūdensnecaurlaidīgs un triecienizturīgs)
  • pildījumam (visbīstamākie ir dzīvsudraba termometri)
  • izskatam. Bieži vien ūdens termometri ar savu izskatu piesaista bērnus, un tad var iegūt "divus zaķus ar vienu šāvienu"- ūdens temperatūra ir izmērīta, un bērns mierīgi vannojas, jo ir aizņemts ar "rotaļlietu".

Jauku vannošanos vēlot,

Māmiņu Klubs

 20130924150836-43736.jpg

NUK termometrs bez dzīvsudraba. Ūdens temperatūru var izmērīt precīzi, neparastā termometra forma piesaistīs bērna uzmanību. Optimālā ūdens temperatūra bērnam ir aptuveni 37◦C, kas attēlota uz termometra skalas ar mazuļa simbolu.

piicka piicka 07. Nov 2016, 13:49

Nopirku visparastāko ūdens termometru, kuru pirmo ieraudzīju Rimi veikalā. Termometrs bija nepieciešams tik īsu laiku (ļoti ātri piešāvos saprast arī ar pašas roku, vai ūdens ir gana silts un nav par karstu), ka pirkt kaut ko specifisku būtu bijis galīgi veltīgi. Un temperatūru vienmēr izmērīju pirms vannošanās, reizēm vannošanās laikā, taču spēlēties ar termometru bērnam nedevu, tā ka pilnīgi vienalga, cik viņš trausls vai netrausls.