Izvēlamies ratiņus jaundzimušajam: 9 parametri,kas jāņem vērā

05. Jun 2013, 15:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ratu izvēle ir nozīmīgs notikums ikvienā ģimenē, kurā tiek gaidīta muzlīša ierašanās – cik lielus, cik smagus vai vieglus, kādā krāsā – parametru ir daudz, kuri jāparedz pirms lielā pirkuma veikšanas.

Konsultē Sintija Strautiņa, Baby -Vest pārdošanas speciālists

Arī topošie superbēbīša vecāki Liene un Kaspars ir ratiņu meklējumos, tāpēc devāmies uz veikalu, lai saprastu, kuri būs piemērotākie gaidāmajam superbēbītim.

Aplūkojot dažādus ratu modeļus, Liene un Kaspars izvēlējās trīs, kuri šķita visatbilstošākie topošo vecāku prasībām. Taču pirms tiek veikta izvēle, bez konsultanta padoma neiztikt, jo ļoti būtiski uzdot savus jautājumus, lai zinātu, ka iegādājamies tieši to, ko esam meklējuši.

Ratu lietojamība

Izvēloties piemērotākos ratiņus, svarīgs aspekts ir- pa kādiem ceļiem ratiņi tiks lietoti- pa meža ceļiem, asfaltu vai bruģi. Jo nelīdzenāks ir segums, jo ir jābūt labākai amortizācijai,ko varēs nodrošināt lielāki ratu riteņi.

Automašīnas bagāžas nodalījums

Ja vecāki plāno daudz braukāt arī ar automašīnu, noteikti jāparedz, vai automašīnas bagāžas nodalījums ir pietiekami liels ratu kulbai un rāmja daļai.

Kulbas izmērs

Tāpat nozīme ir arī kulbiņas izmēram. Superbēbītis Bērziņu ģimenē pasaulē nāks vasarā, taču arī gada aukstajos mēnešos šī kulbiņa būs vēl nepieciešama, tāpēc jāparūpējas,lao kulbiņa būtu pietiekami liela.

Latvijā, kā uzskata Baby-Vest pārdošanas specialist Sintija Strautiņa, populārākie rati ir Emmaljunga, jo ir lielās kulbas, ļoti siltinātas, piemērotas mūsu aukstajām ziemām, tāpat rāmim lieli 4 riteņi, līdz ar to būs ērti braukt pa mežiem un jūru. Piemēram, šo ratiņu kulbas iekšējais izmērs ir 79 centimetri, tāpat kulbiņā ir iestrādāts paceļams galvgalis.

Moskītu tīkls

Tā kā vasarās pie mums ir ļoti daudz odu un citu dažādu kukaiņu, tad svarīgi skatīties vai ratiņu kulbas jumtiņā ir iestrādāts moskītu tīkls, kas pasargās bērniņu. Ja tāda nav, tad vērtīgi to iegādāties atsevišķi.

Ratu salikšana un izjaukšana

Lai mēs saprastu vai šie rati ir ērti lietojami, noteikti veikalā jāpamēģina tos izjaukt un salikt, lai pēcāk mājās nav jāmin – kā īsti tas jādara vai jāmēģina to darīt ar video vai pamācību palīdzību.

Ratu svars 

Pirms iegādājamies bērnu ratiņus, jāsaprot, cik liela nozīme ir to svaram, jo ir pieejami ļoti dažāda smaguma braucamrīki.

Iepirkumu grozs

Izvēloties ratus, mums jāizvērtē, cik lielu lomu spēlē ratu bagāžas jeb ratu groza nodalījums – vai mums ir nepieciešams liels grozs vai pietiks ar neliela izmēra vietu somai.

Regulējams rokturis

Ja ģimenē pāris ir gara auguma, tad noteikti vajadzētu izvērtēt, cik augsts ir rokturis stumšanai un vai tas ir gana ērts. Gadījumos, kad viens no partneriem ir garāka, otrs- īsāka auguma, var noderēt regulājamais rokturs, kad katrs no partneriem var pieregulēt augstumu. 

Sporta daļa

Lielai daļai ratu komplektā ir arī sporta daļa, kas nozīmē, ka ratiņus var lietot ilgāku laiku. Ja mammai ir svarīgi redzēt bērniņu, tad vajadzētu dot priekšroku ratiem, kuru sporta daļu iespējams likt gan braukšanas virzienā, gan pret sevi.

Tā kā bērnu ratiņi ir lieta, kuru mēs izmantosim katru dienu vairāku gadu garumā, tiem ir jābūt patiesi ērtiem – praktiskā nozīme tomēr stāv pāri visam.

Māmiņu Klubs

 

20130523093109-47704.jpg

Brīvības gatve 244, Rīga Darba laiks:
tel. + 371 67543742 P.P.: 10.00 - 19.00
E-mail: info@babyvest.lv Sest.:10.00 - 17.00

veesma veesma 05. Jun 2013, 16:15

Man gan neliekas, ka Emaljunga ir populārākie rati Latvijā, cik tad ir to ģimeņu, kas var tik dārgus ratus iegādāties.

veesma veesma 05. Jun 2013, 16:12 sviestamusha

Man bija Roan Marita rati un man viņi patika.