DISKUSIJA: Kāds ir tavs, ziemā dzimušais bērns? Te daži zinātnieku secinājumi!

DISKUSIJA: Kāds ir tavs, ziemā dzimušais bērns? Te daži zinātnieku secinājumi!

05. Jan 2016, 23:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemā dzimušie bērni ir tālredzīgāki, kā vasarā dzimušie, un viņiem ir retāk arī dažādas ar redzi saistītas saslimšanas dzīves laikā. Pasaulē jau sen oftalmoloģijas sfērā ticis veikts pētījums, ko pārbaudījuši un apstiprinājuši ārsti - oftalmologi. Pie tam, šajā pētījumā piedalījušies vairāk kā 300 000 bērnu no visas pasaules.

Izrādās, ka bērniem, kas dzimuši jūnijā un jūlijā ir par divdesmit četriem procentiem augstāks risks tikt pie kādas no tuvredzības formām, nekā tiem, kas dzimuši decembrī un janvārī. Šie dati tikuši pārbaudīti un apstiprināti, pētot bērnu redzi dažādās pasaules valstīs.

To var izskaidrot ar saules staru iedarbību uz jaundzimušo. Attiecīgi tiem, kas dzimuši decembrī, ir vairāk izredžu dzīvot ilgāk.

Interesanti, bet zinātnieki izskaitļojuši, ka iespējas dzīvot līdz 100 gadu vecumam, decembrī dzimušiem ir par 16% augstākas, kā tiem, kas dzimuši vasaras mēnešos.

Bērniem, kas dzimuši janvārī ir paaugstināts risks tikt pie psihiskām saslimšanām. To apstiprinājuši vairāk kā 250 pētījumi, kas veikti visā pasaulē. Slimīcās, kurās ārstējas pacienti ar psihiskām saslimšanām, cilvēku, kas dzimuši decembrī, ir par 8% vairāk. Zinātnieki to skaidro ar saules trūkumu mazulim tik ļoti svarīgajā attīstības periodā laikā, kad viņš ir māmiņas puncī.

Toties janvārī dzimušajiem bērniem ir ļoti laba atmiņa, viņi iegaumē praktiski visu. Tāda nozīmīga īpašība viņiem palīdz visas dzīves garumā nepieļaut dažādas kļūdas.

Bērniem, kas dzimuši februārī, nereti biežāk jāsaskaras ar alerģiskām reakcijām, sevišķi, ja runa ir par augu putekšņiem. Tiem, kas dzimuši mazliet agrāk, kā gaisā parādās jebkāda veida putekšņi, nākas savu vēl nenobriedušo imunitāti cītīgi darbināt, un imunitāte spēcīgi reaģē uz putekšņiem, bet sekas - bērniņa organisms iemācās sevi pasargāt no šiem putekšņiem. Putekšņu aktīvākajā periodā dzimušajiem tā tomēr nebūs. Aukstuma dēļ arī mājdzīvnieki vairāk uzturas telpās, attiecīgi arī bērnu kontakts ar viņiem ziemā būs ciešāks. Ir pārbaudīts un pierādīts, ka tieši no novembra beigām līdz pat janvāra beigām dzimst vairāk mazuļu, kam ir alerģija pret dzīvnieku vilnu.

Vēl interesanti, ka zinātnieki atklājuši - ziemas bērni biežāk kļūst par talantīgiem aktieriem, dzejniekiem, matemātiķiem un juristiem. Tādi bērni var būt naivi, bet augot pieredzei, aug arī viņu gudrība.

Tiem, kas dzimst ziemā, ir augstākas iespējas augt gudrākiem, veiksmīgākiem un arī mazlit apaļīgākiem, salīdzinot ar vasarā dzimušiem bērniem.

Amerikas un Austrālijas zinātnieki, kas nodarbojušies ar šādiem pētījumiem Hārvardas Universitātē, pat mŗījuši bērniņus un testējuši viņu intelektuālās un motorās spējas teju uzreiz pēc dzimšanas līdz 8 mēnešu vecumam un pēc tam - četru un astoņu gadu vecumā.

Salīdzinot ar tiem, kas dzimuši vasaras mēnešos un karstumā, ziemas bērni dzimuši lielāki un astoņu gadu vecumā svēruši vairāk un bijuši garāki par vienaudžiem. Tāpat arī prāta spēju vingrinājumos viņi pārspējuši vasarā dzimušos vienaudžus.

Emocionalitāte, lepnums, impulsivitāte - tas viss ir par ziemas bērniem, bet, neskatoties uz to, bērni, kas dzimuši laikā no decembra līdz februārim, nav ļaunatminīgi, lai gan ir ļoti jūtīgi. Tādi bērni dzimst ar ģenētiski mantotu spēcīgu fizisko stāvokli, ir drosmīgi, izturīgi. Māte - daba apveltījusi šos bērnus ar tādu izturību, kas palīdz viņiem sasniegt izsapņotās virsotnes jebkrā profesionālajā sfērā. Ir tikai viena nianse, kas vienmēr ceļā stājas veiksmei - tas ir slinkums, kas ziemas bērniem arī tomēr ir visai raksturīgs.

Bez tam, ziemas periodā dzimušie bērni biežāk gūst panākumus sportā, ko pierāda arī Lielbritānijā dzimušo futbolistu dati.

Kāpēc tā?

Viss izskaidrojams ar vienkāršu laikapstākļu ietekmi. Biežāk, bērniņa iznēsāšanas periodā, pirmajos mēnešos viņu ietekmē pavisam dabīgā veidā viss, ko māmiņa apēd, tāpat arī ultravioletie stari un māmiņas hormonālās pārmaiņas. Šis kopums ietekmē arī mazuļa tālāko dzīvi un pat likteni, un, protams, attiecīgi arī tas ir atkarīgs no tā, kurā gada mēnesī bērniņš nāk pasaulē. Lai arī, kā redzams, reizēm pat zinātnieku veikto pētījumu rezultāti mēdz būt pretrunīgi, var izdarīt secinājumus, ka noteikta saikne starp bērniņa dzimšanas mēnesi, veselību, domāšanu un raksturu tomēr ir. Tāpēc nav vislabākā gada mēneša, kad mazulim nākt pasaulē - katrā mēnesī savs labums. Bet jūs noteikti esat dzirdējušas, ka ir speciālisti, kas pat bērniņa ieņemšanu iesaka plānot mēnešos, kuros pieejami sezonālie augļi un dārzeņi, lai jau laikus stiprinātu mazuļa imunitāti, pasargātu viņu no infekcijām, kas tuvojas aukstajam laikam iestājoties.

Kāds ir tavs, ziemā dzimušais bērns?

Māmiņu klubs

05. Jan 2016, 21:01

Mans mazulis, ( tulīt jau 4gadnieks), dzimis 2012. gada februārī un runājot par alerģijām, tā ir taisnība diemžēl, bet manam puikam ir alerģija uz kaķa spalvu.
Kāds ir mans ziemā dzimušais bērns? labprāt guļ ārā, kad vēl ratos gulēja.