FOTO: Liekam mazuli uz grīdas pilnvērtīgai viņa attīstībai

FOTO: Liekam mazuli uz grīdas pilnvērtīgai viņa attīstībai

21. Jul 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāatzīst, ka krēsliņi, šūpuļkrēsliņi un tamlīdzīgas ierīces ir ērtas vecākiem, BET vienmēr atcerieties, ka bērns tajās pilnvērtīgi neattīstas, viņa attīstība norit vienā pozīcijā, jo vienīgās kustības ir - rokas uz priekšu!

Fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne nerekomendē izmantot šādus krēsliņus un iesaka, ja tomēr tādus izmantojat, izmantot tos tiešām uz ļoti īsu brīdi.

Vecākiem, kas sēdina mazuļus tādos krēsliņos būtu jāsaprot, ka mazulis tajos nevar brīvi kustēties un nevajag tad arī gaidīt no mazuļa, lai viņš mācās, piemēram, velties.

Tā vietā, lai mazuli sēdinātu tādōs krēsliņos, lieciet viņu uz grīdas, izmantojot vidi, kas ir viņam  pati piemērotākā!

Vienīgais izņēmums ir, ja uz īstu brīdi mazuli liek krēsliņā, piemēram, ja viņam ir astma, respiratorās saslimšanas, problēmas ar sirsniņu, jo šo saslimšanu gadījumā mazuļa ķermenītim jābūt mazliet piepaceltam. Bet kopumā, vibrokrēsliņi un šūpuļkrēsliņi nav ieteicami.

Liekam mazuli uz muguras!

Fizioterapeite atgādina, ka mazulim sākumā jāiemācās velties uz sāniņu un tikai tad jāmācās noturēt līdzsvaru un tad - jāmācās velties uz vēdera.

Velšanās uz vēdera caur muguru pirmajos dzīves mēnešos ir nejauša, neapzināta vai arī - mazulim ir paaugstināts muskuļu tonuss, jo mazulis pats iemācās velties mazliet vēlāk.

Trīs mēnešu vecumā mazulis var velties no muguras uz vēderiņu, bet, kamēr viņš jums to pats nav parādījis, nevajadzētu viņu likt uz vēderiņa.

Mazuļus, kuri vēl nav iemācījušies velties, liekam uz muguriņas un tad bērniņš pats var izlemt, velties viņam uz sāniņu, vai mēģināt tikt uz vēdera.

Savukārt aprūpes laikā, autiņbiksīšu maiņas laikā droši var mazuli likt uz vēderiņa.

Brīdī, kad mazuli apkopjat to drīkst, jo tas ir tikai uz īsu brītiņu un tādā veidā mēs viņam parādam, ka viņš var pats arī apvelties uz vēderiņa.

Māmiņu Klubs

20140522122608-97895.jpg

Huggies® Pants – superelastīgas autiņbiksītes - biksītes

radītas bērniem, kuri jau sākuši sēdēt, rāpot un staigāt!