Cik ilgi atļaut mazajam atrasties pie krūts?

Cik ilgi atļaut mazajam atrasties pie krūts?

15. Jan 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzsākot krūts barošanu, māmiņām rodas loģisks jautājums- cik ilgi ļaut mazulim atrasties pie krūts? Vai ēšanas laiks ir jāierobežo? Konsultē krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

Ir ātrēdāji bērni un ir bērni, kuri prieku gūst no ilgākas ēdienreizes. Tad, kad bērns ēd aktīvi, kas ir parasti ap 5-10 minūtēm, tad viņš zīž, bet pārējā ēšanas laikā „karājas” pie pupa un gūst labsajūtu, kas noteikti būtu arī jāļauj. Citādi, ja uzreiz pēc krūts barošanas māmiņa noņem mazuli no krūts, zūd emocionālā saikne, ko sniedz krūts barošana, tāpēc krūts ēdināšana viena reize var būt gan 20 minūtes, gan 40 minūtes.

Ilgāk bēbītis līdz 3 mēnešiem noteikti ēdīs tad, kad viņš ir vairāk satraukts, piekusis, sāp vēderiņš. Ja bērns ir vecāks- ap 6 mēnešiem un vecāks, tad 30 minūtes ir pārāk ilgs laiks, lai mazulis atrastos pie krūts un māmiņai vajadzētu atšķirt, kad viņš ēd un kad tikai laiski gulšņā pie krūts. Tieši tāpēc māmiņai būtu jādzīvo pēc principa- Jo lielāks bērns, jo vairāk jāsaīsina ēdienreizes, lai māmiņas krūtis mazulim nepārvēršas par māneklīti.

Ja mazulim ļoti ilgi gribas atrasties pie krūts un māmiņa redz, ka runa nav  par ēšanu un atrašanās pie krūts ir vairāk saistīts ar nomierināšanos, māmiņai jāizprot, kā citādi viņa var sniegt fizisko mierinājumu, tuvību, mīļumu, piemēram, pamasējot pirkstiņus, pabužinot galviņu, mīļi pačubinot mazuli. Kompensējot māmiņas un bērna tuvību ar kaut ko citu, krūts ēdināšanas ilgums samazināsies.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv 

Cik ilgas ir Tava mazuļa ēdienreizes?

20140103093831-14579.jpg

Jaunais NUK piena pumpis Jolie atslauc pienu maigi un efektīvi!

Šis jaunais pumpis ir ideāli piemērots  sievietēm, kurām ir svarīgi atslaukt pienu maigi, komfortabli  un efektīvi un kurām patīk modernas un izskatīgas lietas, arī, ja tas ir tikai  piena pumpis. Šim pumpim ir izteikta spēja atslaukt pienu, mīksts silkona masāžas spilvens un ergonomisks pumpja rokturis-svira, tas ļauj regulēt nepieciešamo atslaukšanas stiprumu. NUK Jolie nesatur bisfenolu A, tas ir ražots Vācijā.

Ir dažādas dzīves situācija, kad ir nepieciešams atslaukt pienu un tad, NUK Jolie piena pumpis ir īsta izvēle. Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai atslaukšanas spēks ir tiešām stiprs, savukārt mīkstais silikona masāžas spilvens veicina piena plūsmu, tas ideāli piemērots krūts formai un ir patīkams ādai. Rokas atslaucot nepagurst, jo rokturis- svira ir īpaši piemērots sievietes rokai, tam ir vieglas kustības un ērta satvēršana. Pēc  atslaukšanas piens  nonāk piena konteinerā un tad  var  uzreiz ēdināt mazuli, uzglabāt pienu īsāku laiku vai pakļaut to dziļai sasaldēšanai.  Tikai Jolie pumpim  pievienotais konteineris ar jauko pieneņu motīvu.

Šis pumpis darbojas uz membrānas principa, to ir viegli izjaukt un salikt, papildus stabilitāti nodrošina speciālais paliktnis, visas detaļas ir mazgājamas un sterilizējamas atbilstoši pievienotajai instrukcijai. Jolie pumpis ir savienojams ar NUK First Choice pudelītēm.

Tā ir lieliska izvēle mūsdienigajai māmiņai!

piicka piicka 07. Feb 2016, 23:20

Tas ir gadījumos, kad patiešām ēd tās pirmās 10 minūtes. Mana meitiņa (kad bija jaundzimušais. Tagad viņai 9 mēneši) bija tik skubināma uz ēšanu, ka varēja stundu pie krūts nogulēt (pat jutu, ka zīžļā to) un nepaēst. Vēl domāju - nu būs kārtīgi saēdusies, jo ļauju pat stundu pie krūts tusēt. Bet divu nedēļu vecumā pie ģimenes ārstes nosvērām mazo un atklājās, ka viņas svars bija nokrities jau zem zemākās robežas un nācās doties uz slimnīcu.

S A N T A S A N T A 15. Jan 2016, 14:30

Mums šodien aprit apaļa nedēļa, un mazais man aktīvi pie krūts zīž tās 10 min citreiz 15 sanāk, bet tad es vel ļauju pabaudīt pupu kādas 5-10 min kamēr mazais aizmieg. 😀